Vaikeuksien kautta kauden avaukseen!

24.5.2022

Avauskokoonpano:

 1. Sonja Lakaniemi 1V
 2. Sini Siekkinen 3K
 3. Tytti Alastalo S
 4. Jonna Jormalainen 2P
 5. Saija Koski 3P
 6. Moona Kurttila L
 7. Iida Miettinen 2V
 8. Hanna Piiroinen 3V
 9. Heidi Koski 2K
 10. Iiris Keränen
 11. Viivi Nykänen
 12. Laura Pöllänen

Pelinjohto Laura Nuutinen

Vielä alkuviikosta näytti siltä, että Valon Gissojen pesiskausi päättyisi ennen kuin ehti alkaakaan pelaajapulan ollessa todellisuutta. Koskien rientäessä apuun joukkue saatiin kuin saatiinkin kasaan, ja avausotteluun Kiteelle suunnattiin kera 12 pelaajan, yhden pelinjohtajan, koiran ja maskotin kanssa. Kopissa kauden avaukselle tyypilliseen tapaan käytiin läpi nimikierros, merkin kertaus ja siitä lämpälle legendaariselle Kiteen rantakentälle ja kohti ensimmäistä alkukiilaa (fun fact: Sini ja Saija ovat pelanneet samassa joukkueessa E-junnuista lähtien ja edellisen yhteisen ottelunsa tällä samaisella areenalla).

Ennen peliä kopissa oli aistittavissa ”lievää” jännitystä, joka ei meinannut hälvetä kentälläkään. Siwa kuitatessa hutunkeitosta ainakin itse odottamansa tappion Gissat aloittivat työvuoronsa ulkokentän puolelta. Pallo pompsahteli vuorotellen miltei jokaisen Gisulin hyppysissä vähän minne sattuu, minkä seurauksena Kiteen ensimmäisen aloittavan vuoron jälkeen taululla komeilivat tylyt lukemat 6-0. Sisäpelissäkin oli kauden avauksen jännitystä aistittavissa, eikä tilannetta oikein syntynyt. Toisessa vuorossa Gissat pystyivät pitämään Kiteen jo paremmin aisoissa, mutta rajaa hipova kunnarinarvoinen lyönti johdatti Kiteen naiset jo 10-0 johtoon. Tasoittavallaan Gissat saivat jo vähän tilannetta päälle, mutta viimeistely jäi vielä uupumaan. Ulkopeli parani jälleen entisestään, vaikka edelleen Kitee sai paljon ilmaisia vaihtoja harhaheittojen ja pomputtelujen myötä, mutta juoksuja Gissojen kentästä ei kolmannessa vuorossa lyöty. Myös sisäpelissä saatiin peliä avaava ensimmäinen juoksu, kun Saija puhkaisi kakkosjatkeen, ja Jonna kiisi aina ykköseltä kotiin asti. Neljännessä vuorossa Kitee kaunisteli lukemiksi 13-1, mihin Gissat pääsivät vielä tasoittavallaan vastaamaan. Jälleen mailan varressa lyöntitaitojaan esitteli Saija, joka puhkoi tällä kertaa kolmospuolen 1+1 juoksun arvoisesti Heidin taistellessa tiensä kakkoselta kotipesään.

Toiselle jaksolle lähdettäessä kopissa painotettiin huolellisuutta ja rauhallisuutta pallon kanssa sekä laadukkaampia vaihtolyöntejä. Toinen jakso lähtikin liikkeelle tyylikkään röyhkeästi, kun uusi kärki ja pesäpallo-otteludebyyttinsä tehnyt Iiris pääsi etenemään, vaihdot sujuivat ja pian kentällä oli jo ajolähtötilanne. Jälleen Saija mailanvarressa, ja Sonja kiisi kotiin vieden Gissat 0-1 johtoon. Ulkopeli parani, vaikka tasoittavallaan Kiteen menikin 2-1 johtoon, toisessa venytti johtoaan 4-1:een ja sai kolmannessa vielä yhden juoksun samalla pitäen Gissojen sisävuorot lyhyen ytimekkäinä. Neljännen aloittavalle tultiin siis tilanteessa 5-1. Gissat pystyivät vapaataipaleen turvin kaventamaan tilannetta 5-2:een, mutta pelin loppulukemat kirjattiin Kiteelle jaksoin 2-0 (13-3, 5-2).

Tappiollisesta ottelusta huolimatta Gissojen jo viime kaudelta tuttu iloinen peli-ilme näkyi kentällä, kun kaveria kannustettiin ja onnistuneille suorituksille tuuletettiin. Gissojen todettiin jälleen olevan hieman hitaasti lämpeneviä, mikä ehkä kauden avaukseen kuuluukin (ja hirveen kiva olisi, jos kunto ei loppuisi samalla, kun pelitatsi löytyy). Ja kyllä ilo oli ylimmillään jo siitä, että päästiin ylipäänsä pelaamaan. Pelissä kapteenin roolia hoitanut Siwa aiheellisesti ja kohtalaisen imelästi kiittelikin koko joukkuetta sisäisen ja ulkoisen Valonsa löytämisestä, sillä alkukiilaan tiensä löytäneen joukkuen kokoon saaminen ei tullut helpolla.

Pelin kakkospalkinnolla palkittiin hienosti kentälle mennyt ja upeita vaihtonäppejä esitellyt Sonja. Ykköspalkinnon pokkasi ansaitusti 1+3 juoksua tykitellyt Saija.

Seuraava ottelu pelataan vielä toukokuun puolella, kun tiistai-illan huumaa klo 18:30 alkaen tarjoilee kotipeli 31.5. Yrttärillä PKP:n saapuessa Gissojen vieraaksi Varkaudesta. Tervetuloa kannustamaan!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo