Säbägissojen toisesta turnauksesta voitto ja tappio

4.11.2018

Valon Gissojen kauden toinen turnaus pelattiin lauantaina 27.10.2018 Jyväskylän Killerillä. Kyseessä oli siis lähes kotiturnaus vaikka ei vastuujoukkueena oltukaan! Ennakkoon ajateltuna vastassa oli yksi kauden kovimmista vastuksista Kikka74 sekä MuuRy, jota vastaan pelattiin viime kaudella monta hyvää harkkapeliä. Ennakkoasetelmat olivat siis kutkuttvat! Tunnelma ennen peliä oli jännittynyt ja osa ehkä saattoikin pohtia, oliko varmasti oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jännitystä joukkueen keskuudessa lisä myös se, että kentälle kirmasi monta pelaajaa, joille turnaus oli kauden ensimmäinen. Joukossa oli myös muutama pelaaja, jotka edustivat ensi kertaa Valon säbägissoja! Maiju, Joski ja Mari juoksivat ensimmäistä kertaa säbäpallon perässä Valon riveissä. Onneksi kuitenkin osa pelaajistamme oli ottanut turnaukseen valmistautumiseen siihen kuuluvalla vakavuudella. Outi, jolle sentterinä pelaaminen on uusi juttu, oli valmistautunut peliin katsomalla senttereille tarkoitettuja valmennusvideoita.

Ensimmäinen peli Kikkaa vastaan vastaan käynnistyi noin kello 15 ja selvää oli heti alusta alkaen, että tulossa oli tasaista vääntöä. Monella oli rinnallaan uudet ketjukaverit, joten ainakin allekirjoittanut joutui välillä miettimään, että missäs sitä oikein pitkiään olla. Peli pyöri hyvin hyökkäyspäässä, mutta vastustaja sai hyviä vastahyökkäyksiä ja välillä oltiin vähän myöhässä puolustuspäässä. Kikka teki ensimmäisen maalin, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilu 11 minuuttia. Onneksi Valo ei tästä hätkähtänyt vaan minuutin päästä Meiju iski Tiinun syötöstä lukemat tasoihin. Jäkiksillä siis kulki taas!  Erätauolle mentiin tasoissa. Tauon aikana valmentajana häärinyt Pake kehotti suuntamaan vedot maalia kohti ja välttämään sokkosyöttöjä. Toinen erä jatkui tasaisen väännön merkeissä ja noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Hyökkäyspäässä oltiin aktiivisempia, mutta kunnon maalipaikat puuttuivat. Puolustuspäässä pakit joutuivat pari kertaa yksin puolustamaan kolmea vastaan. Onneksi esimerkiksi säbä debydantti-Mari hoisi tilanteet rautaisilla otteilla. Ilman pakkikalustoamme tilanne olisi siis voinut olla toinen. Kiitos siis Minnalle, Ninnille, Viiville, Maijulle ja Marille! Toki viimeisenä lukkonamme toimi jälleen maalivahtimme Emmi, jonka oteissa näkyy tällä kaudella saatu maalivahtivalmennus. Aivan toisen erän loppupuolella Kikka nousi 2-1 johtoon ja hetkeä myöhemmin tilanne meinasi olla jo 3-1. Ninni kuitenkin rikkoi vastustajaa (onneksi) ja vastustaja sai rankkarin. Emmin vakuuttava olemus taisi hieman pelottaa vastustajaa, koska laukaus lähti taivaantuuliin ja Kikka ei siis karannut suurempan johtoon ja vaihtopenkillä saatiin hurrata.

Kolmas erä sujui maalitta, kunnes varakapteenimme Tiinu päätti tehdä maalin. Vaihtopenkille näytti nimenomaan siltä, että Tiinu otti pallon omasta päästä ja päätti viedä sen maaliin. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Meiju! Maali syntyi ajassa 43:04 eli vahvasti näytti siltä, että peli tulisi päättymään tasan. Valitettavasti jälleen pieni nukahdus puolustuspäässä johti siihen, että vain 45 sekuntia ennen loppua Kikka löi lukemat 3-2. Valo laittoi viimeisiksi hetkiksi erikoiskentällisen (Siwa, Tiinu, Meiju, Essi ja Viivi) kehiin ja yritti maalia vimmatusti. Myös Emmi otettiin maalilta pois ja Outi kiersi oman maalin kautta mukaan hyökkäykseen. Maalia ei valitettavasti syntynyt, joten ottelu päättyi niukkaan tappioon.

Seuraavaan pelin alkuun oli kaksi tuntia, joten Gissat keskittyivät hetken aikaa eväiden syöntiin. Uusille valolaisille Maijulle ja Joskille täytyy antaa propsit hyvistä eväistä. Katsomossa kerittiin myös katsoa myös seuraavan vastustajan eli MuuRyn peliä.  Ennen peliä lähdettiin vielä ulos lenkille ja yritettiin saada pelifiilis taas päälle ja pahimmat maitohapot liikkeille. Palaverissa käytiin läpi, että ei unohdeta puolustamista ja autetaan ketjukavereita eli viedään apu lähelle.

Peli MuuRya vastaan alkoi yllättävän räväköissä tunnelmissa, vaikka juuri ennen peliä useampi gissoista valitteli väsymystä ja kadonnutta pelifiilistä. Peli pyöri hyvin MuuRyn päässä ja saimme maalipaikkoja, mutta pallo ei heti löytänyt tietään maaliin, vaikka esimerkiksi allekirjoittanut ja Joski yritimme kahdestaan laittaa palloa avopaikasta sisään. (Jopa niin innokkaasti, että maali olisi lopulta hylätty, koska muuan Saka yritti potkaista pallon sisään). Erityisesti Joandan, Siwan ja Ellan hyökkäysketju tuntui syttyneen peliin ja tolpat kilahtelivat, kun kolmikko yritti maalia. Lopulta ensimmäisen maalin iski kuitenkin MuuRy ajassa 11.53. Valo ei ensimmäiseen erään saanut maaleja, jotena tauolle mentiin tappioasetelmassa. Toinen erä sujui tasaisissa merkeissä ja edelleenkin palloa saatiin hyvin vietyä vastustajan päätyyn, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin. Lopulta helpottava tasoitus tuli, kun Joanda ohjasi upeasti Viivin kovan vedon sisään. Joandalle pistetili Gissoissa auki! Vain hetkeä myöhemmin Tiinu vei Essin syötöstä Gissat 2-1 johtoon ja hetken jo kerittiin hymistellä, että tästäkö ne maalikarkelot alkavat. Kuitenkin vain hetkeä ennen toisen erän päättymistä MuuRy tasoitti lukemat 2-2.

Tauolle lähdetiin siis tasatilanteessa. Jälleen Paken suusta saatiin kuulla muistutusta siitä, että ei unohdeta puolustaa innokkaan hyökkäyksen lomassa. Kolmas erä alkoikin varsin vauhdikkaasti, kun Essi siirsi Gissat Meijun syötöstä 3-2 johtoon. Maalin jälkeinen hyvänolon tunne taisi vallata gissat, koska vain 20 sekuntia myöhemmin MuuRy pääsi tasoittamaan lukemat 3-3. Onneksi vain pari minuuttia tasoituksen jälkeen Meiju iski Tiinun syötöstä päivän neljännen maalinsa ja tilanne siis 4-3 Valolle! Loppu kymmenen minuuttia sujui maaleitta ja Valon tiukasti puolustaen. Vaihtopenkiltä jouduttiin välillä muistuttamaan viisikkopuolustuksen tärkeydestä, kun vastustaja pääsi vapaasti maalipaikoille. Lopulta summeri soi ja peli päättyi Valon voittoon!

Turnauksesta saldona siis yksi tappio ja yksi voitto! Tunnelma Gissojen keskuudessa oli jälleen kerran iloinen ja pelejä ei otettu liian vakavasti. Seuraavan kerran Gissat pääsevät irti reilun viikon päästä Äänekoskella, jossa vastaan asettuvat Leppä ja Urho!

Saka #25

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo