Valon kotiturnaus 15.12.2018

19.1.2019

Valon kotiturnaus pelattiin 15.12 Liikuntakeskus Buugilla ja ensimmäinen peli alkoi jo klo 9.00. Turnauksen avauspeliin Valo sai vastustajakseen O2-Jyväskylän IV. Ehkä aikaisella aloitusajalla oli jotain vaikutusta siihen, etteivät gissat saaneet peliä pyörimään normaaliin tapaan. Vastustaja pelasi koko pelin fiksusti, puolustaen ja karvaten maltillisesti ja Valolla olikin vaikeuksia purkaa vastustajan taktiikkaa.

Ottelu oli tasainen vääntö, jossa Valo kyllä pääsi maalipaikoille, mutta vain yksi meni maalin perukoille saakka. Myös vastustaja teki yhden maalin, joten peli päättyi tasalukemiin 1-1

Gissojen toinen peli oli klo 16.00 ja vastustajaksi saapui Lievestuoreen Kisa. Kokoonpanoa muutettiin alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti aamun pelistä, joten gissat saivat tuoreita jalkoja toiseen peliin. Ottelu ei kuitenkaan alkanut suunnitelmien mukaan, sillä jo ajassa 1.59 vastustaja teki ensimmäisenä maalin. Reilu minuutti ehtii kulumaan ja jälleen omissa soi, näin tilanne vastustajalle jo 0-2. Seuraavat tilastomerkinnät tulivatkin jäähyjen muodossa, ensin vastustajalle 2min eikä Valon ylivoima tuottanut tulosta. Kauaa ei tasakentällisillä ehditty menemään, kun Valon uusin tulokas Mari saa kahden minuutin jäähyn. Valon pienoista ahdinkoa lisää, kun vastustaja tykittää taululle jo lukemat 0-3 muutama sekunti ennen jäähyn ja erän loppua.

Valo ei kuitenkaan lannistu, vaan viisi minuuttia toisen erän alkamisen jälkeen Joanda pistää pallon häkkiin Lauran syötöstä. Kauaa ei ehditä maalista nauttia, nimittäin kaveri tekee jo neljännen maalin 12 sekuntia Valon maalin jälkeen. Näin tilanne Kisalle 1-4. Toisen erän puolessa välissä Kisa pistää jälleen pallon maaliin. Periksi ei anneta ja kokenut Viivi tekee Valon toisen maalin Sanna-Kaisan ”Saka” Huhtalan syötöstä. Ja vielä pari minuuttia ennen toisen erän loppua vastustaja pistää taululle lukemat 2-6.

Kolmanteen erään lähdetäänkin takaa-ajoasemasta ja erä käynnistyy hyvin, nimittäin vastustaja rikkoo maalipaikassa ja Valo saa rangaistuslaukauksen. Vetäjäksi oli jo etukäteen valittu kukapa muukaan kuin rankkarispesialista Pauliina ”Pake” Heikkilä. Ja kyllähän se Pake rankkarista onnistuu, näin lukemat 3-6.

Kovasta taistelusta huolimatta loppulukemiksi jää 3-6. Vastustaja oli selvästi hionut taktiikan kuntoon emmekä pystyneet rikkomaan heidän hyvää puolustusta. Kaikki kunnia vastustajalle, parempi voitti!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo