Ihana Valo

13.6.2017

Jyväskylän Valo on toiminut seurana jo vuodesta 1948 lähtien ja tarjoaa edelleen yli sadalle jäsenelleen monenlaista liikuntaa ikään ja taitoihin katsomatta. Valo lienee tunnetuin pesäpallon saralta, mutta seura tarjoaa myös mahdollisuuksia salibandyn, lentopallon ja petankin harrastamiseen.

Naisille Valo tarjoaa kesäisin mahdollisuuden harrastaa pesäpalloa ja talvisin salibandyä. Naisten pesisjoukkue pelaa maakuntasarjaa ja salibandyjoukkue 4 divisioonaa. Uusia tulokkaita otetaan innolla vastaan vuodenajasta riippumatta. Mikäli ajatus pelaamisesta ei houkuta, mutta lajien kokeileminen kiinnostaa, on mahdollista tulla mukaan pelkästään treenariksi. Treenarit pääsevät samalla lailla harjoittelemaan kuin pelaajatkin, mutta peleihin he eivät osallistu. Seuralle on tärkeää, että pesäpallon ja salibandyn pariin pääseminen olisi mahdollista myös vanhemmalla iällä. Pesäpallo ei ole lajeista se helpoin ja monella harrastuksen aloittaminen saattaa kaatua siihen, että sopivaa ryhmää ei löydy. Valossa ei aikaisempaa kokemusta näistä lajeista tarvitse olla ja mukaan voi liittyä milloin vain. Harrastuksen aloittaminen onkin pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi, seuralta löytyy välineitä lainaan, joten ainakaan kokeilun vuoksi omia välineitä ei tarvitse hankkia.

Petankista

Valo mahdollistaa matalan kynnyksen uuden harrastuksen aloittamiselle. Lajien vastuuhenkilöt ja harrastajat ottavat ilomielin ja avosylin uudet ihmiset kokeilemaan eri lajeja ja ehkäpä löytämään itselleen uuden harrastuksen. Itselleni heräsi talven aikana into päästä kokeilemaan, millaisena lähinnä kepeänä mökkipelinä tunnettu petankki näyttäytyy urheilulajina osana seuraa ja säännöllisesti harrastettuna. Laitoin viestiä lajin vastuuhenkilölle Valossa ja nopeasti sainkin lämminhenkisen vastauksen. Ennen varsinaisiin harjoituksiin osallistumista tarjottiin mahdollisuutta erilliseen perehdytyskertaan, jossa käytäisiin läpi lajin peruselementtejä, sääntöjä sekä yleisiä käytäntöjä, jolloin yleisiin harjoituksiin osallistuminen olisi mahdollisimman jouhevaa. Tartuin tilaisuuteen, sovin ajan perehdytykseen ja nyt minua on valaistu petankista siinä määrin, että odotan innolla aurinkoisia kelejä, jotta pääsen nauttimaan kesäistä illoista leppoisasti petankkia pelaillen. Eikä minun ole tarvinnut vielä sijoittaa rahaa mihinkään välineisiin, sillä alkuun pääsen seuran omistamilla välineillä ja sitten jos (kun) innostun petankista oikein kunnolla, niin voin halutessani sijoittaa rahaa omiin välineisiin.

Tekstin kirjoittaneet Johanna Vikman ja Riitta Holappa.

(Tämä teksti on julkaistu myös Kuokkasen kesäkuun numerossa)

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo