Valon naisten pesisgissat täydellä joukkueella kauden avaukseen

24.5.2021

22.5.2021 PK-P – Valo raportti

Avauskokoonpano:

 1. Suvi Hiekkanen 3V
 2. Anni Karhu 1V
 3. Petra Pelto-Arvo3P
 4. Sonja Lakaniemi 2P
 5. Sini Siekkinen 3K
 6. Moona Kurttila L
 7. Jutta Lampimäki 3P
 8. Jenna Turunen 2V
 9. Viivi Nykänen S
 10. Marja Kaistinen
 11. Tiia Rahkonen
 12. Jenni Malviniemi

Pelinjohto Laura Nuutinen & Laura Pöllänen

Valon Gissat avasivat pesiskautensa ja samalla maakuntasarjan itälohkon pelit vierasottelulla Varkaudessa. PKP:n vieraaksi matkasi täysi joukkueellinen innokkaita pelureita, joilla edellisestä sarjapelistä oli ehtinyt kulua, pelaajasta riippuen, vuosia tai vuosikymmeniä. Liekkö tämä ollut syy siihen, että tunnelma kopissa oli kuplivan odottava ja jännittynyt. Pelipuvun päälle pukeminen tuntui erityisen hienolta, varsinkin kun koronakurimuksen myötä koko pelaamaan pääseminen tuntui melko epätodelliselta. Samasta syystä treenaamaan oli päästy vain muutama viikko, joista ainoastaan viimeinen koko joukkueella. Siksi pelin teemana olikin pelistä nauttiminen, mikä kyllä näkyi ja kuului, kun onnistuneet suoritukset saivat aina komeat tuuletukset!

Vaikka kyseessä olikin vierasottelu, täysin vieraalla maaperällä ei oltu, sillä pelinjohtajakaksikko Laurat Nuutinen & Pöllänen ovat PKP:n kasvatteja. Kapteenina toiminut Viivi johdatti Gissat kiilaan aurinkokukkatassin ja raikuvan yhteishuudon siivittäminä koleassa säässä. Kapteenit ratkoivat valintaedun trillerimäisessä ”kivi-paperi-sakset” -kamppailussa, joka tällä kertaa päättyi vastustajan eduksi. Niinpä Gissat lähtivät heti avaamaan juoksutiliään sisävuoroon. Peli pyörähti hienosti käyntiin, kun kärki Suvi pääsi kentälle ja vaihtolyöntien siivittämänä kolmoselle asti, mistä Siwa kotiutti tämän komealla moukulla kirjaten kauden ensimmäiset tilastomerkinnät. Hyvästä sisävuorosta huolimatta ulkopeli käynnistyi yskähdellen, ja Varkaus pääsikin tasoittavallaan heti rinnalle ja ohi. Kaksi seuraavaa vuoroa ulkopeli oli kuitenkin rautaisen kovaa. Muun muassa Annin, Sonjan ja Jutan muodostamaan keskikentän muuriin tyssäsi usea vaihto- ja kotiutusyritys. Siwa pääsi esittelemään heittokättään polttaessaan etenijän kotiin välilyönnistä kolmoskopparin tontilta. Kentällä tehtiin kylmästä säästä huolimatta myös kesän ensimmäiset kärpäshavainnot, kun parivaljakko Molo & Karhu härnäsivät ykköspesän etenijöitä. Valon tasoitusjuoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Petra kirmasi harhaheiton turvin kotipesään. Näin ollen neljännen tasoittavalle lähdettiin tasatilanteessa. Kaksi paloa napattiin nopeasti, ja kolmaskin oli tulla Sonjan tulisesta heitosta kolmospesälle. Trillerimäinen ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin lannistavan tylsästi, kun Moona kylmän kangistamilla käsillään (aina pitää keksiä jokin selitys) syötti kaksi väärää, ja voittojuoksu kirjattiin vastustajille vapaataipaleella.

Tauolla kopissa oli silti iloista porukkaa, onnistumisista nautittiin, ja vaihtorumban jälkeen toiselle jaksolle lähdettiin hymyssä suin taistelemaan jaksovoitosta. Kahdella ensimmäisellä ulkovuorolla vastustaja onnistuttiinkin pitämään nollissa varmalla ulkopelillä. Toisen tasoittavalla jokerit Suvi ja Anni hoitivat hommansa, ja toivat vapaan ja harhaheiton turvin Gissat 0-2 johtoon. Varkaus kuitenkin tuli heti seuraavalla sisävuorollaan rinnalle ja ohi. Gissat eivät tästä lannistuneet, vaan tasoittavalla etenijä saatiin kentälle, ja Sonja löi Petran hienolla välilyönnillä kotiin. Sonja hoiti myös itsensä ykköselle, mutta matka tyssäsi seuraavalle pesävälillä takareiden sanottua itsensä irti. Peli-ilosta kuitenkin kertonee, että kylmäpussi reidessä ja jalat kohti taivasta maatessa vastaus kysymykseen ”Miten menee?” oli: ”Jes, mä löin juoksun!” Neljänteen vuoropariin lähdettiin siis jälleen tasatilanteessa ja ulkovuoron tavoitteena oli taas pitää vastustajat nollilla. Alku oli jälleen lupaava, kun ykköspesältä napattiin kaksi kärpästä peräkkäin. Vierasjoukkueen Pöllänen kuitenkin moukaroi pallon läpi ja Varkauden 5-3 johtoon. Tasoittava sisävuoro ei tällä kertaa tuottanut tulosta, joten kauden avausottelu päättyi Varkauden 2-0 voittoon.

Hilpeyttä herättäneillä PKP:n ”Läpilyöntejä läpi elämän” -historiikeilla palkittiin Siwa ja Molo. Tappiosta huolimatta kopissa raikasi pelin jälkeen nauru. Peliin mahtui paljon hyviä hetkiä ja hienoja suorituksia, joista sietääkin lyhyen treenikauden myötä olla oikein ylpeä. Jutan sanoin: ”Meillä on kyllä paljon tosi kovia lyöjiä. Siis jos vaan osutaan palloon.” Kovempia osumia lähdetään hakemaan heti ensi lauantaina 29.5. Kiteellä.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo