Valon naisten Varkauden reissu osa2

27.7.2017

Valo ahkeroi Varkaudessa lauantaina 22.7 oikein urakalla, kun ensin klo. 10.30 pelattiin ottelu Joensuun Mailaa vastaan (raportin löydät täältä) ja lähes heti perään pelattiin kotikentällään pelannutta Puurtilan Kisa-Poikia vastaan. Onneksi Varkaudessa oli oikein mainio pelikeli, eli ei ollu liian kylmä mutta myöskään sade ei haitannut pelejä juuri ollenkaan.

Puurtilan Kisa-Pojat – Valo 0-1 (6-13, 5-5)

Valon kokoonpano:

 1. Heidi Lindberg S
 2. Kaarina Nurmesniemi 3p
 3. Paula Pesola 2k
 4. Emmi Ahola 3v
 5. Johanna Vikman 1v
 6. Sofia Linna 3k
 7. Anne Ala-Luoma 2p
 8. Marjo Auvinen L
 9. Viivi Nykänen 2v
 10. Sini Siekkinen
 11. Noora Ruuskanen
 12. Jonna Satosaari

Heti jo hutunkeitossa nähtiin harvinaisempi tilanne, kun kapteeni Siwa Siekkinen voitti hutunkeiton ja päästiin aloittamaan sisältä! Lähes mentiin taas kuin oppikirjan mukaan, ensimmäisen löi numerolla viisi pelannut Manni ja tuojana Kaarina Nurmesniemi numerolla kaksi. Heti perään lyöjänä numero kuusi Sofia Linna ja tuojana Paula Pesola numerolla kolme. Ensimmäiseen vuoropariin tehtiin vielä kolmaskin juoksu harhaheitolla, jonka tuojana oli Marjo. Vastustaja ei halunnut päästää Valoa helpolla, vaan sai aikaan ensimmäisessä vuoroparissa kolme juoksua. Valohan ei hevillä antaudu, vaan toisen vuoroparin aloittavalla Valo tykitti peräti viisi juoksua! Mainittakoon tästä, että Manni löi kaksi ja kärkenä pelannut Heidi toi kaksi. Ai että, vielä kun vastustaja jäi nollille toisessa vuoroparissa, tilanne olikin kahden vuoroparin jälkeen Valolle 3-8. WhatsApp Image 2017-07-22 at 22.02.12

Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, ettei kaksi pesispeliä päivään tunnu mishään! Vastustajakin kommentoi Valoa ”miten noi jaksaa lyödä tollasia lyöntejä vaikka ne on just pelannut”! Hyvin jaksaa! Kolmannessa vuoroparissa Valo teki kaksi, lyöjinä Manni ja Sofia ja tuojina Paula ja Emmi. Vastustaja tuli omalle sisävuorolle ja haastoi Valoa kolmen lyönnin verran ja tilanne oli kolmen vuoroparin jälkeen 6-10. Viimeisessä vuoroparissa Valo näytti, mistä tuulee ja pisti taululle vielä kolme juoksua lisää, joten ensimmäinen jakso päättyi Valon voittoon 6-13.

Olisikohan jalka ruvennut painamaan vai mikähän siinä oli, kun toinen jakso ei ihan mennyt ensimmäisen jakson tyyliin. Tai toisen jakson alku vaikutti ihan lupaavalta, kaveri teki ensimmäisen aloittavalla yhden juoksun ja Valo vastasi tasoittavallaan kolmella juoksulla. Toisessa vuoroparissa kumpikaan joukkueista ei tehnyt juoksuja ja 3. aloittavalle lähdettiin tilanteesta 1-3. Tässäkin vastustaja jäi nollille ja Valo teki yhden, Manni löi ja Siwa toi. Neljännen vuoroparin aloittavalla sitten kävikin jotain, mikä aiheutti sen, ettei saatu oikein palloja kiinni ja vastustaja ohittikin Valon tekemällä viimeisessä sisävuorossaan peräti neljä juoksua. Tässä vaiheessa Varkaudessa vaikutti siltä, että mennään supervuoropariin. Noh, Valo ei antanut periksi ja tytöt oli hyvällä lyöntipäällä ja saatiin kuin saatiinkin vielä yksi juoksu. Ja yhteen juoksuun se jäikin, joten superiin ei menty ja toinen jakso päättyi tasalukemiin 5-5. Valo vei näin siis koko ottelun nimiinsä 0-1.

Ottelun parhaina palkittiin varmaa peliä niin sisällä kuin ulkonakinpelanneet Paula ja Emmi. Tässäkin ottelussa onnistumisia merkittiin laajalla rintamalla ja merkintöjä pöytäkirjaan tuli jopa kymmenelle eri henkilölle! Aevan mahtavaa! Yhteensä Valolaiset olivat kentällä vauhdissa jopa 5,5h ajan ja siinä on jo urheilua kerrakseen! Niinpä pelien jälkeen pidettävään saunailtaan odotettiin hieman väsynyttä menoa. Mutta eikä mitä! #Gissatkyykyttää ja sitä rataa!

Näiden kahden Varkaudessa pelatun pelin jälkeen sarjataulukko näyttää tältä:

NM2 NAISET MkS ITÄLOHKO                            
JOUKKUE   OTT 3P 2P TP 1P 0P JAKSOT  JUOKS  P              
                                       
Siilinjärvi  8 7 1 0 0 0 16- 1 (142- 43) 23              
Joensuu    9 4 0 0 0 5 8- 10 ( 88-114) 12              
Jyväskylä   7 3 1 0 1 2 8- 6 ( 78- 68) 12              
Varkaus    8 0 0 0 0 8 0- 15 ( 47-130) 0


Eli Valo kipusi sarjataulukossa jaetulle kakkossijalle ja ottaen huomioon, että Joensuulla on kaksi ottelua enemmän pelattuna, niin Valon asetelemat ovat jatkopelien suhteen erittäin otolliset! Tulehan sinäkin siis sunnuntaina 6.8 katsomaan Yrttisuolle, miten käy kun Valon naiset ottavat revanssia jälleen Joensuusta klo. 13.00

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo