Pisteetön Puurtila-päivä

16.6.2019

Gissojen kauden toinen vieraspelireissu suuntautui edellisen reissun tapaan Varkauteen. Sateen ja ukkosen uhkasta huolimatta ottelu saatiin pelata helteisellä ja paahteisella kentällä.

Kiilaan juostiin pelinjohtaja Laura Nuutisen laatimassa seuraavanlaisessa kokoonpanossa:

 1. Vilma Liikala, 3V
 2. Suvi Vänninen, 1V
 3. Sini Siekkinen, 3K
 4. Laura Pöllänen, 2K
 5. Eeva Kettunen, L
 6. Marianna Kivinen, 3P
 7. Elina Kari, 2P
 8. Petra Vuorinen, 2V
 9. Mari Hirvelä, S
 10. Susanna Hietala
 11. Eeva Auvinen
 12. Henna Kokko

Ottelu startattiin kapteeni Sini Siekkisen voittaman hutunkeiton jälkeen sisävuorolla. Gissat tehtaili heti alkuun kaksi juoksua. Varkaus ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan sai aikaan kolme juoksua tasoittavallaan. Peli etsi uomaansa ja kuviot hioutumistaan, eikä Gissojen peli meinannut lähteä kunnolla lentoon ensimmäisen jakson aikana. Varkaus teki tarvittavat juoksut kunnarin siivittämänä, joten ensimmäisen jakson lukemat kirjattiin jakson lopuksi kotijoukkueelle 7 – 5.

Pienen hengähdyshetken, nesteytyksen ja tuumaustuokion jälkeen tauolta kentälle juoksi sisuuntunut gissalauma. Varkaus sai aikaan aloittavallaan hyvillä lyönneillä neljä juoksua, joten Gissat lähti takaa-ajoon. Tilanne kaventuikin kahdella juoksulla, ja tilannetta saatiin hyvin aikaiseksi. Varkaus teki kaksi juoksua lisää seuraavalla vuorollaan Gissojen jäädessä yhteen.

Ulkopelissä kuviot selkiytyivät pelin edetessä, Gissojen parhaana palkitun lukkari Eeva Kettusen taktiset väärät purivat ja seuraavat ulkovuorot olivatkin nopeasti ohi, kun vastustaja ei saanut Gissojen hyvän ulkopelin ansiosta tilannetta juurikaan aikaiseksi. Hanakka takaa-ajo ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta sisäpelissä, joten ottelun toinen jakso kirjattiin Varkaudelle luvuin 6 – 3.

Pisteet jäivät tällä kertaa helteiseen Varkauteen, mutta mukaan tarttui taas roppakaupalla kokemusta ja onnistumisia laajalla rintamalla. Kentältä poistuttiin hymyssä suin valmiina seuraaviin koitoksiin.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo