Kuumutta ja kunnareita

9.8.2021

Siilinjärven Pesis- Jyväskylän Valo 11.7.2021

Aloituskokoonpano: 

 1. Suvi Hiekkanen 2p 
 2. Sini Siekkinen 3k 
 3. Jutta Lampimäki 1v 
 4. Moona Kurttila L 
 5. Jenna Turunen 2v 
 6. Marja Kaistinen 3p 
 7. Anni Karhu S 
 8. Tiia Rahkonen 3v 
 9. Jenni Malviniemi 2k 
 10. Viivi Nykänen 
 11. Tarja Koskela 

Kauden kuumimmat olosuhteet koettiin sunnuntaina 11.7. Siilinjärven POP-Areenalla. Gissat ovat luontaisesti tottuneet kuumiin olosuhteisiin, mutta tällä kertaa jopa Saharan kenttä poltteli jalkojen alla, kun lämpömittari huiteli reilussa 30 asteessa.  

Kyseessä oli toinen kohtaaminen SiiPen kanssa tällä kaudella. Edellisellä kerralla Yrttisuon pesispyhätössä gissat veivät yhden pisteen, jota riemuittiin kotikentällä villisti. Tähän vieraspeliin pistenälkää riitti, vaikka edellisen päivän kotipeli Viinijärveä vastaan painoikin pohkeissa. 

Ensimmäisessä vuoroparissa pidettiin vastustaja aisoissa ja tehtiin itse kolme juoksua! Näistä vastasivat Jenna kotiuttaen ”el capitano” Siekkisen ja kunnarin arvoisesti kiertänyt Tiia. Tiian lyönti suuntautui kakkospuolelta hienosti läpi, ja edellä kotiin kipitti tassuillaan Anni. Toiseen vuoropariin juoksun johdossa! 

Toisessa vuoroparissa vastustaja paukutti lisää juoksuja viisi kappaletta! Gissat jatkoivat kuitenkin varmaa työskentelyä sisällä ja tekivät neljä juoksua. Jutan lyönnillä kotiin juoksi Suvi ja Moona paukutti SiiPen kentän hajalle kunnarin arvoisesti kotiuttaen samalla Jutan. Loppusilauksen teki Marja lyöden Moonan kotipesän suojaan.  

Kolmanteen vuoropariin päästiin tasajuoksuin. SiiPeläiset taikoivat gissojen ulkokentästä kaksi juoksua, mutta Valon naisten juoksutili jäi yhteen, jonka toi kärkenä Suvi Hiekkanen ja löi Jenna Turunen.  

Viimeisessä eli neljännessä vuoroparissa ei juoksuja nähty ja jakso päättyi kirvelevästi gissojen häviöön yhdellä juoksulla. 

Toiselle jaksolle pyrittiin kohentamaan peli-ilmettä, sen minkä hikisiltä naamoilta pystyttiin. SiiPe takoi jokaisessa vuoroparissa yhden juoksun, kun taas gissanaiset eivät tehneet toisella jaksolla yhtäkään juoksua. Tappio maistui kuivalta ja karvaalta. Ottelusta palkittiin ansaitusti kunnarit lyöneet Tiia ja Moona! 

Pelin jälkeen osa joukkueesta kävi viilentymässä viereisen uimarannan vesistössä. Hävitystä pelistä huolimatta hilpeyttä ei tältäkään reissulta puuttunut ja autokunnat valitsivat omavalintaiset reitit, toiset pidemmän kautta ja toiset hieman lyhyempää reittiä kotiin.   

Seuraavan kerran pelataan 25.7.2021 Yrttisuon pesispyhätössä, kun astelee Joma! 

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo