Valon naisten Varkauden reissu osa 1

25.7.2017

Valon naiset lähtivät lauantaina 22.7 klo. 7.20 kohti Varkautta, jossa tiedossa oli kaksi kovaa peliä. Kokoonpanoon saatiin onneksi täydet 12 peluria sekä pj-Ride.

JoMa – Valo 0-2 (5-7, 1-10)

Palkitut Manni & Siwa

Palkitut Manni & Siwa

Jos joskus (siis aina) Valo osaa yllättää, niin sitä osaa myös JoMa, sillä jälleen heidän kokoonpanossa nähtiin muutoksia. Valon naisten kokoonpano oli seuraavanlainen:

 1. Heidi Lindberg S
 2. Noora Ruuskanen 3v
 3. Sini Siekkinen 1v
 4. Johanna Vikman 2p
 5. Marjo Auvinen L
 6. Kaarina Nurmesniemi 3p
 7. Anne Ala-Luoma 2k
 8. Paula Pesola 3k
 9. Viivi Nykänen 2v
 10. Emmi Ahola
 11. Sofia Linna
 12. Jonna Satosaari

Vastustajalla oli mukanaan yhdeksän pelaajaa, joten pelin alusta asti lähettiin ottamaan kaikki kopit pois. Muutoin Valon tavoitteena oli keskittyä jokaiseen yksittäiseen suoritukseen ja nauttia jälleen pesäpallon hienoudesta sekä tuulettaa onnistumisista! Valo aloitti ensimmäisen jakson ulkoa ja uudenlainen ulkokenttä hoitikin ensimmäisen vuoron niin mallikkaasti, ettei JoMa saanut ensimmäisessä vuoroparissa juoksuakaan. Valon ensimmäisellä sisävuorolla homma lähti rullaamaan ja ensimmäisen juoksun löikin numerolla neljä pelannut Manni ja toi joukkueen kärki Heidi Lindberg. Toinen juoksukin meni kuin oppikirjan mukaan, lyöjänä Marjo Auvinen numerolla 5 ja tuojana Noora Ruuskanen numerolla 2. Marjo jatkoikin hyviä lyöntejään ja löi vielä Siwankin kotia. Ae että, kyllä on nättiä! Valon kaikki ensimmäisen jakson juoksut (7) tehtiin ensimmäisellä vuorolla ja kaiken lisäksi nämä juoksut riittivät jaksovoittoon. Vastustaja teki omilla sisävuoroillaan yhteensä viisi juoksua, joten vastustaja pääsi suhteellisen lähelle, mutta ei sentään ohi.

Toisen jakson Valo aloitti sisällä ja kukapa muukaan pistää pallon takaa maisemiin kuin Johanna Vikman. Kaveri haki kuitenkin pallon nopeasti ja tällä lyönnillä Valo sai aikaan kaksi juoksua, tuojina Heidi ja Siwa. Manni ei kauaa pesillä viihtynyt, vaan Anne Ala-Luoma kotiutti Mannin ja tilanne oli Valolle jo 0-3. Paula Pesola kotiutti vielä Marjon ja Anne toi vielä vapaalla yhden juoksun. Vastustajan jäädessä ensimmäisessä vuorossa nollille, Valo lähti toista vuoroparia kohti tilanteesta 0-5.

Toisen vuoroparin aloittavalla Kaarina hoiti Siwan kotiin ja myös Anne jatkoi hyviä lyöntiesityksiään ja kotiuttu Emmin. Vastustaja sai omalla toisen vuoroparin tasoittavalla yhden juoksun, joten 3. aloittavalle lähdettiin tilanteesta 1-7. Jälleen Heidi pääsi tuomaan juoksun Sofian pistäessä palloa väliin ja hetkeä myöhemmin Manni pinkoi kotiin Paulan lyödessä tilanteeksi jo 1-9. Viimeisessä vuoroparissa Valo teki vielä yhden, Marjo löi ja Siwa toi. Näin koko peli päättyi Valon voittoon 0-2.

Valon parhaana palkittiin Johanna Vikman, joka pelasi 2-polttajan tontilla aivan uskomatonta peliä ja sisälläkin teki aika tuhoisaa jälkeä. Kakkospalkinnon Valolta pokkasi Siwa, joka temppuili 1-vahdin tontilla ja pinkoi numerolla kolme.

Tästä pelistä voidaan jopa ehkä sanoa, että oli kesän parasta Valoa. Pakka pysyi koko pelin kasassa ja peli-ilo näkyi jälleen. Hyvästä pelistä kertoo myös se, että pisteidenkin Valossa onnistuttiin laajalla rintamalla (ensimmäisenä lyödyt, toisena tuodut):

Manni 3/3, Anne 3/2, Marjo 1/3, Siwa 0/4, Paula 2/1, Emmi 2/1, Heidi 0/3, Kaarina 1/1, Sofia 1/0, Noora 0/1

 

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo