Kuuma kuumempi KuuMat!

23.1.2019

Gissojen vuoden ensimmäinen turnaus pelattiin 12.1.2019 Uuraisilla! Jännitys ennen turnausta oli kutkuttava, koska vastaan asettuivat sarjan ykkönen (Kuumat) ja kakkonen (Kikka-74). Toki jännitystä lisäsi se, että viime hetken sairastumisen vuoksi oli tiedossa, että kentät tulevat sekoittumaan ja valmentajamme Manni ei ollut vielä julkaissut uusi kenttiä! Tiedossa oli myös, että pelissä tunteet voivat käydä kuumina!

Ensimmäisenä vastaan asettui sarjan ykkönen KuuMat, joka oli tällä kaudella hävinnyt vain yhden pelin – Valolle. Vaikka sarjaykkönen oli vastassa, oli Gissoilla siis pieni henkinen yliote, koska pisteet edellisessä pelissä jäivät meidän taskuun.  Peli alkoi vauhdikkaasti ja Kuumat vei itsensä johtoon jo ajassa 1.53. Heti pelin alussa kävi siis selväksi, mitä oli luvassa – kovaa tykitystä suuntaan ja toiseen. Ajassa 3.14 Mari sai jäähyn työntämisestä ja Valo joutui alivoimalle. Jäähy aiheutti hieman ihmetystä Valon vaihtopenkillä, mutta tuomioon oli tyydyttävä. Gissat kuitenkin selvitti alivoiman hienosti ja Kuumat ei saanut maaleja maalivahtimme Emmin taakse.

Vuorostaan KuuMat pääsivät kuluttamaan jäähypenkkiä ajassa 8.42 (syy kädellä pelaaminen). Jäähyn jo ollessa loppupuolella ajassa 10.28 pakin paikalta hyökkääjäksi nostettu Maiju paukutti maalinedustalta pelin tasoihin 1-1! Maiju avasi tämän kauden pistetilinsä ja riemu oli kentällä sekä vaihtopenkillä sen mukaista! Mahtavan kulmasyötön Maijun osumaan antoi Ode upen pyörityksen jälkeen! Aivan loistavaa pelisilmää molemmilta ja koko YV-kentältä.  Seuraavaan vaihtoon valmentaja muistutti kolmosketjun laituriparia Joskia ja SaKaa, että nyt tulee tärkeä vaihto ja on otettava maltilla. Mitä vielä pallo puskettiin vastustajan päätyyn ja SaKan sählätessä vastustajan kanssa kulmassa kävi Tiinu hakemassa pallon ja syötti maalinedustalla Joskille, joka sai vastustajan mailaviidakon läpi pukattua pallon maalin. Peli 1-2 Valolle! BOOM! Kapteenimme Siwa otti jäähyn ajassa 13.58 maasta pelaamisesta, mutta Gissat selvitti alivoiman puhtaasti. Ajassa 14.40 nähtiinkin ehkä koko pelin värikkäin tapahtumasarja, kun KuuMien pelaaja kolasi Riden laidan yli ja jälkitilanteessa jopa Valon vaihtopenkiltä mentiin apuun, kun tunteet kävivät kuumina.  Kolattu Ride taisi pysyä rauhallisimpina. Seurauksena jäähy Kuumien Kuumalle vaarallisesta pelistä ja Gissat pääsi myllyttämään ylivoimaa, joka ei tosin tuottanut tulosta.

Toiseen erään lähdettiin siis tilanteesta 1-2. Vain 42 sekuntia kerkesi kulua toista erää, kun KuuMat tasoitti pelin 2-2.  Onneksi kauaa ei tarvinnut odottaa, kun varakapteenimme Tiinu pääsi jälleen kerran pisteiden makuun ja hienolla vedolla vasemmasta laidasta laittoi pelin Valolle 3-2! Ajassa 28.45 peli osoitti taas vaiherikkautensa, kun maalivahtimme Emmi otti jäähyn kädellä pelaamisesta. Pesistyyliin Emmi lähti nurkkaan hakemaan maapalloa ja kauhaisi pallon käteensä muistamatta, että tässä lajissa se ei olekaan sallittua. Voi olla, että Emmi kuitenkin halusi vain lisää jännitystä peliin.  

Kolmas erä alkoi Reetan kärsiessä rangaistusta ja myös pieni sekoilu alkoi, kun Valolla oli hetkellisesti viisi pelaajaa kentällä sallitun neljän sijaan. Ninni jäähypenkille ja hetkellisesti KuuMat pääsi myllyttämään 5 vs. 3 peliä. Valo kuitenkin selvitti alivoimat JÄLLEEN puhtaasti. Valo kasvatti johtoaan, kun ajassa 39.06 Maiju ohjasi upeasti Tiinun vedosta pallon sisään. Se jos mikä oli hieno maali!  Seuraava rangaistus tuli KuuMille kädellä pelaamisesta. Ennen kuin jäähy päästiin viheltämään, pelasi Valo hienosti sekunteja pois kellosta pyörittämällä palloa pelaaja toiselle ilman, että Kuumat pääsi väliin. Ylivoimalla se kuuluisa mylly ei kuitenkaan pyörinyt niin hienosti ja maaleja ei nähty. Aika oli käymässä vähiin ja jännitys kihisi penkillä. Siirretyn rangaistuksen aikana KuuMat sai vielä iskettyä lukemat 3-4 ajassa 43.40. Viimeiset reilu minuutti oli KuuMien armotonta tykitystä, mutta niin vain Valo kesti ja voitto sarjakärjestä JÄLLEEN! Valo lienee pieni peikko KuuMien mielissä. Toimitsijat palkitsivat ansaitusti Tiinun Gissojen parhaana pelaajana.

Ensimmäisen pelin jälkeen tunnelma oli katossa ja pelien välissä katsomo täyttyi selfieitä ottavista Gissoista. Liekkö syynä liiallinen helpotus edellisestä pelistä, mutta toinen peli ei sitten sujunutkaan ihan niin hyvin. Ennakkoasetelmana voidaan sanoa, että Gissoilla oli yhtä pelaajaa vajaa kolme kentällistä pelaajia, kun taas Kikka-74:llä oli 3 vaihtopelaajaa ja valmentajamme Manni totesikin, että meidän pitäisi pystyä juoksemaan Kikkojen jalat alta. Nooh, näin ei ihan käynyt vaan menimme täysin mukaan vastustajan hidastempoiseen peliin mukaan. Kikka pyöritti palloa upeasti ja Gissat ei oikein missään vaiheessa päässyt peliin mukaan.  Ensimmäinen erä tosin oli maaliton ja jäähytön ja toiseen erään mentiin tilanteessa 0-0. Kikka-74 avasi maalihanat ajassa 23.07 ja meni johtoon 0-1. Vain reilu minuuttia myöhemmin oli tilanne jo 0-2 Kikalle, kun ajassa 24.39 Kikka kasvatti johtoaan. Aivan toisen erän loppuun nähtiin hieno onnistuminen, kun Jäkis-kentän vasen laituri Essi Reittu onnistui maalinteossa ajassa 28.24. Essi oli kilautellut tolppia jo useamman kerran pelin aikana. Maali myös nostatti fiiliksiä Valon vaihtopenkillä ja kolmanteen erään lähdettiin sillä mielellä, että peli voidaan vielä voittaa!

Kolmannen erän alkuun Kikka otti heti luulot pois ja teki kolmannen maalinsa ajassa 33.35. Seuraava jännitysnäytelmä nähtiin, kun Siwa sai 5 minuuttisen ajassa 35.35, kun maila osui vastustajaa kasvoihin sekavassa kulmaväännössä.  Sekava tilanne oli seurausta hieman kyseenalaisesta tilanteesta, jossa tuomari ei viheltänyt peliä poikki, vaikka pallo oli Emmillä hallussa ja Kikka survoi pallon pois kolmen pelaajan voimin pois Emmiltä. 5 minuuttinen kuitenkin hoidettiin hienosti ja sen aikana ei maaleja nähty eikä myöskään enää loppupelissä. Peli päättyi siis 1-3 Kikka-74:lle. Gissojen parhaana palkittiin Essi!

Vaiherikas päivä oli siis vuoden ensimmäinen turnauspäivä! Jos ei muuta, niin alivoima me ainakin osataan. Seuraavan turnaus onkin sitten 2.2.2019 Muuramessa. Turnauksen piti alun perin olla jo 26.1.2019, mutta sitä siirrettiin Salibandyliiton toimesta. Turnaus tulee olemaan jännittävä, koska Gissoja pääsee ennätysvähän paikalle.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo