Ulkopelin juhlaa Yrttisuolla

19.8.2019

Valon Gissojen viimeinen kotipeli miteltiin aurinkoisella Yrttisuon kentällä lauantaina 17.8.2019. Vastustajaksi saatiin Joensuun Maila. Pelinjohtaja Laura Nuutinen järjesteli Gissat seuraavanlaiseen kokoonpanoon:

 1. Elli Pulkkinen, L
 2. Sini Siekkinen, 3K
 3. Oona Pietinen, 3V
 4. Laura Pöllänen, 3P
 5. Anne Ala-Luoma, 2K
 6. Lotta Sarpola, 2P
 7. Iida Kivilähde, 2V
 8. Suvi Vänninen, 1V
 9. Mari Hirvelä, S
 10. Marianna Kivinen
 11. Petra Vuorinen

Kapteeni Sini Siekkinen voitti hutunkeiton, joten Gissat pääsi aloittamaa ottelun sisävuorolla. Gissat sai omalla vuorollaan aikaan yhden juoksun. JoMa loi tasoittavallaan tilannetta ja tehtaili kaksi juoksua. Gissat tasoitti tasatahtiin tilanteen. Tiiviistä ulkopelistä huolimatta Joensuu sai aikaiseksi kahdella seuraavalla sisävuorollaan yhden juoksun lyöntivuorojensa aikana. Ulkopelissä Mailan räpylä kesti, joten ensimmäinen jakso kirjattiin vierailijoille 2–4.

Toiselle jaksolle lyöntijärjestystä pyöräytettiin siten, että Petra Vuorinen siirtyi sieppariksi ja Mari Hirvelä jokeriksi. Marianna Kivinen siirtyi kolmosvahdiksi Oona Pietisen paikalle, joka vastaavasti siirtyi Anne Ala-Luoman paikalle koppariksi Annen tullessa jokeriksi.

Toinen jakso oli todellista ulkopelin juhlaa. Joensuun Maila teki jakson ainoan juoksunsa ensimmäisessä vuoroparissa Gissojen ollessa pallovarmoja, liikkuvia ja tarkkoja räpylät kädessä. Myös Joensuun räpylä kesti, eikä Gissat saanut aikaiseksi kolmen sisävuoron aikana juoksuja. Viimeisen tasoittavallaan Gissat teki tasoitusjuoksun, mutta kiri jäi lyhyeksi tuomarin jo viheltäessä pilliin kolmannen palon merkiksi ja ottelun päätteeksi. Ottelu siten vierailijoille 0-1.

Kotijoukkueesta palkittiin lukkarin tontilla upeasti esiintynyt kärkietenijä Elli Pulkkinen Ruthin leipomon tuotepalkinnolla ja ulkona hyviä suorituksia räpylässä esitellyt Lotta Sarpola Neste K Savelan nälkäisimmän pelaajan palkinnolla. Gissoilla on kuitenkin mahdollisuus revanssiin heti ensi viikon lauantaina Joensuussa koko kauden viimeisen sarjapelin merkeissä.

Yrttisuon kenttäkään ei vielä ole hiljentynyt kesäteloille pelien osalta, vaikka maakuntasarja onkin kotipelien osalta nyt taputeltu, sillä kuunvaihteessa pelataan vielä Valon järjestämä harrasteturnaus.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo