Valon naisten kauden avaus Siilinjärvellä 8.6

11.6.2017

SiiPe 2 – Valo 2-0 (3-1, 5-4)

Valon naiset aloittivat kautensa vieraspelillä Siilinjärven Pesistä vastaan. Matkaan saatiin 11 pelaajaa ja pelinjohtaja Nuutinen sekä mailamies Mäkynen. Ensimmäisen jakson kokoonpano näytti seuraavanlaiselta:

 1. Tiina Ranne 1-vahti
 2. Noora Ruuskanen L
 3. Sini Siekkinen 2-polttaja
 4. Paula Pesola 3-koppari
 5. Nina Huovinen 3-vahti
 6. Heidi Lindberg S
 7. Anne Ala-Luoma 2-koppari
 8. Jonna Satosaari 3-polttaja
 9. Emmi Ahola 2-vahti
 10. Viivi Nykänen
 11. Sofia Linna

Kokoonpano oli varsin yllätyksellinen, sillä moni pelaaja pelasi itselleen vieraalla pelipaikalla. Lukkarina toimi Noora Ruuskanen, joka yleensä on totuttu näkemään polttajan paikalla, 2-polttajana toiminut Sini Siekkinen pelannut viimeiset viisitoista vuotta kopparina ja samoin Jonna Satosaari on nähty polttajan paikalla viimeksi junnuaikoina. Voidaan kuitenkin huoletta sanoa, että vaikka pelipaikat olivat uusia ja haastavia, niin jokainen taisteli kyllä tosissaan ja peli-ilo näkyi kauas asti. Tämä oli siis ensimmäinen peli ja ensimmäinen jakso, kun Valon naiset pääsivät tänä kesänä pelaamaan, sillä alle ei valitettavasti saatu yhtään harjoituspeliä yrityksistä huolimatta. Mutta tästä ei hätkähdetty eikä turhia mietiskelty, vaan lähdettiin tosissaan haastamaan Siipeä ja intoa oli kuin pienellä kylällä. Ensimmäinen jakso olikin erittäin tiukka ja päättyi Siipen jaksovoittoon 3-1.

siipe-valo

Toiseen jaksoon muutettiin ennakkosuunitelmien mukaan kokoonpanoa seuraavalla tavalla:

 1. Sofia Linna 2-polttaja
 2. Tiina Ranne 1-vahti
 3. Noora Ruuskanen L
 4. Sini Siekkinen S
 5. Jonna Satosaari 3-koppari
 6. Viivi Nykänen 3-polttaja
 7. Paula Pesola 3-koppari
 8. Anne Ala-Luoma 2-vahti
 9. Nina Huovinen 3-vahti
 10. Emmi Ahola
 11. Heidi Lindberg

Jos ensimmäisessä jaksossa nähtiin uusia kasvoja uusilla paikoilla, niin myös toisella jaksolla uusiin haasteisiin pääsi tutustumaan mm. Viivi Nykänen, joka pääsi tutustumaan 3-polttajan tonttiin. Viiville tämä kausi on toinen kausi pesäpallon parissa, muutoin Viiviä voi nähdä salibandykentillä. Myös yleensä kopparina nähty Sofia Linna pääsi vastaavasti tutustumaan 2-polttajan rooliin ja suoriutuikin tästä tehtävästä erittäin mallikkaasti. Toisen jakson viimeisen vuoroparin tasoittavalle Siipe tuli 1-4 takaa-ajoasemassa ja näyttikin hetken siltä, että Valo vie tämän ottelun supervuoropariin. Siipe pelasi kuitenkin rohkeasti ja sai tilanteita aikaan ja vei kun veikin toisen jakson nimiinsä 5-4 ja näin koko ottelun 2-0.

Tappiosta huolimatta naiset voivat olla tyytyväisiä peliinsä, sillä peli-ilo säilyi läpi ottelun ja uusilla pelipaikoilla pelanneet suorituivat hienosti uusista haasteista. Valon parhaina palkittiin Tiina Ranne ja Sini Siekkinen.

 siipe-valo.palkitut

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo