Voittaja-asennetta kesäillan huumassa!

9.6.2022

Kokoonpano

 1. Jutta Metsola 2K
 2. Sonja Lakaniemi 1V
 3. Sini Siekkinen 3K
 4. Jonna Jormalainen 3P
 5. Saija Koski 2P
 6. Hanna Piiroinen 3V
 7. Moona Kurttila L
 8. Heidi Koski 2V
 9. Iiris Keränen S
 10. Tarja Koskela
 11. Nea Virtanen

Pelinjohto: Laura Nuutinen

Gissojen kauden kolmas ottelu päästiin pelaamaan mukavan kesäisissä (lue: hikisissä) tunnelmissa, kun tiistai-illan vieraiksi Yrttisuolle saapui Puijon Pesis Kuopiosta. Gisuleiden otteet parantuivat ensimmäisestä pelistä toiseen huimasti, joten alkupalaverissa päätimme jatkaa samalla nousevalla käyrällä avaimina jälleen huolelliset ja rauhalliset suoritukset, pelistä nauttiminen sekä voittaja-asenne!

Siwan kairatessa jo toisen voiton hutunkeitossa (voittoprosentti 66.7%) pääsivät Gissat aloittamaan ulkoa. Peli sai toivotunlaisen alun Gissojen pitäessä kuopiolaisen juoksutilin nollassa kahden ensimmäisen vuoroparin ajan. Pallot tarttuivat räpsiin, heitot osuivat kohdilleen ja upeita ulkopelisuorituksia nähtiin koko ulkokentän laajuudelta – ja tuuletukset olivat jälleen sen mukaisia. Myös sisäpeliinsä Gissat olivat löytäneet uudenlaista vauhtia. Tuttuun tapaan tyylikkäästi etenijätehtäviä hoitanut Jutta pääsi tuomaan pelin avausjuoksun vapaataipaleella ja jälleen hienosti mailanvarressa esiintynyt Saija kotiutti vuoron loppupuolella vielä Sonjan. Hyvä buugi sisäpelissä jatkui myös toisessa vuoroparissa Tallun löytäessä tyhjää tilaa kolmossaumasta kotiuttaen Nean vieden Gissat jo 3-0 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa myös kuopiolaiset pääsivät juoksujen makuun, kun vaarallisia lyöntejä läpi ottelun esittänyt lyöjäosasto löi hyvillä lyönneillä kaksi juoksua kaventaen tilanteeksi 3-2. Tästä eivät Gissat kuitenkaan hätkähtäneet. Tasoittavalla Sonja kaunisteli lukemat 4-2 Hannan kirmatessa kotiin, ja neljännessä vuorossa Gissojen ulkokenttä ei tuntenut armoa, vaan kolme ristiä naulattiin tauluun vauhdilla ja ensimmäinen jakso kirjattiin Gissojen nimiin.

Toisessa vuoroparissa kierrokset nousivat puolin ja toisin, ja lopulta jakson aikana nähtiin yhteensä 26 juoksua, mikä sai myös katsomon yltymään kannustukseen jakson edetessä. Gissojen ensimmäisen jakson huolellisuus hieman hapertui, ja Puijo kirjasi juoksuja niin vapaiden kuin harhaheittojen turvin. Ulkopelin puutteita kuitenkin kuitattiin sisäpelin onnistumisilla erittäin laajalla rintamalla, kun tilastomerkintöjä kirjattiin jokaisen Gissan sarakkeeseen; lyötyjä juoksuja takoi kuusi Gissaa ja kotiin saakka ennen palloa kirmasi yhdeksän Gisua. Aloittavassa vuorossa Gissat pääsivät hyvälle 6-0 karkumatkalle, jota Puijon joukkue tasoittavallaan kiri jokaisessa vuorossa hieman kiinni Gissojen takoessa lisää juoksuja omilla sisävuoroillaan. Mainitsemisen arvoisia onnistumisia olivat kunnarit naiseen tuottaneet Saijan takakentän puhkaisu ja Jonnan upea kakkosrajaleikkuri. Jakson aikana nähtiin myös tarkkaan laskelmoidulla hutilyönnillä tuotu juoksu, joka koetteli jopa erinomaisesti peliä kuuluttaneen Jounin pokkaa. Lopulta tämä gissa ja hiiri -leikki päättyi pientä etumatkaa koko ajan pitäneiden Gissojen eduksi lukemin 14-12, ja Gissat pääsivät juhlimaan kauden ensimmäistä puhdasta 2-0 -voittoa jo kesäkuun alussa.

Palkinnot ojennettiin hienosti etenemistehtäviä hoitaneelle ja upeita hakuja kopparina tehneelle Jutalle (II) sekä kauden ensimmäisen kunnarinsa kirjanneelle ja hurjaa polttokättään aktiivisesti ulkona esitelleelle Jonnalle (I).

Näillä eväillä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä, joka pelataan jo lauantaina 11.6. klo 13, kun Gissojen vieraaksi Yrttärille saapuu Ilomantsin Urheilijat! Tervetuloa kannustamaan!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo