Gissoille täysi pistepotti kotipelistä Joroisia vastaan

9.8.2018

Valo – Joroisten Urheilijat 2-0 (8-2, 8-3)

Edellisestä Gissojen kotipelistä oli ehtinyt vierähtää yli puolitoista kuukautta, mutta katsojat eivät olleet gissoja unohtaneet! Ottelussa nähtiin nimittäin kesän yleisöennätys ja kioskissa riitti väkeä. Onneksi kioskissa palveli tälläkin kertaa Valon pirteä kesätyöntekijä Tuuli, jolta asiakaspalvelu sujuu kuin tanssi! Tuttuun tapaan Tuulin apuna oli myös Ulla, joka seurassamme toimii rahastonhoitajana. Kaiken lisäksi kuuluttajan tehtävää hoiti tällä kertaa oma pelaajamme Anne Ala-Luoma, hurmaavalla nurmolaisella aksentillaan. Täytyy kyllä myöntää, että seurammehan on täynnä moniosaajia!

No sitten itse otteluun. Pelikeli oli mitä mainioin ja Valon teemoina olivat mm. tarkkuus heti alusta lähtien kaikessa tekemisessä ja toisien kannustaminen ja tsemppaus!

Valon aloituskokoonpano oli:

 1. Essi Ahonen 2p
 2. Heidi Lindberg S
 3. Sini Siekkinen 3k
 4. Johanna Vikman 1v
 5. Essi Kalajnniska 3p
 6. Nina Huovinen L
 7. Veera Koivulahti 2k
 8. Emmi Ahola 3v
 9. Jonna Satosaari 2v
 10. Viivi Nykänen
 11. Reetta Piiroinen
 12. Petra Vuorinen

Edellinen peli Joroisia vastaan päättyi Valon voittoon 0-2 (2-5, 0-11), joten osattiin hieman odottaa, mitä tuleman pitää. Kapteeni Siekkisen vahvuuksiin ei kuulu hutunkeitto, mutta tällä kertaa harjoiteltu kuvio piti ja kolmas voitettu hutunkeitto putkeen oli totta. Siwa valitsi sisävuoron, joten Valo lähti saman tien hyökkäämään pitkästä aikaa kotiyleisön edessä. Ja sehän meni lähes niin kuin elokuvissa, nro 4 lyö ja nro 1 tuo ottelun avausjuoksun! Lyöjät alkoivat käymään vähiin ja numerolla 9 pelannut Sato pääsi tyhjälle kentällä juoksuhommiin ja Petra viimeisenä lyöjänä kovan paikan eteen. Petra pisti parastaan ja teki sen, mitä viimeisenä lyöjänä kuuluu tehdä. Ensimmäisellä lyönnillä Petra vaihtoi Saton kakkospesälle, toisella kolmospesälle ja viimeisellä lyönnillä kotiin. Kyllä kelpaa!

Vaikka pelin alussa korostettiin huolellisuutta ja perustekemistä, ei ulkopeli kuitenkaan lähtenyt käyntiin aivan niin kuin oli suunniteltu. Harhaheittoja tuli pesien yli ja ali eikä perustekeminen ollut sitä parasta mahdollista. Vastustaja pääsi tekemään ensimäisellä sisävuorollaan yhden juoksun, joten ensimmäisen vuoroparin peli oli edennyt erittäin tasaisesti.

Valon tullessa toista kertaa sisälle, Ninni pistää palloa väliin ja meinaa mennä tiukaksi, mutta Siwa ehtii juuri ja juuri kotipesään ja näin Valo vankistaa johtoasemaa laittaen taululle numerot 3-1. Enempää juoksuja ei toisessa vuoroparissa nähty kummankaan joukkueen toimesta ja kolmannessa vuoroparissa molemmat joukkueet tekivät yhden juoksun. Näin Valon tullessa viimeistä kertaa ensimmäisellä jaksolla sisälle, taululla oli lukemat 4-2. Täksi kaudeksi Valoon siirtynyt Veera Koivulahti päättää ratkaista jakson Valolle lyömällä upeasti läpi takaa kakkoskulmauksesta ja näin Veeran lyönnillä Valo siirtyy jo 6-2 johtoon. Manni lisää vielä johtoasemaa kahdella juoksulla, kun nopeat kärkipelaajat Heidi ja Essi tuovat juoksut. Joroinen ei tästä enää noussut, vaan ensimmäinen jakso päättyi Valon voittoon 8-2.

Toiselle jaksolle Valo teki ennakkoon sovitut muutokset: Nina Huovinen siirtyy jokeriksi ja lukkarin tontille astelee Johanna Vikman. Mannin siirtyessä lukkariksi 1-vahdin tontin ottaa haltuunsa Heidi. Jokereista Reetta Piiroinen siirtyy numerolle kuusi ja 3-vahdiksi. Satosaaren siirtyessä 2-vahdin tontilta 2-koppariksi pesävahdin roolin ottaa Viivi Nykänen ja sieppariksi tulee Petra. Siinähän sitä oli jo muutoksia kerrakseen.

Joroisten Urheilijat aloittaa toisen jakson sisältä ja saavat aikaan yhden juoksun. Valo jatkaa tuttua oppikirjan mukaista kaavaa, ykkönen tuo ja nelonen lyö. Jokeripaidan ylleen pukenut Ninni lyö kaksi juoksua, kotiin ampaisevat Siwa ja Manni. Joroinen ei anna kuitenkaan periksi, vaan tekevät toisella sisävuorollaan kaksi juoksua. Valo tekee toisen tasoittavalla yhden juoksun, joten kolmanteen vuoropariin lähdetään tilanteesta 4-3. Valon kärki hoitaa ajolähtötilanteen ja lyömään asettuu numerolla neljä, Johanna ”Manni” Vikman. Manni asettelee itselleen ratkaisijan viittaa ja pistääkin pallon läpi kunnarin arvoisesti ja näin taululla onkin jo lukemat 8-3. Näihin lukemiin ottelu myös päättyy ja Valo pääsee juhlimaan kuudetta perättäistä voittoaan!

Palkitut tässä pelissä olivat:

Valon nälkäisin Petra Vuorinen, jonka Neste K Savela palkitsi Subwayn lahjakortilla
Janoisin Reetta Piiroinen, jonka palkinnon oli lahjoittanut artisti Poju
Joukkueen paras pelaaja Veera Koivulahti, joka sai kotiin viemisiksi Ruthin leipomon leipäkassin

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo