Valon naisilla tiukka peli sarjakärkeä vastaan

14.8.2017

Valo – SiiPe 1-2s (0-7, 4-3, 0-1)

Valon naiset pelasivat sunnuntaina 13.8. viimeisen kotipelinsä sarjakärkeä Siilinjärven Pesistä vastaan. Joukkueet kohtasivat jo kolmannen kerran tänä kesänä. Aiemmat ottelut ovat olleet tiukkaa vääntöä, mutta pelit ovat menneet SiiPelle (2-0 ja 1-2). Asetelmat olivat jännittävät, sillä Siilinjärven Pesis halusi varmistaa sarjavoittonsa ja Valon naiset olivat valmiita haastamaan sarjakärjen.

Valon naisten valovoimainen kapteeni Sini Siekkinen vietti ansaittua pelivapaata viikonloppua ja näin ollen kapteenin paikalla toimi Johanna Vikman. Johanna hoiti tehtävän ansiokkaasti, sillä voitto hutunkeitosta saatteli Valon ensimmäisenä sisävuoroon. Ensimmäisen jakson Valo taisteli ulkona hienoilla suorituksilla, joilla varmistettiin, ettei SiiPe päässyt karkaamaan juoksuissa. Ensimmäinen jakso kääntyi, kuitenkin Siilinjärvelle heidän hienoilla sisäpelin suorituksilla 0-7.

Paula13.8

Kuvassa kakkospalkittu Paula Pesola. Kuvaajana Mikko Talvitie.

 

Ensimmäisen jakson kokoonpano:

1.      Sofia Linna 2k
2.      Noora Ruuskanen 3p
3.      Kaarina Nurmesniemi 2p
4.      Johanna Vikman S
5.      Nina Huovinen 3v
6.      Heidi Lindberg 1v
7.      Paula Pesola 3k
8.      Marjo Auvinen L
9.      Viivi Nykänen 2v
10.     Emmi Ahola
11.     Anne Ala-Luoma
12.     Jonna Satosaari

Toiseen jaksoon Valon naisten pelinjohtaja Laura Nuutinen teki vaihtoja ja Valo lähti nauttien ja taistelu asenteella toiseen jaksoon. Valo aloitti ulkoa ja SiiPe sai tehtyä  kaksi juoksua hienoilla lyöntisuorituksilla, mutta Valo ei tästä säikähtänyt, vaan asteli omaan sisävuoroonsa Nuutisen taktisten vinkkien saatelemana. Joukkueen kapteenin ruuti oli tänään kuivaa ja tuloksena läpilyönti, kotiin juoksi Kaarina Nurmesniemi ja Johanna juoksi itse vielä kunniakierroksen. Jonna Satosaari asteli lyöjän paikalle ja kotiutti kunnarin lyöneen Johanna Vikmanin.

Ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli 3-2 Valolle. Valo jatkoi varmoja otteita ulkona ja Valon etukenttä Heidi Lindberg, Viivi Nykänen ja Noora Ruuskanen haastoivat SiiPen vaihtolyöjiä. Varmoja ulkopeli suorituksia ja tulisia heittoja suoritti myös Kaarina Nurmesniemi. Seuraavia juoksuja saatiin odottaa aina kolmanteen vuoropariin asti, jossa SiiPe teki yhden juoksun. Valo asteli omaan kolmanteen vuoropariin ja tänään varmaa ja vakuuttavaa peliä pelannut Paula Pesonen löi ja Heidi Lindberg toi Valon takaisin johtoon 4-3.  Johanna Vikman vaihdettiin toisella jaksolla lukkarin tehtäviin, jossa Johannan heitot ja haastavat syötöt pitivät SiiPen lyöjät aisoissa. Toinen jakso päättyi Valon voittoon 4-3. Näin lähdettiin superiin.

Syöttölautasen ääressä Johanna Vikman, joka oli ottelun ykköspalkittu

Syöttölautasen ääressä Johanna Vikman, joka oli ottelun ykköspalkittu. Kuvaajana Mikko Talvitie.

 

Superin lyönnit aloitti Siilinjärvi, joka sai lopulta tehtyä juoksun. Valo ei saanut yhtään juoksua omalla lyöntivuorollaan, joten tällä kertaa Siilinjärven Pesiksen naiset veivät pisteet kotiin 1-2.

Valon naisten kakkospalkinnolla palkittiin upeita koppeja ja huikeita takakentältä suoritettuja polttoja heittänyt Paula Pesonen, joka pelasi koko ottelun varmaa ulkopeliä ja sisällä löi toisen jakson ratkaisevan juoksun. Ykköspalkinnolla palkittiin ensimmäisellä jaksolla siparina ja toisella jaksolla lukkarin tontin hoitanut Johanna Vikman.

Valon naiset ovat pelanneet omat kotipelinsä, mutta vielä on kaksi vieraspeliä jäljellä, kun Valon naiset matkaavat Varkauteen sekä Siilinjärvelle.

Mikko Talvitien kuvia ottelusta löydät osoitteesta http://www.mikkotalvitie.com/portfolio/valon-naiset-siilinjarven-pesis-13-8/

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo