Nälkäisinä Varkauden revanssiin

7.8.2022

Kokoonpano

1. Sonja Lakaniemi        1V

2. Sini Siekkinen            3K

3. Jonna Jormalainen    3P

4. Saija Koski                2P

5. Moona Kurttila           L

6. Hanna Piiroinen         3V

7. Tytti Alastalo             S               

8. Heidi Koski                2V

9. Viivi Nykänen            2K

10. Iiris Keränen

11. Iida Miettinen

12. Saara Koivulahti

Pelinjohto: Laura Nuutinen

Gissat saapuivat Varkauteen koleana ja sateisena sunnuntaina revanssi kirkkaana mielissään. Edellinen ottelu PK-P:tä vastaan oli päättynyt karvaaseen tappioon, vaikka avaimet voittoon olivat olemassa. Sateenuhankaan ei annettu haitata, vaan Heidiltä tuli kopissa oiva runollinen sutkautus siitä, että nyt pelataan eikä anneta sateen häiritä, jos se kohdalle sattuu osumaan.

Siwan voittaessa hutunkeiton miltei jo rutiinin omaisesti pääsivät Gissat aloittamaan ulkoa. Ensimmäisellä jaksolla Varkaus onnistui omissa sisävuoroissaan jokaisella vuorolla tekemään ainakin yhden juoksun, mutta Gissat tulivat joka kerta tasoittavillaan röyhkeästi ensin rinnalle ja sitten ohi. Jakso ratkaistiin lopullisesti kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun hieman nihkeästi alkanut sisävuoro lähti toden teolla rullaamaan ja Gissat karkasivat 7-9 johtoasemasta 7-21. Neljännen tasoittavallaan vieraat kirivät kunnarin arvoisen lyönnin seurauksena vielä 9-21, mutta ei millään pystynyt kääntämään jaksoa enää itselleen.

Toisessa vuoroparissa juoksuja lyötiinkin sitten vain murto-osa ensimmäisen jakson saldoon verrattuna. Gissojen lyöntitaito ja -voima oli ilmeisesti kulutettu ensimmäisen jakson aikana loppuun, sillä vain toisen aloittavalla Saija onnistui kotiuttamaan Iiriksen. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä tasoittavallaan Varkaus karkasi 5-1 johtoon, eikä lisäjuoksuja jakson aikana enää nähty. Paikoitellen siis päästiin nauttimaan toimivasta ulkopelistä oikein urakalla, mutta valitettavasti pesäpallossa se ei yksin jaksovoittoon asti riitä.

Edellisen kohtaamisen kanssa samoin sävelin jatkettiin siis taas supervuoroon, tällä kertaa entistäkin nälkäisempinä. Gissat lahjoitti Varkaudelle oljenkorren vapaataipaleen turvin tuodun juoksun muodossa, mutta tasoittavalla sisävuorolla kärki toimi kuin unelma. Tilanne päälle, mistä ensin Jonna kotiutti Sonjan ja päälle Saija kylmähermoisesti ratkomaan voiton Gissojen eduksi kotiuttamalla Saaran. Näin koko ottelu Gissojen nimiin 1-2s (9-21, 5-1, 2-1).

Ottelun parhaana palkittiin kauden ensimmäisen kunnarinsa paukauttanut Hanna ja kakkospalkinnolla peräti neljä juoksua tahkonnut Iida. Ottelutilastot olivatkin kaunista katsottavaa koko joukkueen osalta, sillä jokainen merkkautti sarakkeeseen joko lyötyjä tai tuotuja juoksuja ja lyötyjä tahkosi peräti kahdeksan eri pelaajaa – tasaisuutta ja taito siis Gissoilta löytyy! Ja sitä kannattaa tulla ihastelemaan koko kesän ajan.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo