Puijosta pisteet pitkän kaavan kautta

5.8.2018

Puijon Pesis – Jyväskylän Valo 1-2 (9-8, 3-11, 0-0, 1-2)

Lauantaina 28.7. Valon Gissat pääsivät kuukauden kesälomalta vihdoin pelaamaan, kun matkasivat Kuopioon Puijon Pesiksen vieraaksi. Ennen peliä tuntui, että kesähelteet ovat ohi, mutta peli päästiin pilvistä huolimatta pelaamaan lämpimissä tunnelmissa.

Ensimmäisen jakson alussa Gissat onnistuivat nousemaan pienestä takaa-ajoasemasta hetkeksi johtoon. Neljänteen vuoropariin lähdettiin kuitenkin tiukasta 5-5 tilanteesta. Viimeisessä sisävuorossa peli näytti valoisalle Gissojen mennessä 5-8 johtoon. Jakso kuitenkin ratkesi vastustajan kakkospuolen läpilyöntiin ajolähdössä, jolla syntyi 1+3 juoksua. Näin ensimmäinen jakso päättyi 9-8 PuPelaisille.

Tauolla Gissat keskittyivät siihen, että annettiin itsellemme anteeksi pitkän tauon jälkeiset pienet virheet ja valmistauduttiin pelaamaan toinen jakso paremmin. Toisella jaksolla Gissojen lukkariksi vaihdettu Siiri sekoitti vastustajan sisäpelin. Oman lyöntipelin kulkiessa Gissat voittivat toisen jakson lukemin 3-11.

Supervuorossa Gissat tekivät nopeat 3 paloa ja lähtivät sisälle rakentamaan tilannetta. Se kuitenkin kuivui kokoon ja kauden ensimmäinen kotiutuslyöntikilpailu oli tosiasia. Jokaiselle sopivan roolin löytäminen oli helppoa, kun pelaajia kokoonpanossa oli juuri sopivasti 10. Kapteeni Siekkisen voitettua toinen peräkkäisen hutunkeiton Gissat pääsivät valitsemaan taktikkansa. Liikkeelle lähdettiin torjunnalla eli pelaamalla hyvää ulkopeliä. Taktiikka toimi vastustajan onnistuessa lyömään ainoastaan yhden juoksun. Kapteeni näytti joukkueelle esimerkkiä onnistuessaan omalla vuorollaan kotiutuksessa. Voittojuoksu syntyi Gissojen 3. kotariparin kohdalla pallon pomppiessa suotuisasti ja kaksi pistettä matkasi Gissojen mukana Jyväskylään.

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo