Tasaväkisestä taistelusta tappio

30.7.2019

Gissat sai tällä kertaa vastaansa helteiselle Yrttisuolle Puijon Kuopiosta. Gissojen pelinjohtajan laikat uskottiin Johanna Vikmanin hellään huomaan.

Kiilaan juostiin seuraavanlaisessa kokoonpanossa:

 1. Vilma Liikala, 2K
 2. Suvi Vänninen, 1V
 3. Noora Ruuskanen, L
 4. Sini Siekkinen, 3K
 5. Lotta Sarpola, 2P
 6. Henna Kokko, S
 7. Marianna Kivinen, 3P
 8. Elina Kari, 3V
 9. Petra Vuorinen, 2V
 10. Laura Pöllänen
 11. Eeva Auvinen
 12. Mari Hirvelä

Kapteeni Sini Siekkinen voitti hutunkeiton, joten ottelu aloitettiin sisävuorolla. Gissojen peli lähti kulkemaan heti alkuun mainiosti. Lyöntikierrosta saatiin pyöritettyä toiseenkin kertaan miltei läpi ennen kuin palot tulivat täyteen. Saldona oli yhteensä pelin alkuun seitsemän juoksua. Puijo sai tasoittavallaan kaksi juoksua aikaiseksi. Seuraavat kaksi vuoroparia olivat molempien joukkueiden ulkopelin juhlaa, kun ainoastaan Valo sai yhden juoksun aikaseksi sisävuorojen ollessa lyhyehköjä. Viimeisen tasottavalle mentiin siis Gissojen johdossa 8–2. Puijo ei kuitenkaan lannistunut, vaan kovalyöntiset lyöjätykit kaivoit parhaimmat lyöntinsä rosterista ja puhkoivat kenttää onnistuneilla lyönneillä. Ensimmäinen jakso siten lopulta tasattiin kunnareiden myötä.

Tauon jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä. Juoksuja tehtailtiin miltei tasatahtiin Puijon ollessa kuitenkin läpi jakson juoksun tai kahden verran karussa. Viimeisen tasoittavalle mentäessä Gissojen tehtävänä oli saada vähintään kolme juoksua aikaiseksi, jotta peli jatkuisi ainaki supervuoroon. Peli pyörähti mukavasti, mutta vastustajan lukkarin tolppasyötöt laannuttivat kirin. Näin ollen toinen jakso päättyi Puijon eduksi 5–6, ja siten koko ottelu 0–1 ja kaksi pistettä Puijolle.

Gissojen parhaana palkittiin Ruthin leipomon tuotepaketilla Gissoille juoksuja takonut Petra Vuorinen. Neste K. Savela palkitsi ottelun nälkäisimpänä pelaajana pallovarman Lotta Sarpolan.

Seuraavan kerran Yrttisuolla pelataan 6.8. klo 18, kun vastustajaksi saadaan Varkaus.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo