Tiukat pelit Laukaassa 2.3

16.3.2019

Lauantaina 2.3.2019 gissalauma lähti kohti Laukaata ja luvassa oli kovimmat mahdolliset vastustajat eli Kuumat ja Kikka-74. Ensimmäiseen peliin saatiin vastustajaksi piikkipaikkaa pitävä KuuMat Uuraisilta. Aiemmat keskinäiset ottelut olivat päättyneet maalin erolla Valon gissojen eduksi, joten luvassa oli tiukka kamppailu. Heti kivasti pelin alkupuolella rankkarispesialistimme Pauliina “Pake” Heikkilä pääsee ampumaan rankkaria ajassa 6.43. Valitettavasti tällä kertaa rankkari ei mene sisään, mutta peliä ei ehditä pelaamaan kokonaista minuuttiakaan, kun ajassa 7.20 maalin tekee Sinkkosen Meiju ja syötön antaa Reitun Essi. Jäkismuijat rulaa! Muutama minuutti ehditään nauttia johtoasemasta, kun ajassa 10.49 KuuMat tekee avausmaalin ja näin tilanteeksi 1-1. Vielä kolme sekuntia ennen erän loppua saadaan tilastomerkintä, kun Siekkinen ottaa jäähyn. Näin KuuMat pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja jäähyn loppupuolella kaveri rankaisee 2-1 johtomaalilla.

Minuutti kaverin maalista ja Valo tasoittaa ottelun 2-2. Maalin tekijänä Viivi Laitinen ja syötön tähän laidasta antoi Sini Siekkinen. Juuri oikeanlainen kemia! Ja nyt menee enää alle minuutti, kun taas maaliverkko heiluu! Ajassa 18.22 Valo menee 2-3 johtoon Meiju Sinkkosen maalilla! Ja kukapa muu tähän syötön antaa kuin Essi Reittu! Puolisen minuuttia ehtii aika kulua, kun kaveri pistää pelin jälleen tasoihin! Melkein päästään toisen erän loppuun asti lukemissa 3-3, mutta KuuMat ei luovuta vaan haluavat, että viimeiselle erätauolla lähdetään heidän johtoasemasta. Ajassa 28.58 KuuMat tekee neljännen maalinsa ja näin tauolle lähdetään lukemista 4-3.

Viimeisessä erässä väännetään tasaisissa tunnelmissa ja Valokin pääsee kokeilemaan ylivoimaansa ajassa 39.01, mutta ylivoima ei tuota tällä kertaa tulosta. Paikkoja oli, mutta maalin asti pallo ei kuitenkaan mennyt. Ajassa 42.41 Tiinua rikotaan maalinteko tilanteessa ja tästähän vihelletään tietenkin rangaistuslaukaus. Tällä kertaa rankkaria tulee vetämään kylmähermoinen Viivi Laitinen, joka hoitaa pallon myös varmasti maaliin ja tasoittaa näin ottelun 4-4. Molemmat joukkueet alkoivat varmaan jo miettimään, että tuleekohan tästä tällä kertaa tasapeli. Mutta ei aivan sittenkään! Kuusi sekuntia ennen ottelun loppua SiekkisSiwa tekee voittomaalin, jossa Ella tekee loistavaa duunia maalin edessä! Näin Valo vie voiton jännittävän taistelun jälkeen lukemin 4-5.

Valo – Kikka-74

Kaksi edellistä keskinäistä ottelua Valon ja Jämsänkosken Kikka-74:n välillä ovat päättyneet Kikan voittoon, joten tästäkin pelistä voitiin odottaa kovatasoista vääntöä. Ensimmäinen erä lähti käyntiin aivan eri tavoin, kuin aiemmin ja joku saattaisi jopa sanoa, että olipahan hurlumhei! Maalinteon aloitti ajassa 6.46 Valo, kun maalin edessä pallo pomppii ja ensin Vivve yrittää rystyllä pistää pomppupallon maaliin, mutta hutiin menee. Siwa kärkkyy takana ja osuu palloon kämmenpuolella ja näin Valo johtaa ottelua 1-0. Pelikello ehtii mennä puolisen minuuttia eteenpäin, kun ajassa 7.29 Tiinu laittaa pallon maaliin Essin syötöstä. Kikkahan on tunnetusti taitava pallollinen joukkue ja näin seuraavan maalin vastustaja tekee ajassa 7.54. Jälleen pelikello ehtii kulua alle minuutin verran, kun Valo heiluttaa jälleen maaliverkkoa! Ajassa 8.41 Siwa toimittaa palloa maalille ja Ellahan se siellä on tuttuun tapaan ja ohjaa pallon maaliin! Näin lukemat jo 3-1. Vielä pari minuuttia ennen erän loppua Valo tekee ylivoimalla maalin. Vivve syöttää ja Essi iskee. Näin ensimmäiselle erätauolle päästään 4-1 lukemista.

Toista erää ehditään pelaamaan puolitoista minuuttia, kun Pake pistää pallon maaliin Meiju “Fäde” Sinkkosen syötöstä. Tilanteita on molempiin päätyihin tasaisesti, mutta Valon maalilla Joanda Sorsa pelastaa monta tilannetta. Ajassa 23.57 Joski toimitti pallon maalille nollakulmasta ja yleensä silloin hyviä juttuja tapahtuu ja pallo löytyy maalin perukoilta. Näin Valo iskee taululle jo 6-1 lukemat. Kaveri ei anna kuitenkaan periksi ja vain muutamalla vaihtopelaajalle pelannut Kikka-74 tekee toisen maalinsa aivan toisen erän loppuun ajassa 29.24 ja näin erätauolle lähdettiin lukemista 6-2.

Johtoasemassa pelaaminen on yllättävän haastavaa ja sen saivat myös gissatkin kokea. Heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla kaverit tekee kaksi maalia ja peli onkin jo yhtäkkiä 6-4. Vielä ajassa 34.56 Kikka-74 tulee jo maalin päähän ja gissat joutuu miettimään, että mitähän tässä oikein tapahtuu. Onneksi kuitenkin lisämaaleilta vältytään, vaikka Kikka-74 saakin tilanteita ja viimeisimmän jopa muutama sekunti ennen loppua. Olipahan peli, mutta onneksi pelistä selvitetään voittajana lukemin 6-5!

Kaiken lisäksi Valo kampeaa voittojen avulla sarjakärkeen, ehkä jopa ensimmäistä kertaa koskaan!

Kuvassa Joanda Sorsa, joka on torjunut Valon maalilla neljä ottelua ja jokainen on päättynyt Valon voittoon! Joukkue palkitsi Joandan hienoista otteista Siwan Amerikan tuliaisilla!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo