”Tilanne päälle ja moukkua!”

7.8.2022
  1. Jutta Metsola 3K
  2. Saara Koivulahti 1V
  3. Tarja Koskela 3P
  4. Jonna Jormalainen 2P
  5. Moona Kurttila L
  6. Iida Miettinen 2V
  7. Nea Virtanen 3V
  8. Viivi Nykänen 2K
  9. Iiris Keränen S

Pelinjohto: Laura Nuutinen

Sunnuntaina suuntana oli Kuopio ja Puijon pesäpallostadion, jossa kohtasimme PuPe 2 toistamiseen tänä kesänä. Erilaisista vastoinkäymisistä johtuen molemmilla joukkueilla oli päivän pelissä vain yhdeksän pelaajaa. Joka tapauksessa tilanne oli molemmille joukkueille sama ja vajaalla kokoonpanolla mentiin, mikä vaatii pelaajilta entistä enemmän joustoa ja taisteluhenkeä. Nämä asiat olivatkin nähtävissä Gissojen pelaamisessa ja jokaisella pelaajalla varmasti kaikkensa antanut olo pelin jälkeen.

Ensimmäinen jakso aloitettiin meille mieluisella tavalla eli ulkokentällä. PuPe 2 onnistui kuitenkin tekemään hyvillä lyönneillä kaksi juoksua ennen kuin kolme ristiä oli taululla. Heti ensimmäinen vuoropari kuitenkin osoitti, että Gissojen lyönnit olivat sunnuntaina loistossaan, kun Moona Kurttila teki upealla lyönnillä kunnarin, joka ei jäänyt pelin viimeiseksi kunnariksi. Kunnarirallia jatkui ja pelissä nähtiin yhteensä neljä kunnaria Valon toimesta. Huikeat tehot pelissä takonut Iida Miettinen piti huolen, että juoksuerot pysyivät ja onnistui lyömään kaksi kunnaria ja yhteensä viisi juoksua pelin aikana. 

Kapteenimme Tarja Koskelan sanoin “tehdään tilanne ja sitten aletaan lyömään moukkua kentälle”. Joukkue toteutti tätä lausahdusta kirjaimellisesti läpi ottelun. Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti, kun Saara Koivulahti puhkoi kolmosluukun, jonka seurauksena juoksi pelin neljännen kunnarin. Tilanteiden ja juoksujen aikaan saamiseksi tarvitaan etenijöitä. Vähäisestä pelaajamäärästä johtuen jokainen laittoi kortensa kekoon ja antoi kaikkensa pesävälejä edetessä. Myös Gissojen ulkopeli pysyi läpi ottelun tasaisena eikä Pupe 2 saanut luotua montaakaan tilannetta, jotta olisi päässyt haastamaan pelin lopputulosta. Ottelu päättyi Valolla selvin lukemin 0-2 (jaksolukemin 3-9 ja 3-12). Ottelun pelaajapalkinnot saivat ansaitusti Moona Kurttila ja Iida Miettinen. Seuraavaksi pelataankin pitkästä aikaa kotikentällä Yrttisuolla sunnuntaina 31.7, kun vastaan asettuu SiiPe 3.

Kuva, joka sisältää kohteen puu, taivas, ulko, henkilöt

Kuvaus luotu automaattisesti

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo