Puskapalloja ja kampoihin sarjakärjelle

7.8.2022

Avauskokoonpano:

 1. Jutta Metsola 2K
 2. Sini Siekkinen 3K
 3. Jonna Jormalainen 3P
 4. Saija Koski 2P
 5. Moona Kurttila L
 6. Iida Miettinen 2V
 7. Tytti Alastalo 1V
 8. Heidi Koski 3V
 9. Iiris Keränen S
 10. Hanna Piiroinen
 11. Viivi Nykänen

Pelinjohto: Laura Nuutinen & Tarja Koskela

Kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa vastaan asettui viimeksi kauden avauksessa kohdattu Kiteen Pallo. Vaikka edellinen kohtaaminen kirjattiin Kiteen hyväksi miltei murskalukemin, koko kesän ajan otteitaan hurjasti kohentaneet Gissat lähtivät peliin tosissaan taistelemaan pisteistä ja voitosta.

Pelin alkua edelsi useampikin erikoisempi muuttuja, mutta keskittyminen pyrittiin saamaan peliin. Se ei kuitenkaan aivan tuntunut tuottavan tulosta, sillä kolmen vuoroparin aikana Kiteen ei tarvinnut kummemmin juoksuja lyödä, kun Gissojen ulkokentän avustessa juoksuissa ja kaivellessa palloa milloin mistäkin pusikosta, ehkä useammin kuin aiemmissa peleissä yhteensä. Gissat taas tekivät omasta sisäpelistään haastavaa sillä, että usein tilannetta päästiin rakentelemaan vasta kahden palon tilanteessa. Kolmannen aloittavan jälkeen Kitee siis johti peliä jo 0-8, minkä jälkeen Gissatkin innostuivat pelaamaan ja laittoivat kirivaihteen silmään! 3. tasoittavalla kaulaa kurottiin kiinni kolmen juoksun arvoisesti. Kun neljännessä vuoroparissa ulkopelistäkin löytyi kaivattua huolellisuutta ja terävyyttä, KiPa ei päässyt karkaamaan kauemmas ja etumatka pysyi Gissojen kannalta kohtuullisena. Neljännen tasoittavalla oli kaverin vuoro tutkiskella Yrttäriä ympäröivää kasvillisuutta urakalla. Ensin Iiris ja Sini kirmasivat harhaheittojen turvin kotiin ja perään Moona iski pallon kakkosrajasta pyörätien tuolle puolen kunnarin arvoisesti. Päälle Heidi pisti palloa vielä komeasti väliin ja Gissat tasoittivat tilanteeksi 8-8. Enempää juoksuja ei kuitenkaan enää syntynyt ja niinpä ensimmäisen jakson piste lähti kirjepostilla liittoon.

Toinen jakso oli juoksuiltaan kuivempaa seurattavaa paikalle saapuneelle jopa miltei runsaslukuiseksi kuvailtavalle yleisölle (jossa oli todistetusti ainakin kaksi molempia joukkueita ihastuttaneita koiranpentua). Kitee onnistui tekemään juoksun tai pari per vuoro, mutta Gissoilta sama ei onnistunut. Juoksujen lyömisestä vaikeaa teki se, että kolmospesää ei moni jos yksikään Gisuli toisen jakson aikana päässyt näkemään. Toiselta jaksolta ei siis jäänyt paljonkaan kerrottavaa tuleville sukupolville muutamaa upeaa ulkopelisuoritusta (esim. Iiriksen älytön koppi etukentän laakalyönnistä) lukuun ottamatta.

Pelissä ykköspalkinnolla palkittiinkin syntymäpäiväänsä parhaalla mahdollisella tavalla viettänyt Iiris ja kakkospalkinnolla varmaa työtä tehnyt ja koppimaisteriksikin itsensä nimennyt Heidi.

Ensi viikonloppuna Gissat kääntävät nokan kohti itää ja tuplapeliviikonloppua. Kauden päättävä kotiottelu pelataan Yrttärillä lauantaina 20.8. klo 13.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo