Tuplapelipäivä starttasi tappiolla

15.8.2021

Valo – KiPa -90 raportti 8.8.2021 klo 13.00

Tuplapelipäivä starttasi tappiolla

Avauskokoonpano:

 1. Laura Kirkkomäki 2K
 2. Anni Karhu 1V
 3. Petra Pelto-Arvo 2P
 4. Sini Siekkinen 3K
 5. Moona Kurttila L
 6. Marja Kaistinen 2V
 7. Laura Pöllänen 3P
 8. Tiia Rahkonen 3V
 9. Viivi Nykänen S
 10. Sonja Lakaniemi
 11. Hanna Piiroinen
 12. Jenna Turunen

Pelinjohto Laura Nuutinen & Eeva Kettunen

Triplapeliviikonlopun toinen päivä valkeni puolipilvisenä, ja puolelta päivin Yrttisuon kentälle alkoi valua gissoja innon ja kauhun sekaisissa tunteissa, kun kahden peräkkäisen pelin päivä vihdoin koitti. Tuntemuksia vertailtiin, mutta paikalle saapunut joukkue todettiin pelikuntoiseksi, ja olipa Hannan ja Marjan myötä rosterissa myös tuoretta jalkaa. Kiteen tiedettiin olevan kova luu, mutta samassa tilanteessa pelattuaan pelin myös lauantaina, joten peliin lähdettiin hyvällä asenteella haastamaan yhtä sarjan kärkijoukkuetta omilla hyvillä ratkaisuilla ja huolellisilla suorituksilla. Peli lähtikin hienosti käyntiin, kun kapteeni Siekkinen jälleen vei hutunkeiton itselleen (toim. huom. tällä kaudella hutunkeittojen Sukan voittoprosentti oli kirjanpidon mukaan ainakin ennätykselliset 50%!) ja gissat lähtivät ulkokentälle tekemään paloja.

Ulkopeli lähti pyörimään hyvin, ja Anni pääsi nauttimaan, kun pääsi polttamaan kasvattajaseuransa kärjen kolmoselle ykkösrajanäpistä. Karhun otteista huolimatta Kitee onnistui kairaamaan yhden juoksun gissojen kentästä. Tasoittavalla tilannetta lähdettiin kuitenkin heti rakentamaan ja saatiinkin aikaiseksi. Gissat näyttivät kyntensä ja Jennan kotiuttaessa Siwan tulivat tasoihin. Toisessa vuorossa Kitee teki juoksun lisää, mutta tähän gissat eivät enää pystyneet vastaamaan. Kolmannessa vuorossa Kitee laittoi kaasun pohjaan, teki tilannetta ja meni menojaan takoessaan viisi juoksua lisää hyvillä lyönneillään. Kun gissoilta ei enempää juoksuja nähty ja viimeisessä vuorossa lahjoitettiin vielä harhaheitolla yksi juoksu Kiteelle, jakson loppulukemat kirjattiin vieraiden hyväksi 1-8.

Toiselle jaksolle kokoonpano viilattiin pelikuntoiseen muotoon, ja liikkeelle lähdettiin jälleen nollasta. Ensimmäisessä vuorossa tilannetta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, kun taas Kitee tasoittavallaan takoi yhden juoksun. Toisessa vuoroparissa gissojen sisävuoro kuivui nopeasti kasaan, kun taas Kitee sai etenijöitä kolmoselle ja löi kolme lisäjuoksua. Kolmannessa vuorossa gissatkin heräsivät jaksolle kaventaen tilanteen 1-4:ään Marjan kotiuttaessa Annin. Kitee kasvatteli vuorollaan juoksutiliään jälleen yhden juoksun arvoisesti. Vaikka neljännessä vuorossa Hanna kipittelikin kotiin Kiteen hukatessa pallon pöpelikköön, jäi gissojen jaksovoitto jälleen vain haaveeksi ja kiteeläisille 0-2 (1-8, 2-5).

Pelin jälkeen jossittelulle ei jäänyt tilaa, sillä kaveri pelasi tänään yksinkertaisesti paremmin. Kentällä nähtiin kuitenkin jälleen gissoille tuttuun tyyliin iloista pesistä, paljon tuuletuksia ja upeita ulkopelisuorituksia. Ja kun vastassa oli iloisia pohjoiskarjalaisia, ei joukkueiden välistä sapelien kolistelua nähty, vaan huumori lensi puolin ja toisin.

Pelissä ykköspupupalkinnolla palkittiin kaikkensa antanut ja toivon mukaan ensi kesäksi kuntoutuva joukkueen kapteeni Siekkinen ja kakkospalkinnolla vaikeita heittoja kolmosvahtina napsinut ja hyvin lyönyt Hanna.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo