Lacrosse

Jyväskylän Lacrosse Club ry:n toiminta siirtyi Jyväskylän Valoon vuoden vaihteessa tuoden mukanaan uuden lajin seuraan. JLC oli hyvin pieni seura ja sen toimintaa pyöritettiin viime vuodet yhden joukkueen voimin. Siirtyminen Valon kaltaisen organisaation alle tuo mukanaan kaivattua yhteisöllisyyttä, lajirajat ylittäviä harrastusmahdollisuuksia sekä antaa tavoitteellisesti urheileville mahdollisuuden panostaa urheiluun seuran hallinnollisen toiminnan sijaan. Lacrosse aloitetaan naisten joukkueella, mutta poissuljettua ei ole sekään, että joskus Valossa pelattaisiin myös miesten lacrossea.

Mikä lacrosse?

Lacrosse on ikivanha Pohjois-Amerikan intiaanien pallopeli ja Kanadan kansallispeli (jo vuodesta 1859). Alkujaan peliä pelasivat lähes kaikki nykyisten USA:n ja Kanadan alueen intiaaniheimot. Ensimmäiset eurooppalaiset, jotka olivat kosketuksissa lacrossen kanssa, olivat ranskalaisia lähetyssaarnaajia, jotka antoivat pelille sen nykyisen nimen lacrosse (la crosse = piispan sauva).

Lacrosse on jo yli kymmenen vuotta ollut Pohjois-Amerikan nopeimmin kasvava urheilulaji. Tämä nopea kasvu on tarttunut myös Eurooppaan, jossa uusia maita on tullut kiihtyvällä vauhdilla lajin pariin. Suomeen lacrosse saapui virallisesti kesällä 2001, jolloin aloitti toimintansa Suomen Lacrosseliitto ry ja Jyväskylässäkin lacrossea on ehditty harrastaa menestyksekkäästi jo yli 10 vuoden ajan. Naiset ovat saavuttaneet useita SM-mitaleita ja suomenmestaruutta juhlittiin kaudella 2014. Viime kesältä saavutuksena oli SM-hopeaa. Ensi kesänä Israelissa pelattaviin Lacrossen EM-kisoihin Jyväskylästä on lähdössä viisi pelaajaa edustamaan Suomea, myös maajoukkueen valmennuskolmikko on jyväskyläläislähtöinen.Miten mukaan?

Lisätietoa lajista löydät Suomen Lacrosseliiton sivuilta osoitteesta https://www.lacrosse.fi/

Miten mukaan?

Naisten joukkueeseen, Valon Queensiin, kaivataan uusia pelaajia. Tule rohkeasti kokeilemaan tätä vauhdikasta lajia.

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta jyvaskylanvalo@gmail.com

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo