Puijo kunnareiden mitalla voittoon Gissoista

13.5.2019

Valon Gissojen toinen harjoituspeli ennen kauden alkua pelattiin sarjassakin vastaan tulevaa Puijon Pesistä vastaan. Jalkeille saatiin kaikkiaan 17 pelaajaa, joten pelinjohtaja Laura Nuutisella oli tehtävänsä, jotta kaikille saatiin tasaisesti peliaikaa.

Hutunkeiton voittanut Puijo aloitti ottelun sisävuorolla. Ensimmäisen jakson alussa ilmassa oli jännityksen tuntua. Heitot hakivat suuntaansa jakson aikana muutamaan otteeseen, kunnes pelaamisen rytmi alkoi löytyä. Peli jatkui tasatahtisena aina viimeiseen vuoropariin saakka, kunnes Puijo sai hanansa auki ja kiisi ensimmäisen jakson voittoon, kun yrityksistään huolimatta Gissat ei enää tasoittavallaan saanut johtoa kiinni. Ensimmäinen jakso siten vieraiden hyväksi 5–9.

Kokoonpanot myllättiin toiselle jaksolle uusiksi niin koti- kuin vierasleirissäkin. Gissat taiteili heti jakson alkuun juoksuja hyvillä lyönneillä ja piti vastustaja Puijon pienemmissä tilannemäärissä pelin löydettyä uomansa. Gissat puolusti johtoasemaansa läpi vuoroparien, ja lopulta toinen jakso kirjattiinkin lukemin 8–5 kotijoukkueelle.

Jaksojen päättyessä tasan päädyttiin yhteistuumin pelaamaan kotiutuslyöntikilpailu voittajan selvittämiseksi. Gissat pääsi aloittamaan kisan sisävuorolla. Tiukkojen vaiheiden, kotipesäkilpojen ja makoisan kunnarin siivittämänä Valo lähti puolustamaan voittoa kolmen juoksun karkumatkalta. Puijo ei tilanteesta hätkähtänyt, vaan nousi kahden lyöjän jälkeen ensin hyvän yksittäisen kotiutuksen ja sitten kunnarin siivittämänä heti tasoihin. Kolmannen lyöjän kunnarin myötä tilanne kääntyi Puijon hyväksi, ja koko ottelu kirjattiin vierailijoille värikkäiden vaiheiden jälkeen 1–2.

Kotijoukkueen parhaina palkittiin mailan varressa taitojaan esitellyt Elina Kari ja ulkona hyviä suorituksia tarjoillut nopeajalkainen Vilma Liikala. Kaiken kaikkiaan pelistä saatiin hyviä eväitä tulevia harjoituksia ja pelejä ajatellen. Seuraavan kerran Gissojen otteita pelikentillä nähdään lauantaina 25.5. Varkaudessa kauden avausottelussa

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo