Valon 70-vuotisesta taipaleesta historiikki

25.11.2017

Ensi vuonna Jyväskylän Valo täyttää 70 vuotta! Sen kunniaksi Valosta kirjoitetaan historiikki ja tässä kirjailija Eino Nykäsen terveiset:

”Tervehdys
Olen tekemässä historiikkia Voimistelu- ja Urheiluseura Jyväskylän Valon – alkuperäiseltä nimeltään Tikan Valon 70 vuoden taipaleesta. Jos Sinulla on jotakin seuran historiaan liittyvää tietoa, olet ehkä toiminut jossain urheilulajissa tai muistat seuran aktiiveista joitakin episodeja, olisin mielissäni yhteydenotostasi. Kerron lähiaikoina tarkemmin, mitä kaikkea monipuolinen, tämän ajan ihmisiäkin lukemaan innostava ”historiallinen narratiivi” sisältää. Haluan nykylukijoille maalata myös ns. isoa kuvaa seuran toimintavuosien yhteiskunnallisesta muutoksesta, Jyväskylän Maalaiskunnan hiljaisen Tikan erillisalueen kehityksestä, kuten myös Jyväskylästä.

Vuonna 1971 Valoon sulautui Jokivarren Kiisto, jonka tarinaa haluan myös löytää sulautumista edeltävältä ajalta. Sieltähän tuli mm. Raisa Paananen, joka jumppautti ryhmiä, mutta oli myös keskeinen järjestövaikuttava, Valon puheenjohtaja vuodesta 1973 ja TUL:n keskeisessä toimeenpanevassa liittotoimikunnassa 1979 lähtien.

Joten: jos vaikutan aineiston suhteen kaikkiruokaiselta, niin sitä itse asiassa olen tässä asiassa. Olet mitä tervetullein tuottamaan tietoa, jonka paketointiaika alkaa lähestyä heti joulupaketoinnin jälkeen. Kiitos jo tässä vaiheessa. (Sekin tuo lisää rikkaa rokkaan, jos tiedät jonkun aiheeseen liittyvän henkilön, ja muistutat minua hänen olemassaolostaan.
Marraskuun pimeänä iltana, josta päivät kääntyvät kohti Valoisampia aikoja noin kuuden viikon kuluttua.

Eino Nykänen, toimittaja, emeritus, tietokirjailija.”

Voit ottaa yhteyttä Einoon sähköpostitse einonkirjat[at]gmail.com

 

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo