Valon miesten joukkueessa nähtiin yllätyspelaaja

21.7.2017

Valo – Puijon Pesis 0-2 (4-7, 1-10)

Valon miesten kausi on ollut vaihtelevaa niin pelien kuin pelaajienkin puolesta, sillä kokoonpanossa ollaan kauden mittaan nähty ainakin mm.  kaksi varsinaista pelinjohtajaa. Tähän peliin Valo päätti ottaa ässän hihastaan. Valo toi keskiviikon 19.7 pelille mukaan jokeriksi Valon naisten maakuntasarjan pelaajan Johanna Vikmanin. Päätös tehtiin vuorokauden sisällä, kun naisten reeneissä idean heitti ilmoille Huovis Ninni ja siitähän sitä sitten innostuttiin. Muutama varmistussoitto liittoon ja pelilupa myönnetty. Tuttavallisemmin Manni saattaa olla joillekin tuttu tuolta Naisten Superpesiksen puolelta, kun onhan se siellä ihan muutaman pelin käynyt pelaamassa.

Valo lähti peliin seuraavalla kokoonpanolla

 1. Ilari Välisaari 3k
 2. Panu Linna S
 3. Miika Kotapakka 3p
 4. Seppo Väliheikki 2v
 5. Tony Rukko 3v ”C”
 6. VIlle Hyvönen 1v
 7. Joonas Minkkinen 2p
 8. Jyrki Karppanen L
 9. Mikko Koskinen 2k
 10. Aleksi Peltola
 11. Mikko Lähteelä
 12. Johanna Vikman

Ensimmäinen jakso näytti pahasti siltä, että Kuopijon pojjat menee menojaan, sillä neljännen aloittavalle lähdettiin 0-7 takaa-ajoasemassa. Puijo osui keppiin Valoa paremmin ja paukuttelivatkin palloa hienoilla lyönneillä aina nurmelle asti. Valo ei kuitenkaan lannistunut, vaan uskoi omaan tekemiseen ja lähti aloittamaan takaa-ajoa saaden ajolähdön, joka vielä jatkui useamman lyöjän ajan. Tiukasta taistelusta huolimatta toinen jakso päättyi Kuopion voittoon 4-7.

Toisessa jaksossa Valo esitti hienoja lyöntejä ja mainittakoon onnistujiksi mm. sadan prosentin kärkilyöntimiehet Ilari Välisaari ja Seppo Väliheikki. Toisella jaksolla nähtiinkin myös dramatiikkaa, kun Valon kapteeni Tony Rukko loukkaantui saadessaan lyönnin jalkaansa ja 3-vahdin tontille asteli Johanna Vikman. Hetken aikaa jouduttiin etsimään, josko miesten paidoista löytyisi pienempää pelipaitaa. Ihan ei ollu paita niin justiinsa, mutta eihän sitä paidalla pelatakaan. Mannille räpylä käteen ja eikun menoksi! Voinee sanoa, ettei se naisena ole ihan niin yksinkertaista hypätä miesten kentälle pelaamaan, joten kyllä siinä jonkun aikaa menee totutellessa mm. siihen, kummassa pesässä sitä palloa otetaankaan kiinni. Mutta Mannilla siinä ei kauaa nokka tuhissut vaan napsi palloja kiinni ihan tuttuun tapaan.

Toisessa jaksossa Kuopio näytti, miksi se onkaan sarjataulukossa sijalla kolme. Suorittamiseen tuli lisää varmuutta ja lyönnit näyttivät menevän sinne minne pitikin. Kuopion kärjessä pelannut Juho Koivisto näytti mallia menemällä tyhjälle kentälle 5/9 ja tuoden jopa neljä juoksua. Valon parhaina tässä ottelussa palkittiin Ilari Välisaari ja Kirin C-pojista lainattu Ville Hyvönen. Ilari pelasi todella hyvää kopparipeliä hakien painuvia lyöntejä kopiksi ja pelaten myös sisällä erittäin varmaa peliä. Ykköspalkittu oli ansaitusti vasta C-ikäinen Ville Hyvönen, joka pelasi todella rohkeasti ja sähäkästi 1-vahdin tontilla ja sisälläkin esitti hienoja onnistumisia.

Seuraavan kerran Valon miehet ovat vauhdissa Yrttisuolla sunnuntaina 30.7 klo. 12.00, kun vieraaksi saapuu Kiteen Pallo.

 

Copyright © 2016 Jyväskylän Valo