Pitkä kuuma peli ja ensimmäinen piste!

10.7.2021

3.7.2021 Valo – SiiPe3 raportti

Avauskokoonpano:

 1. Laura Kirkkomäki 3K
 2. Anni Karhu 1V
 3. Jutta Lampimäki 3P
 4. Sonja Lakanniemi S
 5. Moona Kurttila L
 6. Jenna Turunen 2V
 7. Suvi Hiekkanen 2P
 8. Hanna Piiroinen 3V
 9. Jenni Malviniemi 2K
 10. Sini Siekkinen
 11. Tarja Koskela
 12. Tiia Rahkonen

Pelinjohto Saija Koski

Valon gissat pelasivat ensimmäisen kotiottelunsa helteisessä säässä, kun Yrttisuolle saapui vieraaksi Siilinjärven pesis. Alkulämppä alle, juomaajuomaajuomaa, tutustuminen tuuraavaan pelinjohtajaan (kiitos Saijalle, joka tuli hätiin!) ja taistelemaan kauden ensimmäisistä pisteistä. Helteisestä säästä ja naispesäpallosta oli saapunut nauttimaan ilahduttava määrä katsojia, jotka loivatkin upeasti tunnelmaa, olipa kolmospuolen väki kuullut muutamat vinkitkin katsomosta.

Pelin suurin yllätys nähtiin jo hutunkeitossa, kun kapteeni Siekkinen näytti kaikille tilastoille pitkää nenää ja kairasi kauden ensimmäisen, ja toivottavasti ei viimeisen, voiton hutunketosta! Näin Gissat pääsivät heti lyöntihommiin ja tahkoamaan juoksuja. Heti avausvuorolla juoksuhanat saatiinkin auki, kun kokoonpanoon loukista palannut Sonja kotiutti Annin. Myös ulkopeli avattiin tutun räväkästi, kun vieraiden kärkinelikosta tehtiin kolme paloa! Toisessa vuoroparissa gissat tekivät kolme juoksua lisää, mutta vieraat tulivat tasoittavallaan rinnalle ja ohi hyvillä lyönneillä sekä pienellä ulkokentän avustuksella. Kolmanteen vuoropariin lähdettiin siis 4-6 tappioasemassa, mutta tästä eivät gissat hätkähtäneet, vaan tekivät jälleen kolme juoksua lisää. Ulkona kaveri pidettiin jälleen nollilla, ja neljänteen vuoroon Gissat löivät lämpimikseen vielä viisi juoksua lukemia kaunistelemaan. Valitettava loukkaantuminenkin nähtiin, kun Sonja paukautti jälleen takareitensä (toim. huom. eri reisi kuin viimeksi) ja näin Gissoja oli enää 11. SiiPelle ei tilanteessa 12-6 enää jäänyt mitään tehtävää, ja näin Gissat saalistivat kauden ensimmäisen pisteensä, jota juhlittiin melkein kuin pelin voittoa. Ensimmäisellä jaksolla erityisen ilahduttavaa olivat onnistumiset sisäpelissä todella laajalla rintamalla; sekä lyöjien että tuojien sarakkeisiin kirjattiin seitsemän eri pelaajaa!

Toiselle jaksolle molemmat joukkueet tekivät vaihtoja. Ulkopelissä Tarja pääsi esittelemään taitojaan lautasen ääreen, Suvi haistelemaan etukentän tuulia siepparin tontilla, kun taas Moona teki ulkopelidebyyttinsä polttolinjassa ensimmäisen kerran sitten E-/D-tyttöjen. Toiselta jaksolta ei jäänyt paljon kerrottavaa. Gissat saivat tehtyä yhden juoksun, kun vieraat vuorostaan tahkoivat juoksuja urakalla lyöden yhteensä viisi kunnarin arvoista läpilyöntiä. Näin vieraat kuittasivat pisteen lukemin 1-14, ja kolmannen jaossa olleen pisteen kohtaloa lähdettiin ratkomaan supervuoropariin.

Gissat lähtivät hakemaan torjuntavoittoa ulkopelin kautta, mutta kaveri rakenteli tilanteen hyvin, ja onnistui lyömään neljä juoksua. Helteen nuuduttamat Gissat lähtivät viimeiselle takaa-ajomatkalle mailan varressa. Yksi juoksu saatiin tehtyä, mutta voittoon asti ei riittänyt. Kolmetuntisen ja kuuman ottelun loppulukemat kirjattiin siis SiiPelle lukemin 1-2 (12-6, 1-14, 1-4).

Ottelussa Valolta kakkospalkinnolla palkittiin ruoskan lailla sivaltavaa heittokättään väläytellyt Jutta ja ykköspalkinnolla sekä lautasen ääressä että mailanvarressa (niin mailamiehenä kuin lyöjänä) hienosti esiintynyt Tallu! Lisää pisteitä ja ensimmäistä voittoa lähdetään saalistamaan heti ensi lauantaina 10.7. jälleen kotikentällä, kun vieraaksi saapuu Viinijärvi. Tulkaahan kannustamaan Valo voittoon klo 13 alkavaan otteluun!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo