Tiukka peli, mutta hävittiin 2-0

23.8.2021

14.8.2021 JoMa – Valo raportti

Avauskokoonpano:

  1. Suvi Hiekkanen 2P
  2. Laura Kirkkomäki 3K
  3. Anni Karhu 1V
  4. Moona Kurttila L
  5. Jenna Turunen 2V
  6. Hanna Piiroinen 3P
  7. Laura Pöllänen S
  8. Tiia Rahkonen 3V
  9. Viivi Nykänen 2K

Pelinjohto Laura Nuutinen

Kauden päättävälle tuplapelireissulle Pohjois-Karjalaan lähdettiin kovalla yhdeksän naisen eli kahdeksan jalkaparin ja yhden jalan rosterilla, koska enempää pelaajia pelinjohto Nuutinen ei oikeastaan edes tarvitse. Matka Joensuuhun oli erittäin sateinen, ja autossa käytiinkin kiivasta keskustelua siitä, kenen sadetutka on oikeassa. Moona kuitenkin lupaili kuivaa pelisäätä, ja viikonlopun käynnistävä ottelu sarjakärki JoMaa vastaan päästiinkin pelaamaan oikein mainiossa poutasäässä pienen pientä piskottelua (käännös: ripsimistä) lukuun ottamatta.

Gissat aloittivat ottelun ulkovuorosta, ja luvassa oli jopa ennakoitua kylmempää kyytiä. Vastustajilla napsui lyönti keppiin, ja pallo kantoi myötätuulessa takarajan tuntumaan useaan otteeseen. Jossain vaiheessa vastustajien toista lyöntikierrosta meinasivat gissoilla päät jo hieman painua alas, mutta vastustajan 13 juoksun lomassa kentällä jaksettiin vielä tuulettaa hyville suorituksille. Lopulta gissat saivat kasaan tarvittavat kolme paloa ja pääsivät vuoron vaihtoon. Sisäpelivuoro ei kuitenkaan tuonut ottelun suuntaan muutosta: viisi lyöjää ja palot kolmen kärjestä. JoMa paukutteli vuorollaan taas menemään ja paukuttellen myös yhden kolmosrajaleikkurin suoraan ykkösvahti Annin sääriluuhun. Varanaisten puuttuessa Otso jatkoi peliä urheasti pienen ensiavun jälkeen kylmäpussi polvisukkaan tungettuna. Gissoilla oli käytössä siis jälleen yksi jalka vähemmän ja Annilla loppukesäksi upea kesäsääri vilauteltavana. Kolmen palon jälkeen taululla komeilivat lukemat 24-0 kotijoukkueen hyväksi. Gissat pääsivät vielä kerran lyömään ja hakemaan tuntumaa toiselle jaksolle. Ensimmäisellä jaksolla kesken jäänyt lyöntikierros saatiin pyöräytettyä läpi, mutta juoksuja ei kuitenkaan nähty. Kuulemma kilpailumääräyksen mukaisesti jakso loppui kahteen vuoropariin juoksueron ollessa yli 20. (Tätä sääntöä ei ole toistaiseksi virallisista asiakirjoista löytynyt, mutta ehkä kuitenkin hyvä, että sitä noudatettiin siitä huolimatta.)

Toiselle jaksolle gissat lähtivät uudella sykkeellä, ja ensimmäinen sisävuoro sujui jo kahta aiempaa paremmin, vaikkei juoksuja syntynytkään. Armoa JoMalta ei kuitenkaan herunut, vaan murjotut jalat tiputettiin kylmästi kentälle juoksemaan myöhemmin poltettaviksi. Sisällä JoMa jatkoi edelleen kovaa lyöntipeliään ja meni menojaan huolimatta siitä, että toisella jaksolla gissojen ulkopeli parani heittojen napsuessa vähän paremmin kohdilleen (aikamoisia kaveripallojakin nähtiin kyllä) ja lyöntien tarttuessa paremmin räpylään. Kolmessa vuorossa JoMa onnistui saamaan yhteensä 17 juoksua. Gissat sen sijaan eivät onnistuneet juoksu(j)a takomaan yhdestä kolmostilanteesta huolimatta. Gissojen peliotteet eivät kuitenkaan jääneet ainakaan kannustuksesta kiinni, sillä katsomossa nähtiin upeaa cheerleadingia: V niin kuin Valo, A niin kuin aurinkoinen, L niin kuin loistava, O niin kuin onnistuu!

Neljännen aloittavalle tultaessa lukemat olivat 17-0 vastustajan eduksi, joten gissojen tavoite oli selvä: lyödään ainakin yksi juoksu. Melko ironisesti samaa toivoivat ainakin syöttötuomari ja vastustajan pelinjohtaja. Lyöntivuoroon päästiin lähtemään erinomaisista asetelmista Suvin astellessa lyöntipaikalle tolpat hihoissaan. Kärki paloi matkan varrella, mutta Lauran ja Annin toimesta kentälle saatiin etenemisvoimaa ja tilannetta päälle. Moonan koko kauden hakema lyönti keskitakaseen kohti pelin aikana koppareillekin tutuksi tullutta takarajatuomari Jarkkoa napsahti vihdoin makeasti kohdilleen, ja Laura ja Anni pääsivät juoksemaan tai kävelemään kotipesään Molon tuulettaessa kakkosella. Tällä kertaa vastustajan leuat alkoivat valua rintaa kohti, ja harhaheiton turvin Molo oli hetkessä jo kolmosella, missä ei kauaa tarvinnut jäähdytellä Jennan kurittaessa ulkokenttää upealla läpärillä kolmospesän päältä kunnarin arvoisesti. Paletti sen kun pyöri, ja Tiian välilyönnillä kotiin ehti helposti Jenna huolimatta siitä, että viuhka laski (ja samalla hajosi) pallon jo ollessa kopparin näpeissä. Vastustaja ei saanut heittotarkkuutta uomiinsa, ja harhaheittojen saattelemina kotiin kiisivät vuoron lopuksi vielä Hanna ja Tiia. Tunnetusti hitaasti lämpenevien gissojen hyvin alkanut loppukiri ei toisella jaksolla aivan riittänyt, joten tiukaksikin kuvattu peli päättyi JoMa:n 2-0 (24-0, 17-7) voittoon. Kiilassa kuitenkin nähtiin ehkä jopa voittajia iloisempia gissoja. Syy ilolle taisi löytyä sekä hyvästä viimeisestä ulkovuorosta että takakontissa odottaneista saunajuomista, joita suuntasimme pizzerian kautta nauttimaan kotimajoitukseen Ylämyllylle ennen sunnuntaista kauden päätösottelua.

Pelissä palkittiin gissojen juoksuhanat avannut lukkari Molo ja kopparina kilometrejä parin pelin edestä väsymättömästi kerryttänyt Laura ”Winston” Kirkkomäki.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo