Gissojen säbäkausi pyörähti käyntiin lauantaina 6.10

7.10.2018

Jos et jaksa lukea koko raporttia vaan haluat vain tietää lopputulokset, ole hyvä:

Valo – Kuumat (4-3)
Kisa – Valo (2-5).

Sitten itse raporttiin: Valon säbägissojen historian kolmas kausi polkaistiin virallisesti käyntiin lauantaina 6.10. Mäntykallion koululla Jämsässä. Koko joukkue odotti kauden alkamista innoissaan, ja tuntumaa on haettu myös harjoitusotteluista. Niiden perusteella saattoi ennakoida että ihan hyvin voi mennä, mutta tärkeintä tässä seurassa on kuitenkin aina se, että pelaaminen on kivaa ja toisia kannustetaan.

Valo on saanut monta uutta vahvistusta joukkoonsa, joista monet pääsivät näyttämään kyntensä jo tässä ensimmäisessä turnauksessa. Kokoonpanossa on toki iso joukko myös edellisten kausien tähtiä, ja maalissa jatkaa, nyt jo toista kautta, Emmi.

Ensimmäisessä pelissä sulkeutui jonkinlainen ympyrä, kun Valo sai vastaansa viime kauden viimeisen vastustajan Uuraisten Kuumat, joita vastaan harjoitusottelu päättyi kolmessa erässä tasan (revanssin paikka). Ekaan peliin kuuluu tietenkin pieni jännitys, mutta peli lähti kuitenkin rullaamaan ihan hyvin. Ensimmäinen erä oli molempien joukkueiden osalta maaliton, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Valon ensimmäinen maali syntyi noin neljän minuutin pelin jälkeen pallon kuin ihmeen kaupalla löydettyä tiensä maaliin. Vieläkään ei olla varmoja, saako kauden avausmaalilla leveillä kapteeni Siekkinen vai uusi tulokas Essi Reittu.

Kolmannen erän alussa Kuumat tasoitti pelin, ja aika pian tämän jälkeen menivät vielä yhden maalin johtoon. Valo ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan jatkoi sitkeää työtään, joka tuotti samalla minuutilla vastustajan toisen osuman kanssa. Tällä kertaa asialla oli Valon Porvoon-osasto Viivi Laitinen, syöttäjänä sentteri ja toinen varakapteeneista Tiina “Tiinu” Paananen. Kuumat menivät jälleen maalilla ohi, mutta Tiinu pääsi laukomaan myös itselleen tehoja ajassa 35:10, superpakki Riden hyvästä syötöstä. Valo teki vielä yhden maalin viimeisen erän puolessavälissä, jolloin pistetilinsä nelosdivarissa avasi Meiju Sinkkonen.

Peli pysyi siis loppuun asti jännittävänä, mutta viimeiset minuutit Valo sai pidettyä oman maalinsa tyhjänä ja vei siis voiton yhdellä maalilla. Ottelu oli parhaimmillaan juuri sellaista vääntöä, millaista gissat toivoivatkin pelin olevankin.

Valo – Kuumat-pelin lopputulos: 4-3

Kokoonpano:
1 Emmi Ahola MV
8 Ella Markkola
11 Viivi Laitinen
14 Essi Reittu
16 Nina Huovinen
17 Meiju Sinkkonen
19 Tiina Paananen A
20 Reetta Piiroinen
22 Riitta Holappa A
24 Joanda Sorsa
28 Minna Laitinen
29 Sini Siekkinen C
61 Outi Savonen

Maalit:
19:06 (29,14)
32:59 (11, 19)
35:10 (19,22)
38:26 (17,22)

Toisen pelin kokoonpano muuttui ainoastaan siltä osin, että saimme Aissun lisävahvistukseksi. Pelien välissä kertailtiin vielä kuvioita ja muisteltiin myös, millainen vastustaja Kisa on aikaisemmissa kohtaamisissa ollut. Tällä kertaa kaveri oli ihan hyvin syöttelemässä ja Valon päässä oli paljon trafiikkia. Ottelun alkupuolella gissat olivat ehkä vähän kankeita, mutta kun peli ja kentät alkoivat sujua niin pelihän sujui. Sinkkosen Meiju iski hattutempun, ja pistetilit aukenivat myös Aissulla ja Ella Markkolalla – molemmilla hienot vedot vastustajan veskan ohi! Kisakin teki kaksi maalia, joista varsinkin jälkimmäinen oli kyllä ansaittu, hieno oli veto ja sillä peitto. 1-5 kaulalla Valo sai kuitenkin rentoutta peliinsä, ja sai aika hyvin pidettyä reikäpalloa hallussaan. Tai jos ei, niin ainakin puolustuspäässä pelasti tilanteet hienosti. Huhutaan, että maalivahdin pesäpallotaustakin näkyi muutamassa torjunnassa, kun pallo tarttui kuin huomaamatta suoraan räpyläkäteen.

Ensimmäisestä turnauksesta jäi syystäkin kaikille todella hyvä fiilis. Oli hauskaa ja naatittiin. Pistetilien avaamisen lisäksi ihan jokainen sai paljon onnistumisia (ja ehkä oppi taas uuttakin?). Sekä hyökkäyksen laitapareissa että puolustuksen pakkipareissa yhteispeli toimi, ja nelosdivarineitsyet säbädebytantit sulautuivat joukkoon kuin vanhat tekijät. Eivätkä kaikki gissat ole vielä edes päässeet kehiin, odottakaapa vain!

Kisa – Valo-pelin lopputulos: 2-5

Maalit:
10:37 (17,-)
13:21 (17, 19)
16:16 (17,19)
17:38 (5,11)
18:31 (8,20)

Seuraava turnaus on jo muutaman viikon päästä. Silloin pelataan Jyväskylän Buugi-liikuntakeskuksessa, joten Valon kannattajat pääsevät helposti fanimatkalle! Valon pelit lauantaina 27.10. klo 14 Kikka-74:ää Jämsästä ja klo 17 MuurYa vastaan Muuramesta.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo