Valo vieraili Kuopiossa

17.6.2019

PuPe – Valo

Aloituskokoonpano:

 1. Vilma Liikala 3V
 2. Suvi Vänninen 1V
 3. Noora Ruuskanen 2P
 4. Petra Pelto-Arvo L
 5. Laura Pöllänen 3P
 6. Oona Pietinen 3K
 7. Anne Ala-Luoma 2K
 8. Elina Kari 2V
 9. Henna Kokko S
 10. Iida Kivilähde
 11. Mari Hirvelä
 12. Marianna Kivinen

Pelinjohtaja Laura Nuutinen

Valon naisten maakuntasarja jatkui sunnuntaina 16.6 aurinkoisessa Kuopiossa Puijon Pesiksen vieraana. PuPe kohdattiin tälle kesää jo kolmatta kertaa, aiemmin kerran harkkapelissä ja ensimmäisessä kotipelissä.

Valo aloitti ensimmäisen jakson vahvasti. Heti ensimmäisessä sisävuorossa Valo onnistui saamaan aikaan yhden juoksun. PuPe onnistui tasoittamaan pelin omalla lyöntivuorollaan, mutta Valo löi toisen aloittavalla kolme juoksua. Tilanteita saatiin hyvin aikaiseksi ja ulkopeli toimi.

Ensimmäinen jakso päättyi Valon voittoon 3 – 4. PuPe lähti viimeiselle tasoittavalle 2 – 4 asemasta ja saikin tehtyä yhden juoksun, Valo onnistui kuitenkin pitämään johtonsa. Ensimmäiseltä jaksolta siis piste Valolle!

Toiselle jaksolle tehtiin vähän muutoksia kokoonpanoon ja jokerit vaihdettiin ulkopeliin. Toisen jakson alku ei alkanut yhtä valoisasti, ja PuPe onnistuikin pelaamaan pitkän sisävuoron ja sai aikaan neljä juoksua, joista kolme tuli yhdellä hyvällä lyönnillä aivan taakse. Toisella jaksolla sisäpeli ei toiminut ihan samalla tavalla kuin ensimmäisellä jaksolla. Valo sai kuitenkin hienosti kirittyä 5 – 0 asemasta toisen tasoittavallaan tilanteen 5 – 4. Nousu ei aivan kuitenkaan riittänyt loppuun asti, ja PuPe vei toisen jakson 7 – 4.

Jaksojen ollessa tasan siirryttiin siis supervuoroon. PuPe aloitti sisältä ja sai tehtyä lyöntivuorollaan kaksi juoksua. Valon lyöntivuoro jäi puolestaan aika lyhyeksi, ja näin ollen loput kaksi pistettä jäivät Kuopioon. PuPe vei siis ottelun 2 – 1. Häviöstä huolimatta Valon peli oli hienoa. Ulkopelissä tuli paljon onnistumisia, mm. kopparit hakivat hienoja koppeja tiukoissa tilanteissa. Sisäpelikin rullasi paria lyhyttä sisävuoroa lukuun ottamatta hienosti ja tilanteita saatiin hyvin aikaan.

Valolta palkittiin kakkospalkinnolla kopparina hienosti pelannut Oona Pietinen ja ykköspalkinnolla hyvin onnistunut lukkari Petra Pelto-Arvo

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo