Iloista pesistä, pientä hölmöilyä ja kauden upeimmat palkinnot

13.7.2021

10.7.2021 Valo – ViU 2 raportti

Avauskokoonpano:

 1. Laura Kirkkomäki 2K
 2. Anni Karhu 1V
 3. Jutta Lampimäki 3P
 4. Sini Siekkinen 3K
 5. Moona Kurttila L
 6. Jenna Turunen 2V
 7. Petra Pelto-arvo 2P
 8. Hanna Piiroinen 3V
 9. Viivi Nykänen S
 10. Marja Kaistinen
 11. Suvi Hiekkanen
 12. Tiia Rahkonen

Pelinjohto Laura Nuutinen & Laura Pöllänen

Kauden ensimmäinen tuplapeliviikonloppu oli todellisuutta, kun Viinijärven urheilijoiden nuori joukkue saapui Gissojen vieraaksi Yrttisuolle lauantaina 10.7. Spekulaatioiden perusteella odotettavissa oli tiukka peli helteisessä säässä ja sitä saatiin. Toki tällä kertaa pelaamaan päästiin sadekuuron jälkeen Yrttärille laskeutuneessa hikisessä ja miltei sademetsämäisessä mikroilmastossa. Kuten Petra ennen peliä totesi: ”Paistais ees se aurinko, eikä olis tämmönen helekkarin Amazon!” Hutunkeitossa kapteeni Siekkinen kouri toisen perättäisen voiton (!!!) ja Gissat pääsivät aloittamaan pelin lyöntihommilla. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa ei kuitenkaan tulosta syntynyt, vaan sisävuorot kuivuivat kasaan, kun ratkaisuista puuttui huolellisuus. Alkuun myös ulkopeli oli hermostunutta, heitoista puuttui laatu ja pallo pomppi näpeissä. Toisessa vuoroparissa ulkopelin kulmasta saatiin kuitenkin kiinni, ja kolmannen aloittavalle lähdettiin kahden juoksun takaa-ajoasemasta. Lyöntivuoron aloittanut Viivi pääsi kentälle etenemään ja aina kolmoselle asti, mistä Siwa saatteli hänet kotipesään saakka. Juoksu jäi kuitenkin jakson ainokaiseksi. Tasoittavallaan Vinkku sai tilannetta päälle välillä vähän liiankin helposti ja kaunisteli jakson loppulukemat 1-6:teen.

Tauolla peräänkuulutettiin huolellisia perussuorituksia, fiksuja sisäpeliratkaisuja ja vastuunottoa niin sisä- kuin ulkopelissä. Toisen jakson ensimmäinen ulkovuoro ja kolme paloa suoritettiin nopeasti, ja vastustajille kirjattiin ainoastaan yksi juoksu. Oma sisävuoro oli kuitenkin miltei yhtä nopeasti ohi, kuitenkin ilman juoksuja. Toisessa vuorossa ulkopeli piti eikä kumpikaan joukkue päässyt kartuttamaan juoksutiliään. Kolmannessa vuorossa ViU sai jälleen tilannetta aikaiseksi ja lisäsi etumatkaansa tilanteeseen 0-3. Kolmannen tasoittavalla Gissat kuitenkin pääsivät aloittamaan kärjestä, joka teki hyvää työtä saatellen Lauran kolmoselle. Siwa kotiutti jälleen komealla välilyönnillä, ja Gissat tuulettivat ensimmäistä juoksuaan. Etupesien ollessa täynnä Moona pääsi purkamaan mielitilannettaan ja kouluttamaan Viinijärven vaihtotilanteissa miltei pelottavan lähelle hiippaillutta etukenttää; pallo kakkosrajasta maisemiin, ja Anni kiiti urhoollisesti kakkoselta kotiin asti tuoden Gissojen toisen kavennusjuoksun. Juoksuhanat kuitenkin kuivuivat siihen, ja kun Viinijärvi venytti etumatkaansa 2-6:teen, eikä neljännellä jaksolla nähty Gissojen puolelta ihmettä, ViU vei pelin nimiinsä 0-2 (1-6, 2-6).

Kiilassa päästiin todistamaan hilpeitä hetkiä pelin parhaita palkitessa, mistä ainakin palkintovastaavat (jätetään nimet mainitsematta) olivat luvattoman innoissaan. Gissoista pelin kakkospalkinnolla, upealla eteläeurooppalaistyylisellä ja killuttimella varustetulla tuikkukupilla palkittiin mm. upeita hakuja kopparin tontilla toisella jaksolla esittänyt Petra. Ykköspalkintoa, upean höyhenin koristeltua munapatsasta, hyllyynsä pääsi asettelemaan etukentällä ja etenijänä hienosti ahertanut Anni. Vastustajienkin leiristä kiitosta saivat niin upeat (tai tarkalleen ottaen ”kauden erikoisimmat”) palkinnot sekä jo miltei Gissojen tavaramerkiksi muodostunut iloinen peli-ilme. Fakta kuitenkin on, että jos tekee sekä vastustajan että omat palot, ei voittoon pääse käsiksi. Vaikka peli näyttikin paikoitellen oikein hyvältä ja sisäpelissä päästiin välillä pyörittämään palettia, ratkesi päivän peli omiin hölmöilyihin ja röyhkeiden ratkaisuiden ja suoritusten puutteeseen.

Röyhkeyttä ja vastuunottohalua päästään testaamaan jo heti viikonlopun toisessa pelissä sunnuntaina 11.7. Siilinjärven vieraina, missä viimeviikkoista 1-2 kotitappiota lähdetään kääntämään voitoksi!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo