Valon kotiturnaus Killerillä 28.1.2018

28.1.2018

Valon kotiturnaus pelattiin Killerillä sunnuntaina 28.1.2018. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Lievestuoreen Kisa, jota Valo ei ollut vielä tällä kaudella kohdannut.

Lievestuoreen Kisa – Valo 2-4

Valon kentälliset

Essi – Viivi N – Saka
Ninni – Krista

Saara – Viivi L – Meiju
Sanna – Reetta

Minna L – Heidi – Ode
Anne – Jonna

Peli alkaa tasaisissa tunnelmissa, mutta Valon harmiksi vierasjoukkue tekee pelin ensimmäisen maalin. Kisa menee johtoon ajassa 2.57, kun kaukaa lähtevä veto menee maalin perukoille. Päästä päähän kuitenkin mennään ja vaikka Valo saakin tilanteita aikaan, niin seuraavan maalin tekee kuitenkin vastustaja. Ajassa 6.03 Kisa pistää tilanteeksi 2-0, kun pallo pomppii maalin edustalla ja kaveri osuu palloon ensimmäisenä. Mutta eipä hätiä mitiä, nimittäin Viivi ”Vivve” Laitinen häärää maalin takana vanhanaikaista ja Meiju on maalin edessä ja hoitaa pallon maaliin ja tilanne näin 2-1. Ensimmäisessä erässä taistellaan ja mennään tasaisesti päästä päähän. Viivi Laitinen tekee kuitenkin laadukasta työtä hyökkäyspäässä ja taistelee pallon itselleen ja pistää pallon ylämööpeliin. Näin toinen erä päättyy tilanteeseen 2-2.

Toista erää ehditään pelamaan 2-2 tilanteessa reilut seitsemän minuuttia, kun Reetta Piiroinen syöttää Meijulle maalin eteen ja Meijuhan pistää pallon varmasti maaliin. Näin Valo ensimmäistä kertaa johtoon ja lukemat taululle 2-3. Kyllä oli nättiä! Osumahan oli Meijulle jo tämän pelin toinen! Toista erää mennään tasaisissa tunnelmissa ja tolpatkin välillä helisevät, mutta lukemat taululla säilyvät ja Valo lähtee yhden maalin johtoasemassa kolmanteen erään.

Kisan taistelutahto ei hyydy vaan päinvastoin kiristyy entisestää ja Valoa ei päästetä helpolla. Emmi napsii kuitenkin palloja maalilla ja puolustuksessa mm. Krista ja Ninni peittävät kaverin vetoja ja katkovat syöttöjä. Vielä 15 sekuntia ennen pelin loppua Reetta haluaa pistää jännitystä peliin ottamalla kahden minuutin jäähyn, joten Kisa pääsee yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan ilman maalivahtia. Valolaiset laittavat kovan av-nelikon kentälle, hyökkäyksestä Viivit ja puolustuksesta Krista ja Anne. Ja ae että kyllä on nättiä, kun Viivit taistelevat ja hoitavat pallon tyhjiin, Nykänen tekee Laitisen syötöstä. Näin pelin loppulukemiksi kirjataan 2-4. Pelissä oli paljon hyviä juttuja ja ehdottomasti on nostettava esiin myös Minna – Heidi – Ode kenttä, jotka pelasivat ennakkoluulottomasti ja taistelivat tilanteet loppuun asti. Hienoa meininkiä!

Seuraava peli olikin luvassa vasta päivän päätteeksi klo 19.00

Valo – Kikka-74 2-4

Toisessa ottelussa vastaan asettui Kikka-74, jota vastaan edellinen ottelu päättyi lokakuussa Valon voittoon 2-3. Kokoonpanoon oli tehty jälleen muutoksia ja kentälliset olivat seuraavat:

Essi – Ride – Aissu
Ninni – Krista

Minna – Sanna – Meiju
Taina – Saara

Reetta – Heidi – Saka
Jonna – Anne

Ennakkoon tiesimme vastustajan olevan hyvä pallollinen joukkue ja niin se näytti osaamisen heti alusta lähtien myös tässä pelissä. Kikka-74 liikutti palloa hyvin läpi kentän ja poikkeuksellisesti myös karvasivat ylhäältä, joten liikaa aikaa ei pallollisena ollut. Vastustajan taistelu tuottaa tuloksen ajassa 7.03, kun ensimmäisen kerran verkko heilahtaa. Vastustajan pelaaja osuu rystyllä pomppupalloon ja tästä Kikka-74:n johtomaali. Onneksi kuitenkin liekkeihin jälleen syttynyt Essi ”laaps” Korhonen pistää pallon häkkiin ajassa 11.26 Aissun syötöstä. Pari minuuttia eteenpäin ja toisessa päässä soi. Vastustaja pistää ensimmäisen erän loppuun tilanteeksi 1-2.

Toinen erä alkaa siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin ja vastustaja tekeekin ajassa 16.03 jo kolmannen maalinsa ja näin tilanne heti toisen erän alussa 1-3.  Valo ei kuitenkaan lannistu, mutta vaikeuksia on päästä omasta puolustuspäästä pois. Kaveri painostaa ja katkoo syöttöjä eikä Valo meinaa löytää hyvää kuviota avaukseen. Vastustaja pääsee useammankin kerran vastaiskuihin, mutta Emmi Ahola maalilla kestää! Tästä huolimatta Kikka-74 tekee seuraavankin maalin ja peli on jo 1-4, kun ottelua on pelattu 20.58. Toinen erä oli aika kummallinen, joten se siitä.

Kolmanteen erään lähdettiin rähinän voimalla ja lähdettiin rakentamaan ”uutta peliä”. Jäljellä oli kuitenkin 15 minuuttia aikaa ja siinä ajassa ehditään salibandypelissä tekemään vaikka mitä! Kolmatta erää oli ehditty pelaamaan vain kolmisen minuuttia, kun jälleen Essi the Osku on irti ja Aissu pistää täysin vapaaseen paikkaan syötön ja verkko heiluu! Essi sijoitti tämän vedon aivan oikeaan alakulmaan! Uujee! Näin peli kaventuu ja lukemat taululla 2-4. Kolmas erä oli aivan toisenlaista pelaamista kuin kaksi aiempaa ja mahdollisuudet lisämaaleihin oli olemassa. Loppuminuuteilla yritettiin kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksena vain jäähy ja rangaistuslaukaus puolustajan estäessä pallon menoa maaliin maalivahdin alueella. Rankkariahan ei olla tällä kaudella taidettu vielä nähdä Valon peleissä ja kylläpä muuten maistui, kun Emmi veti pidemmän korren! Näin ollen ei maalia, mutta Valo joutui pelaamaan pelin viimeiset minuutit alivoimalla. Enempää maaleja ei nähty kumpaakaan päähän, joten pelin loppulukemat 2-4 Kikka-74 hyväksi.

Pelissä ja varsinkin kolmannessa erässä oli kuitenkin paljon onnistumisia esim. Kristan upeat rähinänousut hyökkäykseen, Annen varmaa pelaamista pakin tontilla, Minnan taistelua laidassa ja myös useamman muun pelaajan ennakkoluulottomat kaksinkamppailut ja taistelut!

Seuraava turnaus pelataan Laukaassa 17.2, joten tulehan paikan päälle kannustamaan Valo voittoon!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo