Valon naisten kotiavauksesta voitto sunnuntaina 11.6

12.6.2017

Valo – JoMa 2-0 (5-4, 6-1)

Valon naiset pelasivat kauden ensimmäisen kotiottelun sunnuntaina 11.6, kun vastustajaksi saapui Joensuun Maila. Valon naiset lähtivät otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

 1. Heidi Lindberg S
 2. Noora Ruuskanen L
 3. Kaarina Nurmesniemi 2-polttaja
 4. Johanna Vikman 1-vahti
 5. Emmi Ahola 3-vahti
 6. Sini Siekkinen 3-koppari
 7. Jonna Satosaari 2-koppari
 8. Nina Huovinen 3-polttaja
 9. Henna Hämääinen 2-vahti
 10. Paula Pesola
 11. Anne Ala-Luoma
 12. Viivi Nykänen

Tällä kertaa ulkopelipaikat olivat suuremmilta osin ihmisille tuttuja, joten palloja napsittiinkin hyvällä prosentilla kiinni ja etukentällä Johanna Vikman poltti etenijöitä tasaiseen tahtiin. Myös 2-polttajana pelannut Kaarina Nurmesniemi pelasi varmaa ulkopeliä ja hankaloitti vastustajan sisäpeliä. Ensimmäinen jakso oli äärimmäisen tiukkaa ja viimeisen vuoroparin tasoittavalle lähdettiin tilanteesta 4-4. Numerolla 4 pelannut Johanna Vikman ratkaisi ensimmäisen jakson lyömällä pallon nätisti väliin ja näin Valolla jaksovoitto numeroin 5-4.

Toiselle jaksolle tehtiin ennakkoon sovitut muutokset ja kokoonpano näytti muutosten jälkeen seuraavanlaiselta:

 1. Heidi Lindberg 1-vahti
 2. Noora Ruuskanen 3-polttaja
 3. Kaarina Nurmesniemi 2-polttaja
 4. Johanan Vikman L
 5. Sini Siekkinen 3-koppari
 6. Anne Ala-Luoma 2-vahti
 7. Paula Pesola 2-koppari
 8. Emmi Ahola 3-vahti
 9. Viivi Nykänen S
 10. Nina Huovinen
 11. Jonna Satosaari
 12. Henna Hämäläinen

Osalle pelipaikat olivat tutumpia kuin toisille, mutta siitä huolimatta ulkopeli oli varman näköistä ja onnistumisia tuuleteltiin. Toisella jaksolla lukkarin tonttia hoiti Johanna Vikman, joka pistikin haastavia syöttöjä ja vaikeutti näin JoMan sisäpeliä.

Toinen jakso olikin selvästi Valon hallintaa päättyen lukemiin 6-1. Valon kakkospalkinnon saaja oli tänään Emmi Ahola, joka hoiti hienosti 3-vahdin tontin. Ykköspalkittu oli ansaitusti Kaarina Nurmesniemi, joka onnistui mailan varressa ja hoiti 2-polttajan tontin mallikkaasti. Mainittakoon myös hyvin ulkopelissä ruutunsa hoitanut Henna Hämäläinen, jonka viime pesispelistä oli vierähnyt jo viitisentoista vuotta. Aivan huikeaa, hyvä Valo!

Seuraavan kerran Valolaiset pääsevät vauhtiin Yrttisuolla maanantaina 19.6, kun Valon naisten vieraaksi saapuu Puurtilan Kisa-Pojat Varkaudesta. Tervetuloa!

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo