Valon gissojen voittoisa retki!

19.2.2018

Sydän-Laukaan koululla koettiin lauantaina 17.2 jännittäviä hetkiä, kun Valo kävi pelaamassa kolmanneksi viimeiset pelit tälle kaudelle. Gissojen keskuudessa tunnelma oli heti aamusta rento ja toiveikas, ja kentälle lähdettiin tekemään hyviä suorituksia, varsinkin kun kokoonpano oli suuri – kerrankin vaihtopenkillä oli kunnolla tungosta!

Peliin lähdettiin seuraavilla kentillä, erien välillä pieniä muutoksia:

MV Emmi

1.kenttä

Outi   Viivi N   Aissu
Ninni     Saara

2.kenttä

Siwa   Viivi L   Ride
Krista     Anne

3.kenttä

Saka/Essi   Meiju     Heidi
Taina     Reetta


Valo – Kisa 4-1

Ensimmäisenä heti aamukymmeneltä vastaan asettui edellisestä turnauksesta tuttu Lievestuoreen Kisa, joilla miehistö taas oli melko vähissä. Tästä huolimatta he eivät päästäneet Valoa helpolla, vaan tulivat aggressiivisesti maalia kohti. Valo avasi maalihanat heti ensimmäisessä erässä: mestaripakki Krista Kokkonen iski gissat 1-0 johtoon, kun erää oli kulunut 12 minuuttia. Ensimmäisen erän Valon maali pysyi puhtaana, vaikka maalivahti Emmi Aholaa kyllä haastettiin useaan otteeseen (harmi että näissä peleissä ei tilastoida laukauksien määriä).

Valo taiteili toisen maalinsa toisen erän alkupuolella, tällä kertaa puikoissa vetotaituri Viivi Nykänen. Kisa kuitenkin kavensi tilannetta pian tämän jälkeen ajassa 19.51. Toisessa erässä ei tullut enempää maaleja, mutta viimeisessä gissat ottivat vielä kaulaa, kun tuulettamaan pääsi ensin tässä turnauksessa kentille paluun tehnyt kapteeni Sini Siekkinen. Valo pääsi testaamaan myös ylivoimaa, joka pyörikin todella hyvin – juuri ennen vastustajan jäähyn loppua Viivi Nykänen pisti pallon rimojen väliin jo toistamiseen. Peli päättyi siis Valolle 4-1!

Valo – Kuumat 5-3

Toinen peli päästiin pelaamaan jo klo 12, tällä kertaa vastaan Uuraisten Kuumat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kokoonpano ei juuri muuttunut tässä välissä. Sivusta seuranneina oli mielessä, että vastustaja on fiksu, joten tavoitteena oli pelata rauhallista ja järkevää peliä. Kuumat painoivatkin ahkerasti päälle alusta asti, ja tekivät ensimmäisen maalin veskarin näppien kautta heti ensimmäisen erän alussa. Gissat eivät menneet tästä kuitenkaan paniikkiin, vaan Siwa-kapteeni tasoitti pelin jo viiden minuutin jälkeen. Valon hyvä fiilis jatkui ja näkyi pelissä, ja toinen maali tuli vielä ennen erän loppua, tällä kertaa mailan varressa Saara Vänni.

Toinen erä oli Valolle maaliton ja ehkä myös haastavin, vastustaja pääsi tekemään paljon hyökkäyksiä ja vetoja, jotka johtivatkin hyvästä puolustuksesta ja torjunnoista huolimatta maaliin ajassa 27.01. Kolmas erä oli kuitenkin Valon juhlaa: Yhteensä kolme maalia, yksi niistä ylivoimalla. Vaimo Nykänen heti erän alkuun ajassa 31.33, Ride ylivoiman päätteeksi 36.53, ja vielä Valon junioriosaston Essi Korhonen – tuuletuksien kera tietenkin – ajassa 41.04. Kuumilta ei myöskään yritystä puuttunut, ja monia tiukkoja tilanteita nähtiin läpi pelin. Onneksi Valo selvisi voittajana, ja gissat saivat lähteä kotimatkalle suorastaan hurmiossa, ihanan aurinkoisessa säässä!

Eilisen turnauksen jälkeen Valo nousi sarjataulukossa jopa kolmanneksi, mikä aiheuttaa väkisinkin spekulointeja siitä, miten tulevat pelit voisivat mennä. Ei nuolaista kuitenkaan vielä, sillä turnauksia on vielä kaksi jäljellä ja vastaan on tulossa muun muassa sarjakakkonen O2-Jyväskylä Akatemia sekä varmasti revanssia kaipaava Uuraisten Kuumat. Sarjataulukon tilanne on muutenkin todella tasainen kolmannesta sijasta eteenpäin, joten jännitettävää riittää aivan kauden loppuun asti.

-Emmi-

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo