Pisteet poltteli näpeissä Puijon stadionilla

21.6.2021

Naisten maakuntasarjan itälohkon ottelu PuPe 2 – Valo 2-0 (8-5, 7-0)

Avauskokoonpano:

1. Laura Kirkkomäki 2p
2. Anni Karhu 1v
3. Jutta Lampimäki 3p
4. Sonja Lakaniemi S
5. Moona Kurttila L
6. Jenna Turunen 2v
7. Suvi Hiekkanen 3v
8. Marja Kastinen 3k
9. Viivi Nykänen 2k
10. Sini Siekkinen
11. Tarja Koskela
12. Jenni Malviniemi

Kuopion reissulle gissat starttasivat täydellä naisistolla, kun kokoonpanon kaikki 12 paikkaa saatiin täyteen. Peli sai lentävän lähdön, kun gissat pääsivät aloittamaan sisävuorolla, jossa tehtiin heti kärjestä ajolähtö päälle. Kotiutusyritykset eivät kuitenkaan onnistuneet, vaan kärkikolmikko paloi kotitaipaleella jokainen vuorollaan. Jutta otti vähän myös lähempää kontaktia pelialustaan todeten sen lopulta pelikuntoiseksi. 

Ensimmäisessä sisävuorossaan PuPe ei päässyt samalla tavalla tilanteiden tekemiseen makuun, koska gissat eivät päästäneet ulkopelityöskentelyllään etenijöitä kakkosta kauemmaksi. Lukkarina hyörinyt Moona jatkoi kärpästen tekemistä tuttuun tyyliinsä ja irroitti komeasti etenijän linkkuväärällä ykköseltä, ja siitä palo taululle. Tiukkoja tilanteita ja hienoja suorituksia nähtiin molemmilta joukkueilta.

Gissat saivat etenijöitä hyvin kolmospesälle asti, mutta kotiutustilanteet kuivuivat kokoon. Vastustaja saikin toisessa vuoroparissa tehtyä kolme juoksua, ja gissat vastasivat tähän neljännessä vuoroparissa tekemällä viisi juoksua. Aikalisän jälkeen Jutta löi Marjan kotiin ja gissojen avausjuoksu syntyi. Sonjan lyönnillä kotiin juoksi Laura K. Samalla lyönnillä Anni ”Otso” päätti kokeilla röyhkeää kotiinkarkaamista, mikä jäi kuitenkin vain yritykseksi. Tämän kaiken jälkeen lyöntiareenalle saapui Moona ”Molo” Kurttila (5, lukkari, 1. varakapteeni) ja pamauttaa pallon Puijon maisemiin kunnarin arvoisesti! Näin ollen gissojen kauden ensimmäinen kunnari ansaitusti Moonan nimiin. Tasoittavalle vuoroparille saapui kuitenkin nälkäiset kuopiolaiset ja veivät ensimmäisen jakson pisteet kotiin. Kuopiolaisten toimesta nähtiin hienoja lyöntejä ja pelin toinen kunnari. 

Toisella jaksolla gissojen eväät oli syöty, eikä yhtäkään juoksua tehty. Peli oli kuitenkin tapahtumarikas ja myös tuomareiden toimintaa kyseenalaistettiin, kuten suomalaisen kansallispelin luonteeseen kuuluu. Kuopiolaiset kerryttivät juoksusaldoaan yhden juoksun per vuoropari ja viimeisen vuoroparin aloittavalla vielä viiden juoksun arvoisesti sisältäen ottamattomia lyöntejä sekä yhden kunnarin. Tähän gissat eivät enää tasoittavalla vuoroparilla pystyneet vastaamaan, joten toinen jakso päättyi kuopilaisten voittoon ja samalla pelin pisteet jäivät PuPen haltuun. 

Gissoista palkittiin pelikentille loukin jälkeen palannut Sonja, joka löi juoksun ja katkaisi etenijöitten taipaleita kovalla kädellä. Toinen palkinto meni Moonalle kentän puhkaisemisesta ja varmasta lukkaripelistä.

Positiivisia asioita gissojen pelistä löytyi häviöstä huolimatta paljon. Kauden kolmannessa pelissä oli nähtävissä enemmän joukkueen hitsautumista yhteen ja pelisilmän kehittymistä sekä tuttua hyvää meininkiä ja kannustamista. 

Juhannustauon jälkeen on hyvä lähteä kohti seuraavaa peliä, joka pelataan Yrttisuon pesispyhätössä 3.7. Klo 13! Tervetuloa kannustamaan gissoja kun vastustajaksi saapuu savosta Siilinjärven Pesis!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo