Gissojen kausi korkattu Jämsänkoskella!

11.10.2017

Valon naisten salibandyjoukkue pelaa toista kautta peräkkäin naisten 4.divaria Sisä-Suomen lohkossa, jossa pelit pelataan turnausmuotoisesti Keski-Suomen alueella (peliaika 3x15min). Valon naiset aloittivat kautensa Jämsänkoskella lauantaina 7.10.2017

Valo – MuurY 2-1
05.46 1-0 Outi Savonen
07.24 1-1 Vastustaja
29.59 2-1 Sofia Linna (Sini Siekkinen)

Ensimmäisessä ottelussa vastustajaksi asteli naisten nelosdivarin uusi tulokas, Muuramen Yritys. Ennakkotietoja joukkueesta ei juurikaan ollut, kuten emme uskoneet vastustajallakaan olevan meistä, sillä kokoonpano osaa yllättää meidät itsemmekin. Pelin jälkeen saimme kuitenkin kuulla, että Valoa oli vastustajan leirissä kuvailtu kovaksi joukkueeksi. Ae että!

Valo lähti peliin kahdentoista kenttäpelaajan, yhden maalivahdin ja yhden valmentajan voimin. Maaliin tällä kertaa asteli Anne Ala-Luoma, Seinäjoen lahja Valolle. Ennen peliä joukkuetoveri kysyi Annelta, mites sinä maaliin olet mennyt ja Annen vastaus oli vakuuttava ”No, menin laittamaan kyselyyn raksin ruutuun”. Näin meillä!

Sitten itse peliin. Ensimmäiseen aloitukseen astelivat sentteri Viivi Laitinen, vasempaan laitaan Sofia Linna, oikeaan laitaan Sini Siekkinen ja pakkiparina Sanna Korhonen-Santala ja Krista Kokkonen. Tästä kentästä Valo-debyytin teki Viivi, joka on kotoisin Vaajakoskelta, mutta käynyt pelihommissa viimeksi Porvoon puolella. Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja palloa liikuteltiinkin päästä päähän ja molemmat maalivahdit pääsivät tositoimiin. Aina pitää olla vähän onneakin matkassa ja niinpä ajassa 5.46 Valo sai maalin aikaiseksi. Maali merkittiin uudelle valolaiselle, Outi Savoselle. Vastustaja toki nosti käden pystyyn oma maalin merkiksi, mutta kaikki lasketaan, joten Valohan täräytti heti kauden ensimmäisessä pelissä johtoon.

Muuramen Yritys pienellä joukkueemme avustuksella sai tasoitusmaalin ajassa 7.24. Valo pääsi kokeilemaan myös omaa ylivoimapeliään, mutta maalinteossa ei siinä onnistuttu. Valo ei ole lannistuva joukkue vaan taistelee, nauttii pelistä ja yhdessä pelaamisesta. Iloinen pelaaminen tuottaa tulosta, sillä toisen erän viimeisellä sekunnilla Valon Sofia Linna pisti ”riparista” reikäpallon pömpeliin. Kolmas erä oli Valon hallintaa ja jokainen pelaaja pelasi omaa vahvaa peliään. Treeneissä harjoitellut kuviot toimivat ja jokainen pelaaja hoiti oman roolinsa kentällä. Uhrautuvaa puolustusta ja rohkeaa hyökkäämistä piti Valon johdon loppuun asti. Valo siis otti ensimmäisen voittonsa 2-1.

Kikka-74 – Valo 2-3

03.07 1-0 Vastustaja
21.55 1-1 Viivi Laitinen (Saara Vänni)
31.42 1-2 Sini Siekkinen (Sofia Linna)
38.50 1-3 Sofia Linna (Viivi Nykänen)
40.28 2-3 Vastustaja

Valon toinen peli oli Jämsän Kikka-74 vastaan, joka oli viime kaudella sarjan kakkonen. Valon onneksi pelien välissä ei ollut kuin yksi peli, joten naiset pääsivät ottamaan pienen levon ja kangistumisilta säästyttiin. Ennakkoon tiedettiin Kikan olevan taitava joukkue, mikä taisi Valon naisia hieman hermostuttaa, sillä Kikka-74 teki avausmaalin ajassa 3.07.

Valon tasoitusmaalia saatiin odottaa toiseen erään ja ajassa 21.55 Valo-debytantti Viivi Laitinen laukaisi varmoin ottein pallon maaliin toisen Valo-debytantin Saara Vännin syötöstä.

Kolmannessa erässä Valo olikin sitten maalintekomeiningillä liikkeellä, sillä ajassa 31.42 Sini Siekkinen teki ja Sofia Linna syötti. Kolmannessa maalissa tekijänä oli Sofia Linna, jolle tehopiste oli jo päivän kolmas, syöttäjänä jälleen yksi Valon säbädebytantti Viivi Nykänen. Kikka-74 laittoi peliä jännäksi ja kavensi ottelun ajassa 40.28 numeroihin 2-3. Taitava vastustaja painosti loppuun asti, mutta Valon puolustus piti ja enempää maaleja ei nähty.

Valon valmentajana ensimmäistä kertaa toiminut Marko Santala juhli ennakkoon syntymäpäivänsä kunniaksi kahta voittoa. Valon naisissa mukana turnauksessa oli monta uutta pelaajaa, joista mainittakoon vielä Jonna Koivunen, joka taisteli hienosti 1vs1-tilanteissa. Laidassa viiletti pesiskentiltäkin tuttu Heidi Lindberg, jolta ei muuten nopeutta puutu.

Näin ollen Valo sai kotiin viemisikseen neljä sarjapistettä ja löytyy sarjataulukosta jaetulta kolmannelta sijalta. Seuraava turnaus pelataan jo 22.10. Uuraisten koulukeskuksessa, jolloin Valo pelaa ottelut Liikunnan Riemua ja Suolahden Urhoa vastaan. Peleistä on odotettavissa tiukkoja vääntöjä, joten Valon naisten tulee hioa taktiikat kuntoon seuraavan viikon aikana. Tervetuloa katsomaan riemukasta salibandya!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo