Valoisa joulukuun aloitus

2.12.2018

Tänään sunnuntaina 2.12. Valon säbäkissoilla oli hiukan harvinaisempi “yhden pelin turnaus”. Vastassa oli Lievestuoreen Kisa, jonka Valo päihitti aikaisemmin syksyllä kauden ensimmäisessä turnauksessa. Aavistelimme etukäteen, että kisalaisilla oli tästä johtuen varmasti paljon hampaankolossa, mutta toisaalta emme oikein muistaneet, millaista peliä Kisa tarkalleen pelasi.

Peli oli jatkuvaa tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla avautui hyviä vetopaikkoja, ja ennen kaikkea peli oli puhdasta ja reilua, mikä on meille erityisen mieluista. Valo pisti pelin käyntiin heti ensimmäisen erän alussa, kun Kauden avaus-pystilläkin palkittu pallotaituri Joanda Sorsa pisti pallon komeasti yläkulmaan ajassa 3:07. Syötön tarjoili Tiinu Paananen. Kisa iski takaisin jo muutaman minuutin kuluttua ovelalla pesislyönnillä. Tämän jälkeen ensimmäinen erä jatkui tasaisena mutta maaleitta.

Toinen erä oli suhteellisen rauhallinen, vaikka Kisa pääsi ihan sen lopussa yllättämään vähän maskin takaa matalalla tökkäyksellä. Maalilla oli kyllä paljon hässäkkää ja vetojakin tuli Valolle melko runsaasti, mutta Emmi pelasti monta tilannetta uskomattomilla torjunnoilla ja muistutti välillä muuria. Kisa sai pari läpiajoakin, mutta maalivahdista ei päästy helposti ohi. Myös meidän pakit hoitivat tonttinsa todella hienosti.

Kolmanteen erään Valo lähti taistelemaan tiukasti, ja se tuotti tulosta heti erän alussa. Tiinu tasoitti pelin ajassa 31:16 hienolla laukauksella. Syöttäjänä Ride.  Viimeinen niitti ottelulle saatiin, kun “Säkä” Huhtala AVASI PISTETILINSÄ upealla vedolla. Sakan tunnelmat maalin jälkeen olivat kuulemma oudot ja hämmentyneet, mutta aivan suotta, sillä maali oli hurjan hieno ja kirvoitti kannustushuudot niin boksissa kuin katsomonkin puolella. Kolmannen erän loppu keskityttiin täysillä pallonhallintaan ja rauhalliseen, ajattelevaan peliin. Kisa yritti kovasti viime hetkiin asti vielä tasoittaa, mutta kaikki Valon kentät ja maalivahti pelasivati niin hyvin etteivät vastustajat tahtoneet oikein päästä vedolle.

Kaiken kaikkiaan pelissä oli ihan älyttömän huikea meininki ja gissat nauttivat täysillä. Tästä on hyvä jälleen jatkaa, ja viimeinen turnaus ennen joulua onkin meidän toimitsemamme. Tervetuloa siis jälleen Buugille katsomaan pelejä, lauantaina 15.12. Gissat pelaavat klo 10 ja klo 17.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo