Naiset harrastepesis

Kesä 2024

Valo järjestää myös tulevana kesänä naisten harrastepesistä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä huhtikuun puolen välin tietämillä.

Valon naisten harrastepesisturnaus järjestetään Yrttisuon hiekkatekonurmella lauantaina 24.8.2024.

Kesä 2023

Valo järjesti myös kesällä 2023 harrastepesistä ja tänä vuonna mentiin yhdellä ryhmällä, johon kaikki ovat tervetulleita kokemukseen katsomatta! Osallistujia oli peräti 65, joka on aivan huikea määrä! 

Vuoroja järjestettiin pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa ja yksi reeneistä oli ns. matalan kynnyksen vuoro, jossa harjoiteltiin hitaammalla temmolla ja käytettiin hieman enemmän aikaa ohjaamiseen ja uusien asioiden opetteluun.

Lisäksi kesän päätteeksi järjestettiin naisten harrastepesisturnaus kolmen Valon joukkueen voimin lauantaina 9.9.2023.

Kiitoksia kaille hienosta harrastepesiskesästä!

 

Kesä 2022

Valo järjesti kesällä 2022 naisten harrastepesistä kahdessa tasoryhmässä. Starttipesiksessä käytiin läpi pesäpallon alkeita, kun taas Kovat luulot -ryhmässä keskityttiin enemmän jo pelinomaisiin harjoituksiin sekä itse pelaamiseen.

Starttipesis

Starttipesis ryhmän ideana oli tutustua pesäpalloon matalalla kynnyksellä ja kävimme läpi pesäpallon alkeita.
Ideaa lyhyesti:
– Aloittajille, lähdetään pesiksen alkeista
– Reeneissä käytetään tenavapalloa
– Reenit keskimäärin kerran viikossa

Vuorolle sai tulla tutustumaan kaksi kertaa maksutta ja testaamaan, miltä toiminta vaikuttaa.

Kovat luulot

Kovat luulot ryhmän tarkoituksena oli tutustua pesäpallon saloihin jo hieman syvemmin. Tässä ryhmässä pesiksen alkeet olivat jo takana päin ja enemmän tutustuttiin pelitilanteisiin ja pelipaikkoihin.

Ideaa lyhyesti:
– Ei käydä pesiksen alkeita läpi
– Enemmän peliä ja pelinomaisia harjoituksia
– Harjoitukset ja pelit pelataan naisten pallolla
– Reenit keskimäärin kaksi kertaa viikossa

Kaikkinensa osallistujia oli Valon harrastepesiksessä vuonna 2022 yhteensä 58.

Harrastepesisturnaus 2022

Valo järjesti pienimuotoisen naisten harrastepesisturnauksen sunnuntaina 21.8.2022 Yrttisuolla. Vuonna 2022 ei järjestetty sekajoukkueiden harrastepesisturnausta vähäisestä osallistujamäärästä johtuen.

Kesä 2021

Valo järjesti kesällä 2021 naisten harrastepesistä kahdessa eri tasoryhmässä koronarajoitukset huomioiden. Starttipesiksessä käytiin läpi pesäpallon alkeita, kun taas Kovat luulot -ryhmässä syvennyttiin jo pelitilanteisiin ja pelinomaisiin harjoituksiin.

Starttipesis

Starttipesis ryhmän ideana on tutustua pesäpalloon matalalla kynnyksellä ja käymme läpi pesäpallon alkeet.
Ideaa lyhyesti:
– Aloittajille, lähdetään pesiksen alkeista
– Reeneissä käytetään tenavapalloa
– Reenit 1-2 krt viikkoon

Kovat luulot

Kovat luulot ryhmän tarkoituksena on tutustua pesäpallon saloihin jo hieman syvemmin. Tässä ryhmässä pesiksen alkeet ovat jo takana päin ja enemmän tutustutaan pelitilanteisiin ja pelipaikkoihin.

Ideaa lyhyesti:
– Ei käydä pesiksen alkeita läpi
– Enemmän peliä, pelitilanteita ja pelipaikkoja
– Harjoitukset ja pelit pelataan naisten pallolla
– Reenit keskimäärin kaksi kertaa viikossa

Ilmoittautumisaika päättyi keskiviikkona 23.6.2021. Kiitoksia mielenkiinnosta Valon harrastepesistä kohtaan!

Kaikkinensa osallistujia oli kesällä 2021 yhteensä 66.

Valon harrastepesisturnaus 2021

Harrastepesisturnaus järjestettiin 28.-29.8.2021 Yrttisuolla. Lauantaina järjestettiin sekajoukkueiden turnaus ja sunnuntaina naisten turnaus.

Kesä 2020

Osallistujien toiveesta järjestimme kesällä 2021 kaksi eri tasoista ryhmää koronarajoitukset huomioiden.

Kovat luulot -ryhmä

Ryhmän tarkoituksena oli tutustua pesäpallon saloihin jo hieman syvemmin. Tässä ryhmässä pesiksen alkeet olivat jo takana päin ja enemmän tutustuttiin pelitilanteisiin ja pelipaikkoihin. Vuorot järjestettiin keskimäärin kaksi kertaa viikossa kesäkuusta elokuuhun. Osallistujamäärää jouduttiin rajoittamaan koronasta johtuen ja maksimi ilmoittautuneiden määrä tavoitettiinkin ennen vuorojen alkua..

Starttipesis -ryhmä

Ryhmän tarkoituksena oli tutustua pesäpalloon matalalla kynnyksellä ja kävimme vuoroilla läpi pesäpallon alkeet. Starttipesis -ryhmä harjoitukset pyörivät keskimäärin kerran viikossa heinäkuusta elokuuhun.

Kesällä 2020 osallistuja oli yhteensä 54.

Pysäköinti Yrttisuolla

Huom! Jos tulet autolla, parkkeerathan vain pysäköintipaikoille ja huomioithan mahdollisen pysäköintikiekko tarpeen! Karttaan on merkitty sinisellä sallitut paikat

Valon harrastepesisturnaus

Harrastepesisturnaus järjestettiin 29.-30.8.2020 Yrttisuolla.

Kesä 2019

Valo järjesti kesällä 2019 toista vuotta putkeen naisten harrastepesistoimintaa. Ensimmäinen vuoro järjestettiin torstaina 16.5.2019. Tunnelmia pääset lukemaan täältä.

Harjoitukset järjestettiin pääsääntöisesti Yrttisuolla 2-3 kertaa viikossa. Kesän aikana harjoituksissa kävi yli 80 naista ja jokaisessa harjoituksessa oli osallistujia 20-30 välimaastossa.

Harrastepesiskesä huipentui Valon järjestämään harrastepesisturnaukseen, joka järjestettiin 31.8.-1.9.2019. Harrasteturnauksesta voit lukea lisää täältä.

Valo kiittää kaikkia harrastepesiksessä mukana olleita! Ensi kesänä jatketaan!

Valo kävi kertomassa Olympiakomitean Likkujan polku -verkostossa harrastepesiksestä 1.10.2019. Täältä löydät Valon ja Pesäpalloliiton mietteitä harrastepesiksestä. Juttua itse tilaisuudesta pääset lukemaan tätä kautta ”Kunnat ja seurat yhdessä liikkeen lisääjinä”.

Kesä 2018

Naisten harrastepesis käynnistyi pitkän tauon jälkeen Jyväskylässä kesällä 2018. Ensimmäiset harjoitukset pidettiin maanantaina 21.5.2018 klo 20.30-21.30 ja osallistujia oli peräti 56!

Harjoituksia pidettiin pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa Yrttisuon kentällä ja meininki oli huikea läpi kesän. Reeneissä reenaajia oli keskimäärin kolmisenkymmentä ja koko kesän aikana uusia harrastajia saatiin lajin pariin jopa yli 80! Kesä onnistui yli odotusten ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kesää!

Käy lukemassa Pesäpalloliiton Keskimaan alueen sivuilta juttu harrastepesiksestä:
http://pesisalueet.fi/keskimaa/index.php/2018/05/03/harrastepesis-palaa-jyvaskylaan/

Täältä voit käydä lukemassa ensimmäisten viikkojen jälkeiset kommentit:
Harrastepesis lähtenyt vauhdilla käyntiin

Ensi kesänä jatketaan!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo