Sitkeää taistelua Siilinjärvellä

14.8.2019

Kauden toiseksi viimeinen pelireissu suuntautui sunnuntaina 11.8.2019 Siilinjärven Pesiksen vieraaksi Mantun legendaariselle kentälle. Jalkeille saatiin jälleen täysi joukkueellinen pelaajia, jotka pelinjohtaja Laura Nuutinen järjesti seuraavanlaiseen kokoonpanoon:

 1. Elli Pulkkinen, 2K
 2. Suvi Vänninen, 1V
 3. Sini Siekkinen, 2P
 4. Eeva Kettunen, L
 5. Viivi Piiponniemi, 3V
 6. Oona Pietinen, 3K
 7. Elina Kari, 2V
 8. Eeva Auvinen, 3P
 9. Henna Kokko, S
 10. Marianna Kivinen
 11. Mari Hirvelä
 12. Anne Ala-Luoma

Ensimmäisen jakson aikana Gissat sai rakennettua tilannetta tasaisen hyvin, mutta vierasjoukkue SiiPen ulkokenttä aavisti lyöntejä ja lisäksi heidän räpylänsä kestivät hyökkäykset. Siilinjärveläiset esittelivät mallikasta lyöntipeliään, kun onnistuneiden lyöntien myötä he laittoivat Gissojen ulkokentän koville ja tutustumaan Mantun monttuun lähietäisyydeltä.

Jaksotauon aikana juonet punottiin uusiksi ja Gissat lähti toiselle jaksolle sisuuntuneena. Moni pelaaja pääsi testaamaan myös uusia ulkopelipaikkoja. Ensimmäinen lyöntivuoro tuotti Gissoille kaksi juoksua, ja vastaavasti SiiPe jäi nollille. Toisen sisävuoron aikana oli siilinjärveläisten vuoro juosta pallon perässä monttuun, kun Henna Kokon ottamaton ja suorastaan vastustamaton lyönti kakkospesän päälle tyhjensi pajatson. Eeva Kettunen kotiutti vielä Hennan samassa vuorossa, joten tilanteeksi kirjattiin Valon hyväksi 7–0. SiiPe kavensi tilannetta ainoastaan kahdella juoksulla Gissojen esittäessä upeaa ulkopeliä, joten tuomarin viheltäessä pilliin supervuoro oli selviö.

SiiPe oli supervuoron aloittavalla sisävuorollaan tehokas ja sai tahkottua taululle kuusi juoksua. Gissojen kiri jäi kahteen juoksuun, joten pisteet jaettiin siten, että yksi piste matkasi Jyväskylään ja kaksi jäi Mantulle. Gissojen parhaana palkittiin upeita lyöntejään esitellyt Henna Kokko ja kakkospalkinnon arvoisesti etenijöitä kotiuttanut, niin ikään kunnarin lyönyt Eeva Kettunen.

Gissojen viimeinen kotipeli pelataan lauantaina 17.8.2019 klo 14 Yrttisuon kentällä, kun vastaan asettuu Joensuun Maila. Tervetuloa kannustamaan!

Kuvassa ykköspalkittu Henna Kokko
Copyright © 2016 Jyväskylän Valo