Valon sekajoukkueiden harrastepesisturnauksen voittajaksi Pieksämäki

7.9.2020

Sunnuntaina 30.8.2020 pelattiin Valon järjestämä sekajoukkueiden harrastepesisturnaus Yrttisuolla. Viime vuonna turnaukseen osallistui kolme joukkuetta ja tänä vuonna joukkueita oli peräti kahdeksan!

Ottelut pelattiin kahdessa lohkossa ja lohkovoittajat pääsivät finaaliin.

Lohkot olivat seuraavanlaiset

Lohko A
Vallila Originals
Pieksämäki
Team Toisenlaiset Ketut
Valo 1

Lohko B
PuMu
Kunto Ry
Valo 2
#Vainvoittoriittää

Jotta kaikille joukkueille saatiin vähintään kolme peliä, oli pelit aloitettava heti klo 9.00, jotta finaalia ei jouduta pelaamaan liian hämärässä. Otteluohjelmaa tehtäessä oli pyritty ottamaan huomioon osallistujien toiveita, mutta valitettavasti kaikkia toiveita ei pystytty mitenkään täyttämään. Onneksi kuitenkin pääasia oli pitää hauskaa ja nauttia pesäpallosta ja siinä kyllä onnistuttiin!

Päivän tulokset:

Päivän ensimmäisessä ottelussa klo 9.00 pelasivat vastakkain Valo 1 ja Team Toisenlaiset Ketut. Valo 1 oli kerätty pääosin Valon naisten maakuntasarjan sekä miesten kuntopesiksen pelaajista. Team Toisenlaiset Ketut olivatkin ennalta arvoitus, toki heille lainattiin 3-4 Valon naisten peluria, jotta saatiin joukkue täyteen. Team Toisenlaiset Ketut oli hyvällä asenteella mukana ja huumoria ei heidän peleistä puuttunut. Vaikka vastustajat olivatkin välillä turhan kovia, ei hymy hyytynyt vaan loppuun asti yritettiin. Kettujen tsempparina palkittiin lukkari Jarkko ja valovoimaisimpana hienosti etukentällä pelannut Joonas. Ketut eivät tällä kertaa yltäneet voittoihin, mutta hienosti tsemppasivat turnauksen läpi hymy huulilla.

Valo 1 joukkueessa oli paljon toisilleen tuntemattomia Valolaisia (tai ainakin valolaisen tuttuja) ja muutama minuutti ennen peliä käytiin nimikierros pelipaikkojen jaon yhteydessä. Joukkueesta löytyi niin mm. Pölläsiä (x2), yks Siwa, Ritari kuin lukkarina häärinyt Moonakin. Valo 1 sijoittui sarjataulukossa kolmanneksi eli pronssia napsahti. Joukkueen tsemppari oli Otto ja valovoimaisin oli kentällä joukkueensa eteen useasti uhrautunut Lasse.

Valo 1

Päivän toisessa pelissä olivat vastakkain Valo 2 ja Kunto Ry. Valo 2 -joukkueessa pelasi sekä Valon miesten että naisten pelaajia kuin myös muitakin pelaajia joista suurin osa oli mukana jo viime vuoden turnauksessa. Joukkueen pelinjohtajana toimi Eeva, joka onkin pelannut pesäpalloa aiemmin korkeallakin tasolla. Joukkueen tsempparina palkittiin taistelutahtoa uhkunut Anni ja valovoimaisin pelaaja oli lukkarina hienoa peliä esittänyt Eetu. Valo 2 sijoittui sarjataulukossa sijalle neljä.

Valo 2

Kunto Ry oli sairaalan väestä koottu porukka, jonka tiedetään reenaavan Yrttisuolla aina keskiviikkoiltaisin. Kuviot oli hiottu kuntoon, sillä Kunto esitti hienoja otteita läpi turnauksen ja pelasikin itsensä hienosti finaaliin. Kunto ry:n tsempparipalkinto meni Jaakolle ja valovoimaisin oli ex-valolainen Anu.

Kunto ry

Kolmannessa pelissä Team Toisenlaiset Ketut sai vastustajaksi Pieksämäen. Kun Pieksämäki saapui kentälle, näkyi siellä niin Kiri-junioreiden kuin Lohenkin takkeja, joten ennen pelin alkua joukkue oli täysi mysteeri. Heti heidän ensimmäisestä pelistä alkaen oli selvää, että joukkueessa pelaa jopa suomensarjan tasoista porukkaa, eikä Ketuille jäänyt kauheasti tehtävää, kun Pieksämäki voitti päivän ensimmäisen ottelunsa 0-10. Pieksämäen tsempparina palkittiin Tommi ja valovoimaisimpana Aija.

Klo 11.30 pelasivat vastakkain PuMu (Helsingistä) ja #Vainvoittoriittää. PuMu pelaa pääkaupunkiseudulla kuntopesissarjaa, kun taas #Vainvoittoriittää -joukkue koostui Pesäpalloliiton Keskimaan alueen Äijäpesis-porukasta, johon lainasimme Valon naisten pelaajia, jotta joukkue saatiin täyteen ja pelit pyörimään. PuMun joukkue oli kuulemma uusiutunut paljon, mutta peli näytti sujuvan hyvin myös uudistuneella kokoonpanolla. #Vainvoittoriittää joukkueen tsempparina palkittiin vihreillä sukilla pelannut miespelaaja ja valovoimaisin pelaaja oli lukkari. Toimitus pahoittelee, kun nimet ei ollut meillä tiedossa. Hyvin kuitenkin pelasitte! #Vainvoittoriittää sijoittui sijalle 6 ja PuMu sijalle 7.

#Vainvoittoriittää

Päivän viidennessä pelissä klo 12.20 Valo 1 sai vastaan Vallila Originalsin. Viime vuonna Valon turnauksessa mukana ollut Vallila Originals Helsingistä oli jälleen saapunut iloksemme Yrttisuolle ja he näyttivätkin taas hienoja ja iloisia suorituksia! Kyseisessä joukkueessa nähtiin myös kultakypärä Pirjo, joka pelasi iloisella ilmeellä koko turnauksen. Vallilan Valovoimaisin pelaaja oli Juha, joka löi huikeita pystymailanäppejä!

Finaalissa klo 19.00 kohtasivat Kunto ry ja Pieksämäki. Ottelussa nähtiin paljon hienoja suorituksia, tuuletuksia ja jopa syöksymisiä. Ottelu päättyi Pieksämäen voittoon 11-3. Näin ollen Valon sekajoukkueiden harrastepesisturnauksen voittajaksi vuonna 2020 kruunattiin Pieksämäki. Paljon onnea Pieksämäelle Valon sekajoukkueiden harrastepesisturnauksen mestaruudesta!

Valon sekajoukkueiden harrastepesiksen voittaja kaudella 2020 Pieksämäki!

Lopullinen sarjataulukko näytti siis tältä:

  1. Pieksämäki
  2. Kunto ry
  3. Valo 1
  4. Valo 2
  5. Vallila Originals
  6. #Vainvoittoriittää
  7. PuMu
  8. Team Toisenlaiset Ketut

Valo kiittää osallistujia, talkoolaisia, toimitsijoita, tuomareita sekä yhteistyökumppaneita. Turnausta olivat tukemassa Panda, Matsi Bar, Lakea, Kirittäret sekä Silkkisiipi.

Ensi vuonna taas jatketaan ja toivottavasti nähdään jälleen!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo