Valon naiset ottivat makean voiton Joensuun Mailasta

6.8.2017

 

Valo – JoMa 2-1s (1-8, 18-2, 1-0)

Valon naiset kohtasivat tutuksi käyneen Joensuun Mailan jo neljännen kerran tänä kesänä. Tähän mennessä Joma oli voittanut yhden ja Valo kaksi ottelua, joten asetelmat olivat melko tasavertaiset ja mitä tahansa oli odotettavissa. Valo lähti heti tapansa mukaan peliin iloisella ja nautiskelevalla asenteella, vaikka lämmittelyn aikana sateli vielä jonkin verran vettä. Kuurot onneksi lakkasivat pelin alkuun mennessä.

Ensimmäisellä jaksolla kokoonpano oli seuraava:

1. Tiina Ranne 1v
2. Heidi Lindberg s
3. Kaarina Nurmesniemi 3p
4. Johanna Vikman 2p
5. Sini Siekkinen 3k
6. Anne Ala-Luoma 2k
7. Nina Huovinen 3v
8. Marjo Auvinen L
9. Henna Hämäläinen 2v
10. Paula Pesola
11. Emmi Ahola
12. Viivi Nykänen

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen osalta vähän nykimistä, ja vaikka tilanteita saatiin aikaan niin vain yksi kotiutus onnistui. Vieraat pääsivät jo vähän karkuun, vaikka jakson loppuluolella Anne Ala-Luoma pääsi jekuttamaan vastustajaa teeskentelemällä ettei löydä palloa harhaheiton jäljiltä. Joma yritti tilanteessa tämän takia vielä kotiin, mutta silloin Anne pääsikin polttamaan etenijän.
Vaikka gissat pyrkivät rentoon peliin ja ulkopeli sujuikin ajoittain hyvin niin suurin osa vieraan juoksuista syntyi meidän avustuksella.

Kuvassa vikkeläkinttuinen ja kakkospalkittu Heidi Lindberg

Kuvassa vikkeläkinttuinen ja kakkospalkittu Heidi Lindberg

 

Toiselle jaksolle tehtiin joitain muutoksia lyöntijärjestykseen ja pelipaikkoihin:

1. Tiina Ranne 2p
2. Heidi Lindberg 1v
3. Sini Siekkinen 3k
4. Johanna Vikman s
5. Anne Ala-Luoma 2k
6. Nina Huovinen 3p
7. Emmi Ahola 3v
8. Marjo Auvinen L
9. Viivi Nykänen 2v
10. Paula Pesola
11. Henna Hämäläinen
12. Kaarina Nurmesniemi

Uuteen jaksoon lähdettiin itsevarman aggressiivisesti, kun heti ensimmäisessä aloittavassa vuorossa Valo tekaisi kymmenen juoksua. Siitä alkoikin gissojen kyykytys. Juoksujuhlat jatkuivat jakson edetessä siihen pisteeseen, että Valo keräsi yhteensä huimat 18 juoksua vieraiden jäädessä kahteen. Upeita lyöntejä ja vaihtoja tuli koko joukkueelta, muun muassa viime kaudella debytoinut  Viivi Nykänen löi ensimmäisen juoksunsa ja monet muut haastoivat ahkerasti takakenttää. Ulkokenttä pysyi myös lujana ja kautta laitain nähtiin hienoja suorituksia ja polttoja.

Valon palkinnot pokkasivat tänään loistavaa ulkopeliä pelannut ja hienoja lyöntejä paukuttanut Heidi Lindberg sekä komean kunnarin lyönyt ja muutenkin tasaisen varma Anne Ala-Luoma. Voitto maistui tänään erityisen makealta ja pelaajat olivat suorastaan hurmoksessa, lievätkö kaikki vieläkään täysin toipuneet. Kauan ei ehditä kuitenkaan laakereilla levätä, sillä seuraava koitos on jo ensi viikon torstaina, jolloin haastetaan jälleen sarjakärki Siipeä. Kiitos kannustavalle yleisölle, tervetuloa uudestaan!

Kuvassa ykköspalkittu Anne Ala-Luoma

Kuvassa ykköspalkittu Anne Ala-Luoma

 

Lisää Mikko Talvitien ottamia kuvia löydät osoitteesta http://www.mikkotalvitie.com/portfolio/valon-naiset-joensuun-maila-6-8/

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo