Kauas on pitkä matka – KiPa – Valo peliraportti

18.6.2021

29.5.2021 KiPa -90 – Valo raportti

Kauas on pitkä matka

Avauskokoonpano:

  1. Laura Kirkkomäki 2K
  2. Anni Karhu 1V
  3. Sini Siekkinen 3P
  4. Moona Kurttila L
  5. Jenna Turunen 2V
  6. Jutta Lampimäki 3P
  7. Tiia Rahkonen 3V
  8. Hanna Piiroinen 2P
  9. Viivi Nykänen S
  10. Marja Kaistinen

Pelinjohto Laura Nuutinen

Valon Gissat matkasivat kauden toiseen otteluun Kiteen Pallon vieraaksi, missä tällä kertaa Anni pääsi aistimaan vanhan kotikentän puhdasta tekonurmea. Matkaan lähdettiin kahteen autoon pakattujen kymmenen pelaajan voimin. Kitteelle on pitkä matka, ja toinen autokunta päätyi hakemaan vauhtia sorateiltä asti. Onneksi kaikki pääsivät ehjin nahoin perille, eikä mitään mennyt up intö ääs of anyone, vaikkakin junnuajoista on tultu pitkälle, kun parkkipaikalla vertailtiin, ketä sattuu eniten ja minne.

Alkulämpässä suurimmat matkakivut karisivat pois. Kolmen pitkän jälkeen siipiään kapteenina pääsi tällä kertaa kokeilemaan joukkueen nuorimmainen Jenna, joka mallikkaasti kairasikin voiton hutunkeitosta, ja Gissat pääsivät lyöntihommiin! Pelin luonne kävi heti alkuun selväksi: Kiteellä mitään ei saa ilmaiseksi. Kiteen ulkopeli oli paikalliselle pesiskulttuurilleen uskollisesti vahvaa, eikä ensimmäisessä vuoroparissa Gissoja taidettu nähdä kolmospesällä saakka. Kitee onnistui myös ensimmäisessä sisävuorossaan hyvin, ja takoi itsensä hyvien lyöntien siivittämänä 2-0 johtoon. Jakson edetessä Gissat saivat kyllä saateltua etenijän jo kolmoselle saakka muutamaan otteeseen, mutta viimeistely ontui ja ensimmäisellä jaksolla juoksuja ei irronnut. Valon ulkopeli terävöityi entisestään jakson loppua kohden, eikä Kitee saanut enää jakson toisella puolikkaalla kartutettua juoksutiliään. Ensimmäinen jakso kuitenkin kirjattiin kiteeläisille lukemin 3-0.

Toisella jaksolla nähtiin tasaisempaa peliä. Kitee onnistui jälleen kärjen voimin tehtailemaan aloittavalla sisävuorollaan juoksun. Valo kuitenkin vastasi heti tasoittavallaan, kun Jennan saatteli hienolla saumasivalluksellaan Lauran turvallisesti kotipesään. Tämä juoksu jäi kuitenkin Gissojen ainokaiseksi, ja lopulta Kitee kaunisteli jakson loppulukemiksi 6-1. Peli siis päättyi Kiteen 2-0 voittoon.

Kakkospalkinnolla palkittiin useita paloja napsinut, Kiteen lahja etukentälle, Anni ”Otso” Karhu ja ykköspalkinnolla ansaitusti Valon juoksutilistä vastannut ja kakkospuolen painostuksen hienosti kestänyt Jenna ”Junnu” Turunen. Mainitsemisen arvoisesti pelasi myös kakkoskopparin paikalla ja kärjessä vauhdikkaasti kipittänyt Laura, joka keräsi kehuja niin vastustajan kaarelta kuin katsomossa istuneelta äidiltä (ei omaltaan).

Kotiin oli yhtä pitkä matka kuin tullessa, mutta vaikka taas tuli takkiin, silti oli kivaa pelata, ja peliin tulee koko ajan vähän enemmän järkeä. Ehkä ne lyönnit alkavat napsua aiemmin uhkaillusti seuraavassa pelissä 19.6. Kuopiossa. Siihen asti näkemiin, muistakaa pitää silmät auki!

Kuva: Niilo Hirvonen

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo