TRIPLAPELIVIIKONLOPPU HUIPENTUI VOITTOON!

16.8.2021

Valo – PuPe 2 8.8.2021 klo 17.00

Avauskokoonpano:

 1. Suvi Hiekkanen 2P
 2. Laura Kirkkomäki 2K
 3. Anni Karhu 1V
 4. Jutta Lampimäki 3P
 5. Sonja Lakaniemi S
 6. Jenna Turunen 2V
 7. Moona Kurttila L
 8. Hanna Piiroinen 3V
 9. Marja Kaistinen 3K
 10. Viivi Nykänen
 11. Laura Pöllänen
 12. Petra Pelto-Arvo

Pelinjohto Laura Nuutinen & Tarja Koskela

Viikonlopun kolmanteen ja viimeiseen peliin valmistautuessa pastasalaatteja kului ja Nocco maistui (ei kaikille), kun gissat evästelivät ja jutustelivat ihan leiri- ja Itä-Länsi-tunnelmissa. Tauon aikana joukkueen sisällä alkoi käydä kuhina: ”Mitä jos nyt ihan oikeasti voitettaisi tämä peli!” Tähän tartuttiin tiukasti, vaikka lämpän aikana parhaiten taisivat lämmetä väsymyksensekaisesta naurusta johtuen vatsalihakset. Pelitunnelma ja -asenne asettui kuitenkin kohdilleen, kun hikiset pelipuvut vedettiin jälleen ylle, ja fiilis nousi taivaisiin, kun joku päästi Siekkisen kuuluttamoon ja ämyreistä kaikui ironinen ja jopa ikoninen ”…ei paina gissojen pohkeissa”. Eipä… No, gissat kiilaan ja heti kiinni voittokantaan, kun kapteenidebyyttinsä tehnyt Moona vei hutunkeiton Tallun kanssa tarkkaan katsotun merkin myötä, ja ulos lähdettiin!

Kauden viimeisessä kotipelissä oli hyvää latausta heti alusta lähtien, sillä Kuopion joukkue oli selvästi tullut voittamaan peliä, ja gissojen hampaankolossa vaivasi Kuopiossa viime hetkillä sormenpäistä livennyt jaksovoitto. Vastustajien pelaamisesta tehtiin vaikeaa heti alusta alkaen, kun kentälle päässyt kärki käräytetiin pesävälille. Kuopiolaiset tulivat peliin kymmenellä pelaajalla, minkä vuoksi gissojen takaraivoihin iskostettiin koppien poimimisen tärkeys, ja upeita hakuja nähtiinkin heti ensimmäisestä vuorosta asti, kun kopparit ravasivat takakentällä! Siimaa kuitenkin annettiin yhden harhaheitolla lahjoitetun juoksun verran. Voitonnälkä näkyi kuitenkin myös sisäpelissä, jossa etenijöitä saatiin kentälle asti, ja Jennan lyödessä pallon kolmosjatkeelta maisemiin kotiin kirmasivat Anni perässään Petra. Valitettavasti pallon tielle kuitenkin osui, ei *krhöm* tuntematon piknik-seurue, vaan hiekkasäkki, jonka myötä ansaittu kunnari jäi tällä kertaa kiertämättä.

Toisessa vuoroparissa ulkokenttä jatkoi siitä, mihin edellisessä vuorossa jäi. Vaikka kuopiolaiset saivat ajoittain tilannetta päälle, kotiutusyritykset kuitenkin typistyivät ulkokenttään. Erityisesti polttolinjassa nähtiin kylmänrauhallista suorittamista, kun maapallot napsittiin eleettömästi kiinni ja polttoheitto toimitettiin napakasti lukkarin räpylään. Kuopiolaiset kuitenkin pysyivät pelissä edelleen mukana jo toisen harhaheiton turvin. Vuoroparin kolmas palo syntyi ”komeasti”, kun hudiksi typistyneestä kotiutusyrityksestä syöttö kimposikin lautasen reunasta kentälle. Lukkari-Molo vääntäytyi pallon perään ja ratkaisi tiukan tilanteen itselleen hyppäämällä mahaplätskyllä kotipesään ansaiten jopa vastustajan pelaajalta yläfemman. Gissojen tasoittavalla lyöntivuorolla Jenna loisti jälleen mailan varressa kotiuttaessaan Laura ”Winston” Kirkkomäen takakentälle saakka painuneella lyönnillä.

Kolmannessa sisävuorossaan kuopiolaisten läpi ottelun hyvin pelannut kärki teki tulosta yhden juoksun arvoisesti, mutta tähän gissat pystyivät vastaamaan Lauran kirmatessa jälleen kotipesän turvaan, tällä kertaa Sonjan hienosta lyönnistä. Kun enempää juoksuja ei syntynyt, lähdettiin ratkaisevaan vuoropariin tilanteessa 4-3, eli gissojen käsiin oli annettu ratkaisun avaimet. Tällä kertaa kolmen kärki saatiin poimittua kopeilla pois kentältä. Kakkoskärki kuitenkin onnistui vielä rakentelemaan kolmostilanteen ja lopulta Kuopion läpi pelin varmoja lyöntiotteita esittänyt jokeri löi tasoitusjuoksun. Jakson ratkaisu venyi näin ollen viimeisen vuoroparin tasoittavalle, ja gissat lähtivät metsästämään yhtä voittojuoksua. Vaikka paloja ei tullut, lyöjät lähenivät loppua uhkaavaa tahtia. Lopulta sankarin viitan ylleen puki (tietämättään) viimeisenä lyöjänä lyöntipaikalle astellut Laura Pöllänen, joka pelinaisen elkein haastoi polttolinjan erinomaisesti suunnatulla maalyönnillä, joka tuotti gissoille voittojuoksun Petran kiidettyä kolmoselta kotipesään!

Jaksovoitto maistui ja itsevarmuus virtasi gissojen suonissa. Tauolla päätettiin, että tämä ottelu on voitettava suoraan kahdessa jaksossa, sillä kenenkään ei tehnyt mieli pelata pitkän viikonlopun loppuun yhtään supervuoroa. Toisen jakson alku olikin suorastaan maaginen; kolme lyöjää kävi lyömässä laadukkaita lyöntejä ja jo minuuteissa päällä oli ajolähtötilanne. Ensin Jutta kotiutti Suvin, sitten Molo Sonjan ja Laura vielä Petran, jolloin ensimmäiseen ulkovuoroon päästiin lähtemään kutkuttavassa 3-0 -johtoasemassa. Ulkovuorossa lukkari-Molon kädet jälleen tärisivät tuottaen PuPe:n jakson ainokaiseksi jääneen juoksun vapaataipaleella. Loppuottelun ajan ulkopeli oli piinkovaa eikä kuopiolaisille annettu oikeastaan minkään luokan saumaa päästä peliin enää mukaan. Sisäpelissä sen sijaan räiskyi ja tapahtui kun gissaa gissan perään kiisi kotipesään. Lyönnit olivat laatua täynnä, ja mainitsematta ei tule jättää Hannan kolmannessa vuorossa kopparin yli lyötyä ja kunnariin asti riittänyttä moukkua! Ilahduttavaa olivat onnistumiset laajalla rintamalla ja kentällä raikunut ja näkynyt peli-ilo, joka oli omiaan tukahduttamaan vastustajien taistelutahdon.

Kuopiolaiset lähtivät toisen jakson viimeisen tasottavalleen 9-1 takaa-ajoasemasta. Voitontahto huokui gissoista eikä keskittyminen herpaantunut, sillä vielä tiedettiin, että pesäpalloahan tässä pelataan ja mitä tahansa voi tapahtua. Läpi pelin esitettyjä voittavia suorituksia nähtiin ulkopelissä vielä viimeisessäkin vuoroparissa, kun jokainen hoiti oman tonttinsa todella mallikkaasti, otti vastuuta ja suoritti huolella. Kun kahden palon tilanteessa vaihtolyönti jäi Sonjan käsiin etukentällä ja kolmas palo syntyi kakkospesälle, oli gissojen ilo ylimmillään, eikä onnenkyyneliltäkään säästytty. Pelin jälkeen kentän pinnassa makasi lauma väsyneitä, mutta erittäin onnellisia gisuleita. Kyllä meillä on kasassa semmoinen joukkue, jota ei voi kuin rakastaa!

Ottelun parhaana kauden toisella munapatsaalla palkittiin upeasti kopparin tonttia hoitanut ja hyvää lyöntivirettään esitellyt Marja ja kakkospalkinnolla kärkenä hirmuista vauhtia tikannut Suvi.

Gissojen kauden kotipelit päättyivät tähän hunajaisen makeaan voittoon, ja kausi paketoidaan lopullisesti ensi viikonloppuna Pohjois-Karjalan kiertueella, kun lauantaina pelataan Joensuun ja sunnuntaina Viinijärven vieraina

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo