Odotetun triplapeliviikonlopun ensimmäinen taisto

10.8.2021

7.8.2021 Valo-PKP 0-2 (7-8) (4-5) 

Aloituskokoonpano:  

 1. Anni Karhu 1v 
 2. Petra Pelto-Arvo 2k 
 3. Jutta Lampimäki 3p 
 4. Sonja Lakaniemi 2p 
 5. Sini Siekkinen 3k 
 6. Jenna Turunen 2v 
 7. Moona Kurttila L 
 8. Tiia Rahkonen 3v 
 9. Viivi Nykänen S 
 10. Tarja Koskela 
 11. Suvi Hiekkanen 
 12. Laura Pöllänen 

Pelinjohto Laura Nuutinen & Eeva Kettunen 

Kauan odotettu triplapeliviikonloppu muuttui todelliseksi, kun lauantai valkeni hieman sateisena. Tänä kesänä jopa Amazoniksi tituleeratulla Yrttisuon kentällä vastaan asettui tänä elokuisena lauantaina Varkauden joukkue.  

Gissat saapuivat kentälle peli-intoa puhkuen. Edellinen peli gissojen ja Varkauden välillä päätyi tiukkaan tappioon Kämärillä toukokuisessa sadesäässä. Pelin ratkaisuhetket venyivät pelin viimeisille hetkille saakka, joten tästäkin pelistä oli odotettavissa gissamaisesti venyvyyttä vaativa. 

Ensimmäisen vuoroparin gissat aloittivat ulkokentältä, jossa räpyläkäsi ei vapissut ja Varkaus sai tehtyä vain kaksi juoksua. Omassa sisävuorossaan gissat pamauttivat kolme juoksua. Ensimmäisen löi Sonja ja toi Anni. Toisen löi kapteeni Siekkinen ja toi Petra. Kolmas juoksu syntyi, kun Jutta kirmasi kotiin Jennan lyönnillä. Hyvä alku pelille, juoksuja syntyi ja peli-iloa oli selkeästi havaittavissa. 

Toisessa vuoroparissa Varkauden naiset löivät gissojen kentästä yhden kunnarin ajolähtötilanteessa sekä yhden tavallisen juoksun. Gissojen kapteenisto päätti näyttää juoksutehtailun mallia ja Siekkinen juoksi kotiin Kurttilan läpilyöntiyrityksellä, joka kuitenkin kilpistyi Yrttisuon laidalla oleviin puihin.  

Tilanne näytti oikein hyvältä gissojen näkövinkkelistä, kun kolmannessa vuoroparissa Varkaus ei saanut yhtäkään juoksua tehtyä. Gissat sen sijaan kerryttivät juoksutiliään Varkauden ulkokentän harhaheitolla, kun Anni juoksi kotiin. Toinen juoksu syntyi, kun Sonja löi Petran kotiin.  

Neljänteen vuoropariin lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa.  

Varkaus osoitti haluavansa voittaa tämänkin kamppailun ja teki kaksi juoksua. Gissat tulivat omaan sisävuoroonsa nälkäisinä ja pienellä kokoonpanojen vaihdoksella iskivät kolmostilanteen päälle, josta Jenna kotiutti nopeakinttuisen Suvin. Seuraavat tilanteet kilpistyivät epäonnistuneisiin lyöntiratkaisuihin, joiden seurauksena ensimmäisestä jaksosta jäi gissoille käteen erittäin kirvelevä tappio.  

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari alkoi gissoilla hyvin, joukkueen kapteenistoon kuuluva Moona kotiutti Sonjan, kun taas Varkaus ei saanut aikaiseksi yhtäkään juoksua. Gissojen ulkokenttä piti. Toisessa vuoroparissa gissat tehtailivat taistelutahtoisesti tilannetta päälle ja kotiutuksia syntyi kolme kappaletta. Yhdestä juoksusta vastasi Tallu, joka löi kotiin Tiian. Loput kaksi juoksua löi Suvi, joka onnistui täydellisesti kakkospuolen lyönnillään ja kotiin ehtivät Viivi sekä Sini. Varkaus pusersi yhden juoksun, ja sekin tapahtui gissojen avustuksella. 

Kolmanteen vuoropariin lähdettiin gissojen johtoasemasta, mutta lisäjuoksuja ei enää syntynyt. Sen sijaan Varkaus tuli sisävuoroonsa vahvana. Valitettavasti lukkarillemme tapahtui pelissä hiuksenhienoinen musta hetki, ja etenijät siirtyivät vapaataipaleilla pesältä toiselle. Juoksuja vapaalla syntyi kuitenkin vain yksi ja loput kolme juoksua Varkaus teki lyömällä, kun gissat sulivat Yrttisuon tekohiekkanurmen pintaan. Kolmannen vuoroparin jälkeen tilanne taululla 4-5 Varkauden hyväksi.  

Neljänteen sisävuoroon ei löydetty tarvittavaa tahtoa, vaikka tilanne saatiinkin aikaiseksi. Näin ollen peli päättyi Varkaudelle 0-2. (7-8, 4-5).  

Häviöstä huolimatta triplapeliviikonloppu jatkuu sunnuntain kahdella pelillä KiPaa ja PuPea vastaan! 

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo