Yhdeksällä pelaajalla piste kotiin kauden päätösottelusta!

24.8.2021

15.8.2021 ViU – Valo raportti

Avauskokoonpano:

  1. Suvi Hiekkanen 2P
  2. Laura Kirkkomäki 2K
  3. Anni Karhu 1V
  4. Petra Pelto-arvo 3K
  5. Moona Kurttila L
  6. Jenna Turunen 2V
  7. Hanna Piiroinen 3P
  8. Tiia Rahkonen 3V
  9. Viivi Nykänen 2K

Pelinjohto Laurat Nuutinen & Pöllänen

Kesän viimeinen pelipäivä valkeni sateisena gissojen kömpiessä aamupalapöytään. Perusteellisen tankkauksen jälkeen gissat suorittivat pelipäivän ”aamuhöntsät” Jennan ja Moonan johdattamina The Gissamazing Racen merkeissä Joensuun nähtävyyksiin tutustuen. Tiukan kisan voitti lopulta useamman rastin nimiinsä vienyt Lurun ja Viivin muodostama joukkue Minkäs teet, joka ennakkoluulottomasti ja rohkeasti koetteli kisan sääntöjä sekä koko joukkueen huumorintajua. Samalla on hyvä lähettää lämpimät terveiset Kirkkopuiston Juholle, jonka Minkäs teet värväsi joukkueeseensa frisbeegolfkisassa. Juhon avausheitto siivitti joukkueen voittojen tielle, mutta minkäs teet. Toivottavasti terveiset tavoittavat, sillä toisin kuin Juho erehtyi luulemaan, tätä kisailua ei seuraa hääilmoitus sunnuntain Karjalaisessa. Tiukahkosta aikataulusta huolimatta sekalainen seurakunta ehti Viinijärven pallokentälle ajoissa, ja Jyväskylästä saapui vielä synttärisankari Petra pelinjohtokaksikkoon siirtynyttä Pöllästä paikkaamaan.

Joukkue huollettiin pelikuntoon linimenteillä, hardsporteilla, teipeillä ja buranoilla (yhdistelmä ei toiminut kaikilla yhtä hyvin). Lauantaisesta pelistä saatujen kokemusten ja neuvojen myötä taktiikka peliin oli valmiina: räpylä laitetaan pallon kohdalle, ei viereen ja takakentälle rakennetaan hiekkakakkuja läpäreitä pysäyttämään. Kapteenin roolia hoitanut Moona otti toistamiseen takkiin hutunkeitossa huolimatta kauden viimeisen pelin kunniaksi puetuista viiksistä, mutta tuttuun ja toimivaan tapaan gissat pääsivät aloittamaan ulkoa. Viinijärvi sai pelilleen mukavan alun ja löi hyvillä lyönneillään kaksi juoksua. Myös gissat saivat sisällä hyvän draivin päälle ja tulivat tasoihin, kun Jenna ja Petra löivät juoksut naiseen kotiuttaen Lauran ja Hannan. Loppujakson ajan gissojen ulkopeli oli timanttisen lujaa, ja Viinijärvi sai lyötyä ainoastaan yhden lisäjuoksun. Kopparit pelasivat jälleen hienosti napsien koppeja ja torjuen jatkelyöntejä. Myös koko kauden ajan hiottu lukkari-ykkösvahtiakselin yhteistyö tuotti erityisesti 1-2-tilanteessa tulosta, kun Moona syötteli taktista väärää, ja Anni oli nainen paikallaan, kun ykköseltä napsittiin takapaloja.

Gissojen sisäpeli jatkoi myös rullaamistaan. Etenijät olivat pelissä hienosti mukana, sillä hyviä vaihtoja tehtiin niin poltto- kuin harhaheittojen aikana. Toisessa vuorossa gissat venyttivät etumatkaansa jo 5-2:een, ja jakso sai huipennuksensa, kun Suvi käynnisti kolmannen sisävuoronvuoron lyömällä pallon kakkoskulmauksesta komeasti maisemiin ja kiertämällä kunniaa! Neljännen aloittavallaan ViU ei pystynyt juoksuja enää tekemään. Kotipesässä sen sijaan nähtiin pientä egoilua lukkarin toimesta, kun Moona onnistui nyppäyksellä irrottamaan etenijän kolmoselta tehden toisen (ei siis kolmannen) palon ja paiskatessaan pallon tuuletusten lomassa maahan jaksovoiton merkiksi. Palaute oli kuitenkin pelinjohtajalta välitön, ja ilman suurempaa vahinkoa gissat taiteilivat kolmannen palon taululle. Näin jakso kirjattiin gissoille lukemin 3-6 ja sekös yhdeksän pelaajan joukkuetta ilahdutti!

Toiselle jaksolle vaihtoja ei tällä kertaa sattuneesta syystä tehty, ja gissat aloittivat jakson mailan varressa. Ensimmäisessä vuorossa juoksutili aukesi, kun Moona onnistui kotiuttamaan Suvi polttolinjan pomputtaessa palloa riittävästi. ViU kuitenkin tuli saman tien rinnalle ja ohi kolmella juoksullaan. Gissojen juoksuhanat tyrehtyivät toisessa ja kolmannessa vuorossa, kun taas vuorollaan Vinkku löi itsensä jo 6-1 johtoon. Ilahduttavaa oli, että tiukasta paikasta huolimatta ulkopeli ei lopahtanut, vaan teräviä ja rohkeita suorituksia nähtiin läpi pelin. Esimerkiksi Hanna poimi kolmospolttajana vaihtolyöntejä räpyläänsä, joista tulisilla poikki kentän heitoillaan onnistui tekemään paloja kakkoselle. Neljännen aloittavalla gissat saivat lyötyä vielä yhden kavennusjuoksun, joka ei millään riittänyt kääntämään jaksoa.

Kauden viimeisessä pelissä pelattiin siis koko rahan edestä ja mentiin supervuoroon asti. Gissat lähtivät lyöntihommiin, ja Suvi pääsi jälleen hienosti kentälle etenemään. Lauran ja Annin toimesta Suvi pääsi kolmoselle ja lopulta kotipesään asti Moonan lyönnin turvin. Enempää juoksuja ei nähty, joten gissat siirtyivät ulos puolustamaan johtoaan. Vinkku löi kuitenkin itsensä tasoihin, ja lopulta käänsi ottelun nimiinsä ottamattomalla välilyönnillä kirjaten loppulukemiksi 2-1 (3-6, 6-2, 2-1). Kyyneliltäkään ei vältytty, kun tuomari vihelsi pilliin kolme kertaa pelikauden päättymisen merkiksi. Loppukiilassa seisoi väsyneitä, melkoisen rampoja, mutta myös onnellisia gissoja, joille piste yhdeksän pelaajan voimin ja yhdellä jalalla läpi tarvotusta viikonlopusta oli suuri ilon ja ylpeyden aihe!

Pelissä palkittiin kauden ensimmäisen kunnarin viime hetkillä lyönyt ja hienosti kärkenä kiitänyt Suvi sekä vanhalla kotikentällään häärinyt Moona. Ja toki pyöreitä vuosia täyttänyttä Petraakin muistettiin kiilassa synttärikukilla ja -yllätyksella laulun säestämänä!

Gissat kiittävät kaikkia kannustajia, katsojia, toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta. Nähdään kentillä jälleen ensi kesänä!

Kuvateksti: ”Kattokaa, yhdellä jalalla! Jee!”

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo