Vuoden 2018 ensimmäinen säbäturnaus

14.1.2018

Vuosi 2018 startattiin turnauksen muodossa sunnuntaina 14.1 Äänekosken lukiolla. Luvassa oli ottelut O2-Jyväskylä Akatemiaa ja Leppää vastaan.

O2-Jyväskylä Akatemia – Valo 7-3

Valo ei ollut vielä aiemmin kohdannut O2-Jyväskylä Akatemiaa, joten jännityksellä odotettiin, millainen peli onkaan luvassa. Sen verran tiedettiin, että joukkue on täynnä taitoa ja tahtoa ja paljon nuoria tulevia lupauksia. Otteluun lähdettiin kahdella sentterillä, kolmella laituriparilla ja kolmella pakkiparilla.

Valon kokoonpano:

Essi – Viivi L – Viivi N
Ninni – Saara

Saka – Ride – Aissu
Sanna ”C” – Reetta

Minna – (Viivi L / Ride) – Meiju
Jonna – Anne

Maalissa Emmi.

Ensimmäistä maalia saatiinkin odotella ensimmäisen erän loppupuoliskolle, kun Viivi ”Vaimo” Nykänen laittoi häkin heilumaan ja näin Valo pääsi johtoasemaan 0-1. Valo sai jäähyn ensimmäisen erän lopussa ja toiseen erään lähdettiinkin alivoimalla. O2-Jyväskylä Akatemia näytti näppäryytensä ylivoimalla ja rankaisi Valoa ajassa 15.30 ja tilanne näin 1-1.

Ajassa 28.18 O2-Jyväskylä Akatemia menee 2-1 johtoon ja hetken siinä ehti miettimään, josko kolmanteen erään joudutaan lähtemään yhden maalin taka-ajoasemassa. Holapan Riitta ei sitä miettinyt vaan pisti pallon maaliin Essi Korhosen syötöstä ja näin tilanne toisen erän loppuun 2-2.

Kuten lukemat kertovat, kaksi ensimmäistä erää oli äärimmäisen tasaväkistä vääntöä. Kolmatta erää oli ehditty pelaamaan vajaa kaksi minuuttia, kun O2-Jyväskylä Akatemia menee johtoon kokeneen konkarin, Jenni Raatikaisen maalilla. Ei ehdi aikaa kulua kuin reilu minuutti, niin O2 rankaisee jälleen ja tilanne nyt 4-2. Tästä 23 sekuntia eteenpäin ja taas omissa soi, O2 menee jo 5-2 johtoon. Valon pakka hieman hajoaa, sillä O2 pääsee ylivoimahyökkäykseen ja Emmi Ahola maalilla ei voi enempää ihmeitä tehdä. Tämän jälkeen meneekin 20 sekuntia ja O2 rankaisee jälleen, tilanne jo 6-2.

Valo ei kuitenkaan lannistu vaan jatkaa taistelua. Taistelu tuottaa tuloksen ja Vaimo pistää jälleen verkot tötterölle, kapteeni Sanna Korhonen-Santalan syötöstä. Tilanne on noin neljä minuuttia ennen pelin loppua 6-3. Vastustaja O2 kuitenkin näyttää, että homma toimii ja vielä ajassa 43.08 tekevät tilanteeksi 7-3, joka jääkin pelin loppulukemiksi. Valolla oli tappiosta huolimatta useita onnistujia ja mainittakoon niistä maalilla upeasti torjunut Emmi Ahola. Emmi otti todella tärkeitä torjuntoja useaan otteeseen ja venyi tänään kyllä parhaimpaansa!

Valo – Leppä 8-5

Valon kokoonpanoa muutettiin hieman Ninnin jäädessä sivuun niin, että vasenta pakkia pelasivat Sanna ja Anne ja oikeata pakkia Saara, Reetta ja Jonna.

Edellisessä turnauksessa Valo taipui Lepälle lukemin 2-1, joten Valo lähti intoa puhkuen ottamaan revanssia. Valolla on koko tämän kauden ollut käytössä leveä rosteri, joten kokoonpano oli hieman muuttunut edellisestä turnauksesta. Ensimmäistä erää ei ehditty puoltakaan minuuttia pelaamaan, kun liekeissä ollut Essi Korhonen pistää pallon häkkiin Vaimon syötöstä. Kauaa ei Valo ehtinyt johtoasemasta nauttimaan, kun Leppä tulee ja tekee tasoitusmaalin ajassa 1.37. Myös seuraavan maalin tekee Leppä viidennellä peliminuutilla ja näin Leppä siirtyy johtoasemaan 1-2. Viivit päättävät kuitenkin tasoittaa pelin ajassa 5.33, Nykänen tekee ja Laitinen syöttää tilanteeksi 2-2. Leppä tulee kuitenkin ahnaasti päälle ja menee jälleen johtoon ajassa 13.02. Pelikello ei ehdi menemään kuin 22 sekuntia eteenpäin ja kiskis Viivi Laitinen päättä tasoittaa pelin sukunimikaima Minnan syötöstä. Toiseen erään ei kuitenkaan lähdetä tasalukemissa, sillä ajassa 14.59 eli sekunti ennen erän loppua meidän oma junnu Essi pistää jälleen verkot tötterölle ja lukemat taululle 4-3.

Toista erää ehditään pelaamaan parisen minuuttia, kun jälleen Viivi ”Vivve” Laitinen kisuttelee Valon jo 5-3 johtoon. Ja pikku hetki eteenpäin ja jälleen Valo toimittaa pallon maaliin, Holapan Riitta tekee Vaimon syötöstä jo Valon kuudennen maalin. Ajassa 20.38 Valo pääsee ylivoimalla, kun vastustaja ottaa jäähyn väärästä etäisyydestä. Leppä kuitenkin taistelee hyvin koko alivoiman, joten Valo jää ilman ylivoimamaalia. Edellisestä Lepän rangaistuksesta ei ollut ehtinyt kulua kuin puolitoista minuuttia ja jälleen Leppä ottaa samasta syystä kahden minuutin jäähyn. Jäähyä ehtii kulumaan vain 47 sekuntia, kun Valo pistää pallon maaliin ja taululle lukemat 7-3. Ja kukapa muukaan pallon maaliin laittaisi kuin meidän liekeissä oleva maju-Essi ja kiskis Vivven syötöstä. Ja vielä kaksi minuuttia ennen toisen erän loppumista Valo pääsee jälleen ylivoimalle Lepän ottaessa vaarallisesta pelistä kahden minuutin jäähyn. Tämä ylivoima ei valitettavasti tuota tulosta, mutta juuri ennen erän päättymistä Leppä ottaa jälleen jäähyn, syynä estäminen.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 7-3 ja mikäs sen parempaa, kuin päästä heti ylivoimakuvioita pyörittämään. Paikkoja haetaan ahnaasti, mutta pallo ei vaan löydä maaliin. Vajaa pari minuuttia ylivoiman jälkeen Valo päättää kuitenkin laittaa pallon maaliin, maalintekijänä Meiju Urpelainen ja syöttäjänä Viivi Laitinen. Leppä ei kuitenkaan luovuta, vaan tekee neljännen maalinsa ajassa 37.37. Peli on kauttaaltaan tiukkaa vääntöä ja tolpat kolisevat molemmilla puolilla. Leppä laittaa vielä pallon maaliin parikymmentä sekuntia ennen pelin loppua ja loppulukemat näin 8-5.

Turnauksesta näin ollen jäi käteen voitto ja tappio ja suoritusta voidaan pitää oikein mainiona! Maalilla Emmi Ahola pelasi loistavasti ja aiemmin maalissa pelannut Anne Ala-Luoma otti pakin tontin loistavasti haltuun. Viivit olivat tulessa ja Essihän pelasi varmasti parhaat pelinsä tähän mennessä!

Tästä on hyvä jatkaa kohti kotiturnausta, joka järjestetään Buugin liikuntakeskuksella sunnuntaina 28.1, joten tulehan silloin kannustamaan Valo voittoon!
Kuvassa Valopilkku Essi!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo