Naisten pesisgissojen ensimmäisestä harkkapelistä hyvää kokemusta

24.3.2019

Valon naisten maakuntasarjajoukkue pelasi kauden 2019 ensimmäisen harkkapelin lauantaina 23.3.2019 Kirittärien suomensarjan joukkuetta vastaan. Valon pelipaidan puki päällensä yhteensä 14 pelaajaa ja viime kaudelta tuttuja naamoja oli joukossa vain kaksi, joten kopissa pitikin käydä vielä nimikierros varmuuden vuoksi!

Pelinjohtaja Laura Nuutinen valitsi kapteeniksi nuorimman ja nimikierroksen yhteydessä käytiin läpi myös iät, jossa oli hauska huomata, kun toiset tiesivät varmasti, etteivät kuulu nuorimpien joukkoon. Ja sehän se on juuri parasta, kun joukkueessa on eri ikäisiä ja eri kokemuksella olevia pelaajia! Kapteeniksi valikoitui näin ollen 21-vuotias nopeakinttuinen Jutta Metsola, joka pelasi ensimmäisellä jaksolla 2-kopparin paikalla. Jutta toi myös uutta avaushuuton, sillä meille keskisuomalaisille tutun ”yy kaa koo” laskennan sijaan Jutta käytti sanoja cee kaa (taijotainsinnepäin). Aina oppii uutta!

Peliin lähdettiin asenteella, että mokat ei haittaa ja jokainen iloitsee onnistumisista! Usealla tämä peli oli ensimmäinen (ellei lasketa viime kauden harrastepesisturnausta), joten tarkoituksena olikin saada kaikille tasaisesti pelituntumaa niin sisällä kuin ulkonakin. Pelaajistosta löytyi myös useampi enemmän kokemusta omaava pelaaja, mutta jotka saattoivat pelata vieraalla pelipaikalla. Yksi näistä oli Kinnulan Kimmojen kasvatti Petra Pelto-Arvo, joka pääsi haastamaan itseään lukkarin tontilla ja selviytyikin siinä mallikkaasti. Petra mm. irroitti nykäyksellä etenijän kolmoselta.

Ensimmäinen jakso oli sen verran pitkä, että toista jaksoa ei ehditty kovin pitkälle pelaamaan, kun aika oli jo loppu. Pelin lopputulos oli Kirittärien hyväksi 2-0, mutta sen tarkemmin ei tarvitse lukemia miettiä. Kiilassa joku taisikin sanoa, että noin se ei kuulosta niin pahalta! Ja sehän se olikin tämän pelin tarkoitus, ettei lopputuloksella ole väliä vaan sillä, että jokaisella on hauskaa ja kaikki pääsee pelaamaan!

Tavoitteeseen päästiin eli hauskaa oli ja hienoja suorituksia nähtiin puolin ja toisin. Myös katsojia oli löytänyt paikalle sankoin joukoin, joten kiitos myös kaikille paikallaolijoille!

Valon gissojen porukkaan mahtuu vielä uusia pelaajia, joten mikäli pelaaminen naisten maakuntasarjassa kiinnostaa ja pallo pysyy räpylässä ja lyöntikin kantaa polttolinjalle asti (ainakin joskus), niin otahan yhteyttä Sini Siekkiseen sini_sie[at]hotmail.com tai puhelimitse 040 7455845


Copyright © 2016 Jyväskylän Valo