Valon naiset voittoputkessa

19.6.2017

Valo – Puurtilan Kisa-Pojat 2-0 (4-3, 10-5)

Valon naiset pelasivat kauden toisen kotipelinsä juhannuksen kynnyksellä, kun maanantaina 19.6 vastaan asettui Puurtilan Kisa-Pojat Varkaudesta. Lähtökohdat otteluun olivat erityisen jännittävät, sillä pelinjohtajamme Laura Nuutisen kasvattajaseura on nimenomaan Puurtilan Kisa-Pojat ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun Laura pääsi kohtaamaan kasvattajaseuransa pesäpallokentällä. Lisäjännitystä peliin toi parin pelaajan kinnaavat reidet, joista onneksi selvittiin kuitenkin ilman suurempia vammoja.

Valon naiset lähtivät otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

 1. Tiina Ranne 1v
 2. Heidi Lindberg S
 3. Kaarina Nurmesniemi 2P
 4. Johanna Vikman L
 5. Sofia Linna 2v
 6. Anne Ala-Luoma 3k
 7. Nina Huovinen 3v
 8. Jonna Satosaari 2k
 9. Henna Hämäläinen 3p
 10. Sini Siekkinen
 11. Noora Ruuskanen
 12. Emmi Ahola

Valo on yllätyksellinen joukkue, joten pienten vaivojen ja yllätysten vuoksi, muutettiin kokoonpanoa jo ensimmäisen jakson aikana. Muutoksilla haettiin erilaisia kuvioita eritoten ulkokentälle. Mutta ensimmäinen jaksohan oli oikein jännittävä pesisnäytelmä ja katsojat saivatkin jännittää viimeiseen vuoropariin saakka, että mitähän tässä käy. Nimittäin Valohan tuli ensimmäisen jakson 4.tasoittavalle tilanteessa 3-3. Mutta ae että, lyöjänä Emmi Ahola pistää pallon väliin ja piilokärki Nina Huovinen juoksee ensimmäisen jakson ratkaisujuoksun. Näin ensimmäinen jaksoi päättyi siis lukemiin 4-3.

Jotta ei liikaa totuta kokoonpanoon, näytti toisen jakson järjestys seuraavanlaiselta:

 1. Tiina Ranne 1v
 2. Noora Ruuskanen L
 3. Johanna Vikman 2p
 4. Anne Ala-Luoma 3p
 5. Sofia Linna 2k
 6. Sini Siekkinen 3k
 7. Jonna Satosaari 2v
 8. Emmi Ahola 3v
 9. Henna Hämäläinen S
 10. Heidi Lindberg
 11. Kaarina Nurmesniemi
 12. Nina Huovinen

Toiselle jaksolle Valo olisi ollut valmis lähtemään vaikka ilman taukoa, sen verran malttamatonta sakkia oli tauon aikaan. Toisella jaksolla varmasti moni pääsi taas kokemaan paljon uusia juttuja ja uusia pelipaikkoja, mutta silti paletti pysyi pääsääntöisesti kasassa ja peli oli Valon hallintaa. Pienen hetken ajan Valo vähä notkahti, mutta se oli vaan pieni hetki joka sujahti äkkiä ohi. Ja niin vaan numero 4 hihassaan Anne Ala-Luoma tykitti pallon takaa maisemiin ja voinee sanoa, että siinä oli jo ratkaisun makua. Anne palkittiin ottelussa ansaitusti ykköspalkinnolla ja sai kotiinviemiseksi Ruthin leipomon tuotteita. Kakkospalkinnolla tässä ottelussa palkittiin Johanna Vikman, joka oli kyllä aika varma, pelasi sitten lukkarina tai polttajana. Niin ja syöksyihän se Manni pesillekin ja yleensä myös kerkesi, jopa kolmosrajalyönnillä kolmospesälle. On se aika kone!

Pelissä oli jälleen useita onnistujia ja mainittakoon myös mailamies Mäkysen Jutta, joka tiesi mitä tekee ja jonka ansiosta saatiin useampikin juoksu mailan tippuessa oikeaan aikaan. Kyllä tässä porukassa on mukava pelata!

Valon naiset jäävät nyt pienelle juhannustauolle ja seuraavaan peliin Valo matkustaa Joensuun Mailan vieraaksi sunnuntaina 9.7. Siitä seuraavana viikonloppuna katsojia hemmotellaan, sillä Valon naiset pelaavat seuraavat kotiottelunsa peräkkäisinä päivinä la-su 15.7-16.7. Lauantaina 15.7 vieraaksi saapuu Siilinjärvi ja sunnuntaina 16.7 Varkaus.

-SiekkisSiwa-

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo